Paris skjulte skatter

Romantikkens by er mer enn bare Eiffeltårnet og Champs-Élysées.

Når man er ute å reiser, og spesielt til byer man ikke har vært før, kan det være vanskelig å unngå de typiske turistfellene. Ofte ender man opp med å oppleve de samme tingene og stedene som kolleger, naboer og venner gjerne opplevde i fjor. Samtidig er det ikke alltid like lett å finne frem til de skjulte skattene på egenhånd.

395631_535804960773_416749255_naf

Vi har derfor fått vår venn Hanna Besirevic til å fortelle oss hvor vi bør bo, spise og drikke i romantikkens by. Hanna er oppvokst i Norge, men har de siste syv årene bodd i Paris og jobbet som film-regissør og fotograf. For Hanna er det viktig å omgås steder der «man kan ta del i det lokale Paris og nyte deilig mat og drikke til en rimelig penge».

Bestill de rimeligste flybillettene her

Her bør du bo:

Det finnes en rekke flotte hoteller å velge mellom i Paris, men er man på utkikk etter hoteller som både er sjarmerende, spesielle og som ligger i et bra område, bør du vurdere disse:

Hotel Amour

4327633_115_z

Hotel Amour er et lite, sjarmerende hotell som ligger i hjertet av Monmarte. Kun en kort gåtur unna hotellet kan du oppleve både Sacré-Coeur basilika og Moulin Rouge. Alle rommene er unikt innredet med fargesprakende detaljer og spennende bilder som gir hotellet et kunstnerisk preg. I tillegg er hotellets egen restaurant perfekt for deg som ønsker å nye deilig mat og drikke i flotte omgivelser.

Bestill hotellet her

L`Hotel

4491027

L`Hotel  ligger i det historiske området Saint-Germain-des-Prés, og er bedre kjent for å være Oscar Wildes siste hjem. Hotellets barokk-pregende innredning er definisjonen på det vi gjerne forbinder med fransk sjarm og glamour. Er du en matelsker, kommer du i tillegg til å elske hotellets egen restaurant – Le Restaurant- som har én stjerne i Michelinguiden.

Bestill hotellet her

Lei en leilighet

large

Et annet veldig godt alternativ for overnatting i Paris, er å leie en leilighet;

«AirBnB har et utrolig kult konsept, der man kan leie en leilighet i stedet for å bo på hotell. Dette er et perfekt alternativ hvis man for eksempel skal på jente- eller guttetur, eller generelt reiser i en større gruppe. Jeg har hatt flere besøkende som har valgt å leie leilighet, og som rett og slett har elsket det!«.

Her kan du finne den perfekte leiligheten i Paris

Restauranter

480678135

Le Mary Céleste er en tapasrestaurant/bar som ligger i hippe Le Marais. Menyen er prydet med spennende tapasretter, og utrolig god dessert; prøv spesielt den hjemmelagede limekaken, den smaker helt himmelsk. Stedet er i tillegg perfekt for en drink etter jobb.

Amici Miei, som på italiensk betyr «mine venner», er definitivt den beste italienske restauranten i hele Paris. Vennlige servitører, deilig mat og sjarmerende lokaler, er noen av grunnene til at denne restauranten er en favoritt. Her kan du imidlertid ikke bestille bord, så det gjelder å være tidlig ute.

Ved foten av Sacré Coeur og Beyond Barbes ligger restauranten Chèri Bibi– stedet som gjerne er fylt av lokale kunstnere, musikere og skuespillere. Restauranten er kjent for sin koselige og stemningsfulle atmosfære og sin svært smakfulle meny med franske tradisjonelle retter med en moderne vri.

Kafeer

154138936

En superpopulær cafe i Paris er Cafe Charlot som ligger perfekt plassert i sentrum av det trendy området Le Marais. Her vil du finne en god miks av mennesker, en meny som passer enhver sulten sjel, samt muligheten til å nyte Paris yrende gateliv fra uteserveringen på fortauskanten.

Sjekk også ut Cafe Chez Prune som ligger ved kanal Saint-Martin; rimelig mat, deilig og stemningsfull atmosfære, samt et helt nydelig sted å sitte når solen titter frem.

Le Progrès er også et godt alternativ for å nye cafe-livet i Paris. På Le Progrès er stedet for deg som liker å omgås unge, trendy og internasjonale mennesker.

Barer og utesteder

sb10068474v-001

Har du planer om å oppleve nattlivet i Paris som en innfødt, bør du gjøre følgende; stikk et sted og spis i åtte-tiden (for eksempel på en av restaurantene ovenfor), dra videre til en bar i elleve tiden, for deretter å dra på nattklubb rundt klokka ett – og bli der til solen står opp. Uvant for oss nordmenn, er at stedene stenger veldig sent og at det er mye rimeligere å spise/drikke ute- så nå er det bare til å slå løs håret. Når det gjelder barer, bør du enten dra på Le Carmen (et trendy sted, med vakkert interiør) eller Candelaria (her finner du den beste coctail-baren i Paris). Etter bar-besøket bør du prøve ut utestedene Le Baron, Montana, Silencio eller Yoyo.

Bestill de rimeligste flybillettene her