Oslos beste utesteder

Her bør du danse, ete og ta deg pils, ifølge Natt&Dag.

Oslos bydeler er fullt av koselige, særegne utesteder, men det er et problem: det er en haug av steder å velge mellom. Nå har en av Norges ledende gratisavis, Natt&Dag, gjort det enklere for oss.

De har nemlig lagd egen guide til Oslos beste utesteder, fordelt på hovedstadens ulike områder; sentrum, Youngstorget, Grünerløkka, vestkanten og Grønland. Vi har tatt en titt på disse:

I Oslo sentrum:

Jaeger

Et av Oslos mest populære utesteder i de gamle lokalene til rockespøkelsene So What! og Garage. Fungerer som café på dagtid hvor du kan nyte en god kaffe, lunsj eller ta en pils som holder åpent frem til 18:30 hver dag. På kveldstid fra mandag og til og med søndag dundrer det all slags klubbmusikksjangre. To lune uteserveringer med gyngebenker og en koselig kjeller.

Adresse: Grensen 9

Jaegeroslo.no

Cafe Amsterdam

Norges eneste hollandske pub & bar siden 1993. Gjenåpnet i 2014 og huser mange hyggelige mennesker i god stemning. Den nye Cafe Amsterdam er enda mer chic, voksen og hollandsk, med samme filosofi: et fristed for liberale mennesker med et stort hjerte, skriver de på sine hjemmesider. I tillegg tilbyr Cafe Amsterdam mange spennende retter – hva med å prøve en skikkelig nederlandsk rett?

Adresse: Kristian Augustus gate 12

Cafeamsterdam.no

Les også: Her er Oslos hemmeligheter

Summit 21

I 21. etasje på Radisson Blu-hotellet ligger det en skjult perle med panoramautsikt over Oslofjorden. Her kan du nyte en drink i finstasen (litt greit å pynte seg litt) og bare se utover Oslos glitrende bysilhuett.

Adresse: Holbergs Gate 20

 

Her bor du best i sentrum:

Radisson Blu Holbergs Gate

Moderne hotell midt i sentrum, med spatjenester, restaurant, 2 barer, eget innendørsbasseng og helsestudio. Les mer om hotellet her.

Les også: De 25 beste hotellene i Norge

Sjekk også ut disse utestedene i sentrum:

FuglenUniversitetsgata 2

GaasaStorgata 36 b

SeedsTordenskioldsgate 3

Underwater PubDalsbergstien 4

Morgenstierne – Waldemar Thranes gate 70

Rett inn Bar – Storgata 39

The Crossroad ClubMaridalsveien 3

Gudruns – Karl Johans gate 33b

IzakayaSt. Olavs gate 7

Torgata Kennel Klubb – Torggata 35

Youngstorget

Internasjonalen

Et hipt sted med mange gode drinker.  Internasjonalen fokuserer hovedsakelig på godt og sjeldent brennevin, klassiske cocktails, spennende ølsorter og god musikk. Her møter du en god blanding av folk – hvor øst møter vest ! De har visst den beste Bloodymary-en her, så se til at du prøver den. Åpent mandag til søndag!

Adresse: Youngstorget 2

Internasjonalen.no

Angst Bar

Rett ved siden av Mono finner du et av Oslos mest okkuperte utesteder; Angst Bar. Forvent å bumpe på noen av Oslos kjente fjes som for eksempel Karpe Diem, og se til at du tar en tur innom toalettet! De har nemlig et av de fineste toalettene ever.

Adresse: Torggata 11

Mono

70-tallsssted hvor rockere elsker å henge og ta en pils – hver kveld. Det er ikke bare et springbrett for utesteder, men også en møteplass for hungrige Osloensere, innsamlingsaksjoner og andre ting som har med samfunnsrelaterte tilstander å gjøre.

Adresse: Pløens gate 4

Cafemono.no

 

Her bor du best på Youngstorget:

Comfort Xpress Youngstorget

Ganske rimelig hotell midt på Youngstorget, i nærheten av det meste i Sentrum. Gratis Wi-fi, eget treningssenter og spillesal.

Les mer om hotellet her.

Sjekk også disse utestedene på Youngstorget:

Rockefeller/Sentrum Scene, John Dee, Leiligheten Arbeidersamfunnets plass

Crowbar & BryggeriTorggata 32

Kulturhuset Youngstorget 3

Frisk & Vilt – Pløens Gate

RevolverMøllergata 32

Bonanza  –Youngstorget 6

Robinet – Mariboes gate 7

InternasjonalenYoungstorget 2

KnivenBernt Ankers Gate 5

The VillaMøllergata 23

No. 19Møllergata 23

StratosYoungstorget 2

Grünerløkka

Blå

Oslos mest «chille», fargerike og hippeste sted. Er du glad i all slags musikk – ja, da er Blå stedet å være. Om sommeren er uteserveringen ganske poppis med koselig utelys og herlig atmosfære. Du føler deg hjemme på Blå!

Adresse: Brenneriveien 9

Blaaoslo.no

Parkteateret

Det som er så bra med Parkteateret er at scenen er for alle – til og med lokale, uetablerte artister! Baren er i klassisk art deco-stil og i helgene kan du danse med hælene i taket når utestedet får besøk av Oslos beste DJs. Om sommeren? Ja, da kan du ta deg en pils og sitte og beundre Løkkas sjarmerende gater.

Adresse: Olaf Ryes Plass 11

Parkteatret.no

Les også: De 200 beste hotellene i Norge

Ryes

50-tallsmusikk, palmetre midt på dansegulvet, og 3 øl til 100-lappen. Det blir ikke bedre på Ryes. Ganske trangt om plassen for å danse, men veldig morsomt når du kan danse deg tilbake til 50-tallet med litt boogiewoogie!

Adresse: Thorvald Meyers gate 59

Her bor du best på Grünerløkka:

Scandic Vulkan

4-stjerners hotell midt på Løkka med kort gangavstand til shopping, restauranter og utesteder. Gratis frokostbuffé og internett! Les mer om hotellet her.

Les også: Dette er Norges kuleste område

Sjekk også disse utestedene på Løkka:

Schouskjelleren MikrobryggeriTrondheimsveien 2

Hvaskjer på TorshovVogts gate 64

Aku Aku (Tikibar)- Thorvald Meyers gate 32a

Bar Boca – Yhrovald Meyers gate 30

Bar VulkanMaridalsveien 17

IngenstedsBrenneriveien 9

Grunerløkka BrygghusThrovald Meyers gate 30

Cafe 33 – Thorvald Meyers gate 33c

Vestkanten

Horgans

Koselig, amerikansk sportspub med stort nok dansegulv i underetasjen. Her henger mange stolte amerikanske besøkende og vestkantkids når mørket faller.

Adresse: Hegdehaugsveien 24

Horgans.no

VU

Vu betyr å ha «sett» på fransk, og jammen får du sett mye bra her! Koselig bakgård med utebar, samt et designlokale med behagelig, dempet lys. Aldergrensen er på 26 år – fordi vi rett og slett mangler mange slike steder i byen.

Adresse: Hegdehaugsveien 24

vu-oslo.no

Kunstnerens hus

Bak slottet ligger en skjult perle. Lekker lokale, god mat i en lugn atmosfære.  Her finner du mye flott kunst, og gode drinker. Kunstnerens hus vant til og med Natt&Dags Osloprisen 2014 for årets utested!

Adresse: Wergelandsveien 17

Kunstnerenshus.no

Her bor du best på vestkanten:

Scandic Solli

Ganske familievennlig hotell i nærheten av det kongelige slott. Aker brygge, Oslo rådhus og Ibsen-museet er få minutter unna i gangavstand. Egen restaurant, treningssenter og du får gratis frokost og Wi-fi. Les mer om hotellet her.

Sjekk også disse utestedene på Vestkanten:

Bar TjuvholmenBryggegangen 6

Enoteca VinbarBygdøy Allé 59c

LorrryParkveien 12

Oslo Mikrobryggeri – Bogstadveien 6

Skaugum – Solligaten 2

Valkyren – Valkyregata15

Champagneria Frognerveien 2

Grønland

Oslo Mekaniske Verksted

Enten om du vil bestille deg et glass øl, eller ta med medbrakt mat(ja, du får faktisk lov til det), så ta en tur innom Oslo Mekaniske Verksted. Oslos beste sted for alt mulig; en date, et sted å lese en bok eller bare vorse. Her har de til og med en koselig peis og uteservering.

Adresse: Tøyenbekken 34

Oslomekaniskeverksted.no

Dattera til Hagen

Fargerik takterrasse om sommeren – og like fin innvendig. I første etasje er det kafé/bar, mens 2.etasje er forbeholdt de som vil nyte en intimkonsert eller vrikke på dansefoten.

Stappfullt i helgene. Om du vil sosialisere med Oslofolk og være på det ene stedet med blide folk i baren – kom til Dattera til Hagen.

Adresse: Grønland 10

Dattera.no

Sjekk også disse utestedene på Grønland:

PostkontoretHagegata 27

No 53 – Schweigaardsgate 53

Pigalle – Grønlandsleiret 15

OlympenGrønlandsleiret 15

Stargate – Grønland 2a

BD57 X (BrewDog)- Markveien 57

Teddy’s Softbar – Brugata 3b

Her bor du best på Grønland:

Radisson Blu Plaza Hotel

Flott, moderne hotell rett ved Grønland, ganske sentralt med Oslo Sentralstasjon og Bussterminalen i kort rekkevidde. Fin utsikt over Oslo. Gratis frokost og Wi-fi!

Les mer om hotellet her.