Foto: Hjelle. © Maciej Ducxynski / www.fjordnorway.com

Opplev Nordfjord i sommer

Det blir sagt at fjellene og naturformasjonene i Nordfjord er så fine at området blir kalt «Norge på høykant», med direkte referanse til at bildene du tar må tas med kameraet på «høykant», nettopp for å greie å få med de høye fjellene her oppe. Naturen er som skapt for aktive mennesker. Her kan du gå på tur i stemningsfullt landskap, eller teste motet høyt over fjorden. Her er noe for alle; fjellturersyklingsommerskivia ferrata, surfingbrevandringfjordhestriding og mye mer.

loen1

Foto: Loenvatnet. Sergey Bogomyako / www.fjordnorway.com

Luftig tur i Loen

fjell

Foto: Via Ferrata Loen. © Ernst Riha

Den nye klatrestien (Via Ferrata) til fjellet Hoven i Loen er en luftig opplevelse 1010 m o.h. du sent vil glemme. Her klatrer du høyt over fjorden, omgitt av isbreer, høye fjell og Jostedalsbreen Nasjonalpark. Kjenn på sommerfuglene i magen når du krysser juvet på den lengste Via Ferrata broen i Europa, med 160 meter fritt fall under fotsålene. Underveis på turen får du belønningen i form av en spektakulær utsikt du sannsynligvis aldri har sett maken til. Og da har du virkelig gjort deg fortjent til luksus på det tradisjonsrike Hotel Alexandra nede ved fjorden, med bad og spa, før du avslutter dagen med deilig mat og godt drikke.

Det store høydepunktet

Skal du til topps her i livet, må det motbakker til. For å nå toppen av Skåla (1848 m), må du gå den lengste i landet. Skåla, den vakre giganten av et fjell, ruver over Loen-bygda. En god sti, bygd for hånd, snirkler seg gjennom den grove steinura. 1848 vertikale meter fra fjordkanten. Skålatårnet er en ubetjent DNT-hytte utenom det vanlige for de som vil ha en overnatting eller lage seg en kaffekopp på toppen. Den var opprinnelig bygd som et sanatorium, og kuren er fremdeles effektiv: Det fins ikke noe som gjør deg friskere enn fjordutsikt og svalende bris fra Jostedalsbreen. Om du virkelig vil teste formen, kan du melde deg på Skåla Opp, som er regnet som Norges tøffeste motbakkeløp.

skala

Foto: Skåla- © Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

 

Med orkesterplass til naturopplevelsene

Omkranset av ville fjell og brusende fossefall, finner du den mektige Briksdalsbreen. Den kjente isbrearmen er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark og fra 1200 meters høyde stuper det ville brefallet helt ned i den frodige, trange Briksdalen – et syn som hvert år trekker til seg gjester fra hele verden.

Den spektakulære turen opp til breen starter nede ved Fjellstua. I de åpne Trollbilene har du orkesterplass på vei oppover den svingete grusveien, en idyllisk opplevelse. Slik kan du nyte det frodige dalføret, fossene og de imponerende fjellsidene til fulle.

 

briksdal

Foto: Briksdalsbreen. © Normann

Etter turen venter en innholdsrik meny på Briksdalsbre Fjellstove. Måltidet nyter du med utsikt over spektakulære tinder, isbreer og frådende elver. Det er ingen ting å si på prisen, for under 400 kroner får du både transport og måltid. Rett ved fjellstua ligger også en av landets største suvenirbutikker om du vil ha med et lite minne hjem. Og du trenger ikke ta med bilen. I sommersesongen går nemlig en egen «Brebuss» mellom Stryn og Briksdalen.

Mer informasjon om området finner du på nordfjord.no.

Med Widerøe kan du fly ubegrenset i Fjord Norge i 2 uker for bare kr 2.790!

Les også:

Aktiv ferie i Sognefjord

10 ting å oppleve med barn rundt Sognefjorden

Bygda som tar deg med tilbake til nasjonalromantikken

Opplev brevandring på Jostedalsbreen i sommer

De flotteste fjellturene rundt Sognefjorden

Opplev Rogaland i sommer