Foto: Istock

Oppdag Norge i vinterferien

Dra på en uforglemmelig reise i vårt eget land.

Vinterferien er rett rundt hjørnet, og mange har allerede lagt opp løpet. Har du derimot ikke peiling på hva du og familien skal ta dere til, eller ikke helt bestemt dere, har vi funnet frem til en rekke alternativer – som ikke nødvendigvis er altfor dyrt.

Dette er vinterferiene i 2016:

Hordaland: Uke 13, 29. mars – 1. april

Hordaland slår sammen vinterferien og påskeferien 2016. Påskeferien er f.o.m. man 21. t.o.m. man 28. mars og vinterferien f.o.m. tir 29. mars t.o.m. tir 1. apr. 2016, slik at skolene er stengt i tilsammen 16 dager.

Vinterferie uke 7:  15. – 21. feb 2016

Troms, Rogaland og Sogn og Fjordane,

Vinterferie uke 8:  22. – 26. feb 2016

Oslo, Akershus, Aust-Agder, Hedmark, Møre og Romsdal, Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold og Østfold samt noen kommuner i Oppland (Jevnaker, Lunner og Gran).

Uke 9:  29. feb – 4. mars 2016

Buskerud, Oppland (unntatt Jevnaker, Lunner og Gran) samt Finnmark (bare fri onsdag-fredag)

 

Bergen: Norges eneste renessanseby

iStock_000043888516_Small

Bergen er Norges nest største by. Likevel er det en slags småby, men en småby pakket med sjarm og urban atmosfære.

Byen mellom de syv fjell er udiskutabelt norsk, og befolkningen er kanskje de mest patriotiske og lidenskapelige du vil møte her til lands.  Ikke bli overasket om en innfødt plutselig tiltaler deg på bussen, eller om kassadamen eller –mannen  i butikken snakker hull i hodet på deg.  Det er ikke vanlig å være innadvendt i Bergen.

Har du ikke vært i Bergen før, vil reiseartikkelen inspirere deg til å besøke Norges eneste renessanseby med en gang. Nydelige Bergen beskrives som er historisk perle, hvor Hansabryggen med sine 61 fredede bygninger og fantastisk atmosfære får sin velfortjente plass på pidestallen.

Les vår guide om Bergen her.

Det som i alle fall er sikkert, er at byen er vakker.  Husene som klynger seg til fjellsidene, de trange smauene, brosteinen — alt innrammet av syv fjell — har trukket mang en turist til Bergen. Legger man til et yrende uteliv, 30.000 studenter , 250 årlige nedbørsdøgn samt et halvgodt fotballag som hele byen elsker og hater samtidig, så har man noen av ingrediensene som gjør Bergen til en interessant destinasjon.

Beste hotell å oppleve Bergen: Clarion Collection Hotel No 13

Du finner flere hoteller i Bergen hos Choice Hotels

Sjekk hoteller i Bergen hos Scandic

Stavanger: Vakker naturperle

iStock_000021807903_Small

Denne sjarmerende byen har så mye å by på.

Liker du å henge på trendy kaffebarer med venner i det ene øyeblikket og stå på et surfebrett over meterhøye bølger i det neste? Da er Stavanger et godt reisetips for deg. Kystbyen har nemlig litt av hvert å tilby den urbane og aktive; lange handlegater, luksuriøse butikker, utallige restauranter og kaféer samt en rekke spesialforretninger.

Finn laveste flypris til Stavanger med vårt flyplass-søk

Siddisene liker å bruke byen sin, og går man rundt i den trange trehusbebyggelsen som dominerer sentrum, merker man at oljeeventyret har påvirket lommebøkene til menneskene rundt deg. Dette har i sin tur ført til et blomstrende næringsliv med  rikholdige muligheter og stort utvalg for den handlelystne.

Stavanger er Norges fjerde største by med sine knappe 130.000 innbyggere, men oppleves relativ intim og koselig.

Her bor du i Stavanger:

Rica Park er en favoritt i byen, ikke minst fordi hotellet alltid klarer å ha utmerket service. Skulle du komme deg til Stavanger bør du for øvrig spise på Tango Bar & Kjøkken eller Renaa: Matbaren. Les mer om Stavanger her, samt Scandic-kjedens nye hotell i byen.

27557618

 

Trondheim: En av de vakreste byene i Norden

iStock_000070779317_Small

En av de vakreste byene i Norden har mye å by på. 

Trondheim ble grunnlagt i 997 av Olav Trygvason som Nidaros. Senere har byen fått navnet Trondheim, og er den tredje største byen i Norge. Byen var norsk hovedstad fra 1030 til 1217 (ble da flyttet til Bergen, som var hovedstad fram til 1314).

Opplev Nidarosdomen, en av de mest populære turistattraksjonene i byen.

Olav den Helliges gravkirke ble satt opp rett etter hans død, først som trekirke og så ble en stenkirke senere bygd. Den kirken som i dag finnes ble påbegynt på midten av 1100-tallet, og var en pilegrimskirke for mange kristne i middelalderen.

Kirken er et praktfullt byggverk, og uansett hvordan man forholder seg til religion er det en opplevelse å gå inn i den.

Her bor du i Trondheim:

Den beste hotellfrokosten i Norge, og det beste hotellet i Trondheim er nok Rica Nidelven. Super beliggenhet og alle fasiliteter du kan ønske deg. Det andre Rica-hotellet, Rica Bakklandet, er nesten like bra – og har det for seg den strålende plasseringen i Bakklandet. Den store klassikeren Britannia må også tas med.  Det nye Scandic Lerkendal ser spennende ut, og åpner 5.august. Hotel Bakeriet er også en anbefaling. Vi bør også nevne at det store kongresshotellet Clarion Hotel & Congress Trondheim var nummer fem på listen, men altså da utenfor listen – akkurat som Scandic Lerkendal. Sjekk også ut Comfort Hotel Trondheim.

 

Kristiansand – Sjarmerende familieby

Norway - Skjernoy island in the region of Vest-Agder. Small fishing town - Farestad. Cross processed color style - retro tone.

Kristiansand er en sjarmerende by med mange spennende opplevelser å tilby. Er du først i byen er det lurt å ta med familien til Dyreparken som holder åpent i vinter, eller badelandet  Aquarama.  Spise kan du gjøre på Fiskebrygga, for eksempel på Bølgen & Moi.

Her bor du i Kristiansand:

Siden du her har den største byen i Agderfylkene i tillegg til ting som Dyreparken er det flere gode valg her. Scandic Bystranda er perfekt for deg som vil bade. Et nytt hotell rett ved nevnte strand og Aquarama. Inne i byen finner du også Hotel Ernst, som fortsatt er et meget godt valg for deg som liker sentral byplassering med tradisjonelle hotellfasiliteter. Skal du til Dyreparken er Rica Dyreparken et veldig godt valg. Hotellet er kun noen få meter fra inngangen og har alt et hotell skal ha. Er du innom sørlandets hovedstad bør du oppsøke bakeriet Drømmeplassen. Det lever opp til sitt navn.

 

Tromsø: En virkelig opplevelse

iStock_000044361778_Full

Når først Tromsø våkner så kan man si at Tromsø våkner. Ikke det at denne byen sover om vinteren, men når lyset kommer er dette virkelig et sted å være.Tromsø er en livlig og vakker by med arktisk historie og kultur, omgitt av fjell, fjord, og en øyverden under midnattssola.

Er du i Tromsø bør du spise og drikke på Hildr Gastro Bar, Vurdere en burger på Huken, eller gå på Bardus. Museet er virkelig verdt et besøk, samt en mye omtalt kirke. Fjellheisen er og blir en opplevelse. Sjekk også ut Polaria, Ishavskatedralen, og ta fjellheisen opp til Storsteinen – den byr på en fantastisk panorama over byen, øyene og fjellene rundt.

Her bor du i Tromsø: Hotel With

Beliggenhet på kaia, utsikt til Ishavskatedralen. Gratis kveldsmat og finfine fasiliteter. Se nærmere på hotellet her. Vi anbefaler også Clarion Hotel Bryggen, som er et flott alternativ. Et annet hotell er The Edge. Stort hotell på brygga med alle fasiliteter. Se næmere på det her.

 

Oslo: Flott og flatterende

iStock_000067523759_Double

Besøker du Oslo kan du forvente mange opplevelser. Alt fra Operahuset til Kongehuset, til Akerbrygge, men også mange skjule perler.

I godt vær så bør du ta turen til Hovedøya. Fem minutter med båt fra sentrum (Vippetangen). En stund måtte du dra bak slottet, eller vest i Oslo, for å finne de fineste og beste butikkene. Slik er det ikke. Som med mange andre storbyer har de beste butikkene prøvd å flokke seg rundt gågaten. Bare hold deg på øverste del, og unngå for all del Oslo City. Oslo er like herlig i vintertid som på sommertid.

Her bor du i Oslo: The Thief

The Thief er utvilsomt et av Oslos mest populære hoteller – og det er ikke en tilfeldighet. Verdenskjente artister som Rihanna og Justin Bieber har valgt å overnatte her. Dette er et av Oslos mest eksklusive hoteller, og som om det ikke var nok – så har hotellet også et av Norges mest eksklusive spa.

Les mer om The Thief her.

 

Oppdag Norge med bil

Beautiful Atlantic road . Norway

Lei en bil og kjør uten en konkret plan. Du kan møte mye spennende på veiene i Norge.

Det er så mange fine, små og store byer du kan besøke. Velg en rute og se hvor lang du kommer. Utenfor sesongen er det enkelt å finne ledig hotellrom, men er du typen som må ha alt booket før du beveger deg noe sted kan du lese om de beste hotellene i Norge. Kanskje du finner litt reiseinspirasjon.

TripAdvisor hjelper deg gjerne med å finne reisemål og aktiviteter i Norge. Her er det reisende selv som har stemt frem både severdigheter, hoteller og andre anmeldelser.

Sjekk ut hva du kan gjøre på din neste Norgesferie.

 

Nasjonale turistveger i Norge

iStock_000034103930_Small

Småhus ved havet i Jæren. Foto: Istock

Satser du på en ferie i Norge har du faktisk 18 Nasjonale turistveger å velge mellom. Her får du oppleve norsk natur og arkitektur på sitt aller beste.

Hva med turistvegen Jæren? Her kjører du mot en uendelig horisont, åpen himmel og mange kulturminner.

Nasjonal turistveg Jæren er en 41 kilometer lang veistrekning mellom Ogna og Bore i Rogaland. Vil du stoppe og overnatte her, kan du se hvilke overnattingsmuligheter du har her.

Nasjonal turistveg Gerianger-Trollstigen er uten tvil en av de mest populære strekningene. Naturen er uslåelig og det er ingen overraskelse at Geriangerfjorden står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Har du lyst på en unik hotellopplevelse, bør du se bilder av Juvet Landskapshotellet. Selve navnet sier at her er det noe ekstra. Hoteller er verdenskjent for sin eksepsjonelle arkitektur.

TIPS: Er du glad i luksus og liker å unne deg det lille ekstra på tur? Da bør du klikke deg inn på Laurel Nights. Her får du oversikten over de mest luksuriøse og beste hotellene i hele verden. Her får du listen over Norges mest luksuriøse hoteller.

Les også:

Nasjonale turistveger: Atlanterhavsvegen

Nasjonale turistveger: Hegelandskysten

Nasjonale turistveger: Lofoten

Nasjonale turistveger: Senja

Nasjonale turistveger: Havøysund

Nasjonale turistveger: Varanger