QUIZ: Kan du dette om Norge?

Det å kjenne sin eget hjemland er det mange som mener de kan. Vi har laget en quiz som vi tror er så vanskelig at svært mange vil slite hardt med å få riktig svar på alle spørsmålene. Klarer du det er vi likevel særdeles imponert.

røros

LETT:

Denne byen ble grunnlagt i 1641, og ble oppkalt etter dansken som hadde fått mye ansvar allerede som 11-åring. Byen ble nøysomt planlagt i et kvadratur. Byplanen som ble laget hadde plass til opp til 20 000, men det tok nesten 300 år før byen ble så stor. Det bor i dag nærmere 90 000 i denne byen. Den nest største turistattraksjonen i Norge er i byen. Hva heter byen?

Her er svaret

Jo Nesbø ble født i Oslo, men vokste opp i en annen by. Som 17-åring debuterte han for fotball-laget fra byen, og var med på å vinne junior-NM hvor han laget mål i finalen. Nesbø flyttet fra denne byen som 19-åring, og var der fra han var 8. Senere har han skrevet cupfinalelåt til laget. Hvilken by er det?

Her er svaret

Da birkebeinerne flyktet fra baglerne med Håkon gikk de over fjellet, og kom til slutt fram til Ålen øverst i Gauldalen. Ålen er nå en del av et mer kjent sted med lang tradisjon for sin turisme, og stedet var også hvor svenskene laget utendørsscenene i Pippi-serien. Hva heter stedet?

Her er svaret

005294_2a4c8

MIDDELS:

En av de mest kjente bloggerne i Norge er fra denne byen som ble grunnlagt av Rikard Kaarbø. Samme mann grunnla også den første avisen i byen – Senjens Tidene. Byen hadde sitt hundreårsjubileum i 2004. Hva heter den?

Her finner du svaret

Denne byen kalles for en svane, selv om svanen nok kan være det som er verdens eldste av sitt slag som kjører på innsjøen like ved. Inne i fjellet bygget man til 1994 noe relativt unik. Hva heter byen?

Her finner du svaret

En by som navnet virkelig lyver om, og som har flest soldager i året. Har en lege som er begge deler, og to kjente lokale helter som liker to hjul. Av alle de kjente forfatterne som har vært innom byen så er det en tidligere deltager på Nytt på Nytt som kanskje er den flest leser i dag. Hva heter byen?

Her finner du svaret

oslo

VANSKELIG:

Ryktene skal ha de til at stedet fikk navnet sitt da det etter svartdøden kun var en kvinne igjen her (og en mann igjen i en dal ikke langt unna). Det er bare en myte, men det som er fakta er at det er en kjent menighet som hører til her. De sender kristen tv 24 timer i døgnet. Hva heter dalen?
Her er svaret

Den største middelalderbyen i verden finner du i Visby, men dette er den nest største. Man tror det har bodd folk her så langt tilbake som 8400 år før Kristus. Hva heter byen?

Her er svaret

Denne byen ble grunnlagt i 1811, og i 1812 ble en bru lagt mellom det som hadde vært to ladesteder. Hva heter byen?

Her er svaret