Disse to områdene er perlene i London

Det er mange fine områder i London, men er det to områder som virkelig er en perlene så er det dette.

De aller fleste nordmenn beveger seg i området fra Piccadilly Circus, opp til Oxford Circus – ned Oxford Street til Marble March ved et Londonbesøk. Ikke at det forsåvidt bare er et typisk norsk fenomen, med unntak av at Norge eier Regent Street (ikke selve gaten, men mange av utleiebygningene fra Piccadilly Circus til Oxford Circus).

Fra dette området er det to avstikkere som er vel verdt å ta – en til høyre og en til venstre fra Regent Street.


1.Mayfair

Vi begynner med området vest for Regent Street – Mayfair. Rett øst for Hyde Park ligger området mellom Oxford Street og Piccadilly (veien som ender opp på Piccadilly Circus) i nord og sør, og norske Regent Street i øst med Hyde Park vest for området. Det er kanskje det mest sentrale området i hele London, men mange bruker ikke lang nok tid på området.

Abercrombie & Fitch ligger i dette området, det samme gjør skreddergaten Saville Row, luksusgaten New Bond Street og alle designerne du kan tenke deg (Louis Vitton, Hermes, Stella McCartney osv.).

Her finner du også Victoria’s Secret i London. 

Skal du spise i dette området er det veldig mange gode valg, men vårt beste tips er nok kule – og smakfulle – Hakkasan. Hvis du er ute etter en lunsj bør du prøve å få plass på La Petite Maison eller på Alain Ducasse at the Dorchester (også strålende for middag).

Britisk mat får du på Corrigan’s Mayfair – av klasse. Den kinesiske restauranten Kay Mayfair har også stjerne i Michelinguiden. The Guinea Grill er puben/litt mer avslappet spisested (30 Bruton Place), og hvis du vil på bar så gå til The Connaught på Carlos Place.

De to barene der: Coburg og Connaught(bildet over) er to av de aller beste i London. Marlborough Head er en fin pub som ligger i en sidegate ned fra Oxford Street, og er et supert hvilested om man går der på handletur.

Det er svært mange veldig gode hoteller i Mayfair. Mange av dem koster svært mye også (du trodde vel ikke The Ritz var gratis?).  Ett av Londons aller beste hoteller ligger i Mayfair – The Connaught – men prisen for det hotellet er virkelig høy. Vår anbefaling? Sjekk ut The Athanaeum. Strålende hotell med spa-avdeling og virkelig fin beliggenhet. Rimelige hoteller må du lete etter et annet sted (sjekk våre guide til rimelige hoteller i London her).

2.Soho

Øst for Regent Street er området som en gang i tiden var strøket du ikke gikk frivillig til sent på kvelden. Det har virkelig forandret seg. Nå er det stedet med koselige kafeer, strålende puber, super shopping i mindre butikker og noen perler av hotell. Borte er sexsjappene og de prostituerte. Mange nordmenn går aldri innom koselige Carnaby Street på veien fra Piccadilly Circus til Oxford Street, og går dermed glipp av svært mye. Fredag ettermiddag i Soho er en virkelig stor anbefaling.

Carnaby Street har sko og klær (American Apparel, Ben Sherman, Hugo Boss, Vans, Replay, Diesel, Cheap Monday, Pepe Jeans m.fl), ellers kan du finne mange små og interessante butikker i nesten alle sidegater.

Nuddelbaren Koya er den beste i London for den typen mat, Barrafina er stedet for deg som liker tapas og på Brgr.co får du en av de beste burgerne du har smakt – merkelig nok fra en libanesisk kjede. Vil du ha frokost og/eller kaffe så gå til Tap Coffee. Omtrent tusen ganger bedre enn Starbucks. Du finner flere restauranter i Soho her.

The Blues Bar (20 Kingly Street) er for deg som liker blues og drikke. Skal du ha virkelig gode drinker drar du til 12 Old Compton Street. Stedet heter LAB – London Academy of Bartenders. Ja, det er bartenderskolen sin bar.

Det er ikke alt for mange hoteller i det lille området Soho, men har du råd bør du velge det som er det kuleste hotellet i byen – The Soho Hotel. En luksusperle er Hazlitt’s Hotel. Ett av de mest sentrale hotellene i London er Courthouse DoubleTree by Hilton London.

Her kan du lese vår komplette guide til hele London