Quiz: Hvor kommer påskekrim-heltene fra?

Påske og påskekrim går for oss i Norge hånd i hånd. Vi har tatt en kikk på noen av de største påskekrimheltene, og hvor de kom fra. Eller mer riktig: Vi har laget en quiz for å sjekke om du husker hvor noen av krimheltene kom fra.

 

BERge

Bergerac

Serien handler om Jim Bergerac, en eks-alkoholisert kriminalbetjent. Etter at han ble skilt fra sin kone og skadet foten søkte han om overføring til et sted med kanaler. Stedet Bergerac er på er en øy med rundt 100 000 innbyggere, som er en del av Storbritannia.

Husker du hva øye heter? Sjekk her 

poirot

Hercule Poirot

Han jobber i England, men er ikke opprinnelig derfra. Han flyktet til England under 1.verdenskrig, og slo seg ned der. Stedet han er fra ligger i en annen europeisk by som har et navn som har fått internasjonal kjennskap. Rett ved så arrangeres det også et formel 1. Navnet på stedet har gitt navnet til noe svært mange elsker å dra på som en avkobling fra hverdagen.

Stedet Poirot opprinnelig kommer fra? Her er fasiten.

foyle

Christopher Foyle

Kriminalsjefen løser mysterier under den første verdenskrigen i en by som spilte en sentral rolle under krigen. Byen er en viktig fiskeby i England og dette var hvor Vilhlem Erobreren først hadde leir da han skulle erobre landet. Hva heter byen? Her er fasiten.

mayday

Mayday

Denne serien foregår i en markedsby med kun 17 000 innbyggere i England. Lord Nelson skal ha tilbrakt sin siste natt på land før slaget ved Trafalgar på Burford Bridge Hotel ved elven. Hva heter byen serien foregår i ? Her er svaret.

malstrom

Malstrøm

Denne påskekrimmen skremte veldig mange nordmenn. Stedet den utspilte seg er en øy utenfor en by med velkjent bebyggelse som ble bygget opp igjen etter en brann. Byen fikk hjelp av en tysk keiser for gjenoppbygningen. Hva heter den? Her er svaret

morse

Inspektør Morse

Den evige ungkaren med dårlig humør var fra en by som også er veldig kjent for sine universiteter i Storbritannia. Hva het byen? Her er svaret

fletcher

Jessica Fletcher

Det er riktignok en fiktiv by som Jessica Fletcher bor i, men staten hun driver med sine detektiverier er ganske kjent for de som også liker Stephen King. Hva heter staten? Her er fasiten

Detektiv Jack Frost og Miss Marple er to andre kjente krimserier, som begge foregår i fiktive byer. Jack Frost tror man kan være basert på Swindon, mens Miss Marple er fra en liten by i Hampshire i England.

columbo-1

Columbo

Denne detektiven bedriver sin virksomhet i en stor amerikansk by, som også er kjent for filmindustrien. Hva heter byen?

Her er svaret

lapivora

Fangarmer

Denne italienske serien foregår på en øy hvor du kan ha sett Robert De Niro dra fra og Al Pacino leve i eksil. Kjent for sin organisering av en viss type virksomhet. Hva heter øya? Fasit

sk1

SK 917 har nettopp landet

Denne norske serien ble faktisk nesten utelukkende spilt inn på et hotell i vår hovedstad. Vet du hvilket? Fasiten