Lofoten er overveldende vakkert. Tar du kanskje ferien hit i sommer? Foto: Istock

Reis Norge rundt til en god pris

Opplev Norge på sitt beste! Få 13 hotellovernattinger til fast pris i sommer.

Lurer du på hvorfor du ennå ikke har utforsket Norges mange vakre reisemål? I sommer har du sjansen til å gjøre det – til en god pris!

Velg mellom flere spennende destinasjoner i Norge, fra Grimstad i sør til Nordkapp i nord.

Med Scandics nye tilbud kan du bo 13 netter til en fast pris, og velge mellom over 70 Scandic-hotell i hele Norge (gjelder ikke Kristiansand).

 

Bestill din Norge Rundt-kampanje her.

 

For kun 3990,- per person i delt dobbeltrom får du hele 13 overnattinger i standardrom i en 2 ukers periode. Frokost, WiFi og treningstilbud er selvfølgelig inkludert.

Her er noen av Norges vakreste destinasjoner, med tips til hvor du bør overnatte med Scandic:

 

Stavanger

Elevated view from the water of the town of Stavanger, Norway in Scandinavia Europe

Start i Stavanger, en sjarmerende by som har mye å by på. Kystbyen har litt av hvert å tilby den urbane og aktive – alt fra lange bygater til turstier og naturområder. Fra trendy kaffebarer til vakre surfestrender. Ja, du finner faktisk noen av Norges beste sandstrender ved Sola.

Når du først er i Stavanger må du blant annet få med deg den fargerike gaten Øvre Holmegate med kunstutsalg, kafeer og spesielle småbutikker. Her er det vakre motiver og perfekte steder å ta bilder. I gamle Stavanger finner du mange hvite trehus som stammer fra 1700-og 1800-tallet. Dette området er ansett som Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse.

Besøk Kongeparken, som er Vestlandets største fornøyelsespark og Rogalands mest besøkte attraksjon. Den inneholder noe for alle og enhver.

Ta en kopp kaffe på Bøker & Børst; en kjempekoselig kafé i den tidligere omtalte Øvre Holmegate i sentrum av Stavanger. Her kan du lese i husets bøker eller sjekke ut en imponerende ølmeny dersom tørsten skal slukkes. Og bare en times kjøretur ut fra Stavanger finner du en av Norges mest kjente turistattraksjoner; Preikestolen.

Hoteller i Stavanger: Sjekk inn på Scandic Stavanger City, som ligger sentralt i byen med gangavstand til havnen. Her bor du ved byens shoppingområde og Stavangers beste restaurant- og utelivsområde. Scandic Stavanger City ligger kun en kort gåtur unna fergen som tar deg inn til et av Norges mest populære turistmål, Prekestolen.

Sjekk flere hoteller i Stavanger her.

 

Bergen

Bergen - old and famous town in Norway

Det er flere grunner til hvorfor Bergen er en flott by. Som Norges nest største by, er storbyen pakket med sjarm og urban atmosfære. Byen er vakker, med husene som klynger seg til fjellsidene, de trange smauene, brosteinen – alt innrammet av syv fjell. Et yrende uteliv, 250 årlige nedbørsdøgn, og de hyggelige bergenserne gjør Bergen til en spennende destinasjon. Byen ble grunnlagt for over 900 år siden og har sine røtter i vikingtiden.

Bergen var en av de viktigste hansabyene for flere hundre år siden da det var handel mellom Norge og resten av Europa. Bryggen her er den best bevarte fra denne tiden og står oppført på  Unescos verdensarvliste. I dag kan du besøke mange spennende restauranter, koselige kafeer, puber, håndverksbutikker og historiske museer i området. Bergen er også rik på naturliv, og dermed et godt utgangspunkt til friluftsaktiviteter.

Andre ting Bergen er kjent for, er de syv fjellene som omkranser byen, det livlige Fisketorget og Fløibanen som går til toppen av Fløyfjellet.

Hoteller i Bergen: Scandic Bergen City er et hotell med flott beliggenhet i Bergen. Bergen Kino og byens museer og attraksjoner ligger i nærheten. Scandic Strand har nydelig utsikt over byen mellom de syv fjell, med kort vei til byens viktigste severdigheter.

Se flere hoteller i Bergen her.

 

Ålesund

iStock_000054053446_Small

Det er ikke uten grunn at Ålesund ble kåret til Norges vakreste by av magasinet The Times i 2009. Ålesund er i dag den byen i Norge som har mest konsentrert bebyggelse i jugendstil.

Den sjarmerende havnebyen er også et perfekt sted for å pleie kjærligheten. Ta turen opp til byfjellet Aksla og Fjellstua – her vil du se en spektakulær utsikt som du sent vil glemme.

Ålesund har alt – en vakker kystlinje og skjærgård, dype daler og vakre fjorder og fjell. Dette kan du lett oppdage på egen hånd eller på arrangerte fotturer. Langs fiskerhavnen, Brosundet, finner du de opprinnelige sjøhusene fra gamle dager, som ble brukt til mottak og bearbeiding av fisk. I dag brukes disse sjøhusene til blant annet hotell, butikker, kafeer og restauranter.

Den sjarmerende havnebyen er også passende for barnefamilier, og byr på en rekke spennende opplevelser for hele familien. Alt fra Barnas Lekeland til friluftsmuseet Sunnmøre Museum eller Jugendstilsenteret.

Geiranger finner du kun 1 time unna Ålesund, og turene hit er en opplevelse i seg selv, enten du reiser med bil, buss eller tar båt langs fjordene. Vær forberedt på å se spektakulære landskap som hele verden snakker om.

Hoteller i Ålesund: Scandic Ålesund har en sentral beliggenhet rett ved vannet i Ålesund, med de beste severdighetene i nærheten av hotellet. Her kan du slappe av i badstuen, ta deg en treningsøkt i treningsrommet, eller bare nyte den flotte utsikten over havnen fra restaurant Molja.

Se flere hoteller i Ålesund her.

 

Trondheim

iStock_000070985567_Small

Norges tredje største by har en kontrast av opplevelser og kulturer. Først og fremst er Trondheim kjent for å være en teknologiby, en studentby, en kulturby og en matby.

I tillegg har Trondheim flere festivaler som arrangeres året rundt – alt innen jazz, blues, rock og pop. Den mest kjente festivalen derimot er Olavsfestdagene, som er Norges største kirke- og kulturfestival. Fra 4. til 6. august 2016 kommer artister som Karpe Diem og Tom Jones til festivalen.

Om du er her på sommertid så er det lurt å ta en sykkeltur når du først har mulighet til det. Trondheim kan faktisk by på flotte sykkelløyper både til og fra sentrum. I tillegg finner du også verdens første sykkelheis, en populær attraksjon for både turister og fastboende. Kun en kort sykkeltur unna sentrum kan du gå en tur i Bymarka. Her er det muligheter for både fisking og fine turer på flotte stier.

Norges mest populære marked, Bondens Marked, arrangeres i Trondheim hvert år. Dette er én av grunnene til at Trondheim blir kalt for en matby – i tillegg til at det arrangeres både bryggerifestival og matfestival i byen. Om du vil lære om Trondheims historie, bør du ta deg en tur til Nidarosdomen. Domkirken har vært et populært pilegrimsmål i nærmere 1000 år. Dette fordi Trondheim, som faktisk het Nidaros før, fungerte som Norges hovedstad mellom år 1030 og 1217.

Hoteller i Trondheim: Scandic Nidelven har vunnet prisen for «Norges beste hotellfrokost» 10 år på rad, og er ideelt for deg som vil bo i sentrum av der det skjer. Hotellet har flott beliggenhet i nærheten av Nidelven, ved siden av broen over til Solsiden, som er et av Trondheims mest populære områder. Nidarosdomen, Bakklandet og Gamle Bybro er også i kort gangavstand fra hotellet. Sjekk også ut Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden.

Se flere hoteller i Trondheim her.

 

Sandnessjøen

iStock_000025141777_Small(1)

Sandnessjøen ligger midt i vakre Helgeland sør i Nordland. Den lille byen har mye historie, men er nok mest kjent for fjellrekka De syv søstre og dikterpresten Petter Dass. De syv overjordiske skjønnhetene kan enkelt ses på kysten av Helgeland og består av 7 topper ved navn; Botnkrona, Grytfoten, Skjerdingen, Tvillingan, Kvasstinden og Stortinden. Ellers kan du ta deg en tur til Petter Dass-museet som består av flere bygninger fra 1700- og 1800-tallet. Museet formidler, som navnet tilsier, kulturarven etter dikterpresten Petter Dass.

På museet bør du ta en tur innom Margrethes kafé, som serverer lokalprodusert mat fra Helgeland.

Andre turistattraksjoner er Alstahaug Kirke – en av syv bevarte middelalderkirker i Nord-Norge. Få naturopplevelser utenom det vanlige med fjell, fjord, skog og hav på en dag. Sandnessjøen er vakkert med mye å oppleve – et perfekt sted for historie- og naturelskere.

Hoteller i Sandnessjøen: Om du bor hos Scandic Syv Søstre, slipper du å være redd for å miste fergen om morgenen, da hotellet ligger kun 60 meter fra fergeterminalen. Her kan du nyte utsikten over fjellene eller sjøen direkte fra hotellrommet. Hotellrestauranten er nyrenovert og kan friste med deilig middag etter en lang dag med natur og opplevelser. Scandic Syv Søstre er også det eneste Scandic-hotellet i Sandnessjøen.

 

Bodø

iStock_000016018546_Small

Bodø har flere ganger blitt omtalt i internasjonale medier – blant annet har Lonely Planet trukket frem Bodø og Nord-Norge som en av verdens beste regioner å besøke. Det er spesielt byens vakre landskap, isbreene, det krystallklare vannet, fjordene og fjellene som ofte blir nevnt.

I sommer bør du få med deg Nordland Musikkfestuke, som er en svært populær festival i Bodø. Hva er vel kulere enn å ha naturen som en konsertarena? Opplev et spennende musikkprogram midt i vill og vakker natur mellom 5. og 14. august 2016. Om det ikke var nok, så kan du holde deg våken ganske så lenge i Bodø. Spill for eksempel golf døgnet rundt mens du nyter midnattssolen på Bodø Golfpark.

Hoteller i Bodø: Scandic Havet ligger på kaikanten i Bodø sentrum og er både Nord-Norges høyeste hotell og største konferansehotell. Hotellet ligger 5 minutter unna det meste – alt fra tog, ferge, buss, Hurtigruten og flyplass. Scandic Bodø har en unik beliggenhet med havet på den ene siden og byens sentrum på den andre.

Se flere hoteller i Bodø her.

 

Tromsø

yay-1714911-digital

Tromsø er kjent som polarbyen og Nordens Paris, med et hav av kultur og historie. Her kan du oppleve en rekke festivaler, deriblant Bukta Tromsø Open Air Festival, hvor stjerner som Iggy Pop, DumDum Boys og Delillos skal holde konsert 21. juli 2016.

Er du glad i natur og fotturer?

Tromsø ligger nemlig rett rundt hjørnet for en uberørt villmark. Du kan for eksempel gå på fjelltur til Lyngsalpene som stiger 1800 meter opp av Ishavet – perfekt for både nybegynnere og erfarne fjellfolk. Få også med deg en løpetur under midnattssolen, eller kanskje er du lysten på en golfrunde på verdens nordligste bane?

Er du sulten bør du besøke Tromsøs beste restauranter, deriblant Gründer Café & Bar, RÅ Sushi eller Bardus Bistro.

Hoteller i Tromsø: Scandic Ishavshotel ligger på kaien i Tromsø sentrum og har en fantastisk utsikt over havnen, Ishavskatedralen og Tromsdalen. Scandic Grand Tromsø ligger sentralt til i Tromsø, ved siden av mange gode shoppingmuligheter, restauranter og kafeer.

Se flere hoteller i Tromsø her.

 

Honningsvåg og Nordkapp

iStock_000023601233_Small

Honningsvåg ligger i Nordkapp kommune og er med sine 2800 innbyggere kjent som verdens ende. Den mest populære attraksjonen i Nordkapp er ikke overraskende Nordkapplatået, hvor du kan se ut over havet og få en spektakulær utsikt på kjøpet. Nordkapp er kjent som Europas nordligste punkt, noe som har gjort kommunen til et populært reisemål i seg selv. Når du besøker Nordkapp-platået er det et must å ta bilder – særlig når du står 307 meter opp fra Nordishavet og ser ut over en av de mest fotograferte utsiktene i Norge.

Det lokale kulturhuset, Perleporten Kulturhus, kunstgalleriet Once Upon A Dream og Artico bar er verdt en visitt. Pass også på å få med deg et besøk i Honningsvåg kirke, da dette var det eneste bygget som stod igjen her etter krigen i 1945.

Hoteller i Honningsvåg: Scandic Bryggen er et sjarmerende hotell, og ligger ved havnen i Honningsvåg med vakker utsikt over sjøen. På hotellets restaurant får du servert delikatesser fra Nordishavet. Sjekk også Scandic Nordkapp, som ligger kun 30 km fra Nordkapp.

Se flere hoteller i Honningsvåg her.

 

Vadsø

iStock_000072496335_Small

Hovedstaden i Finnmark kan by på et spennende landskap med en vakker natur som har god blanding av finsk og norsk kultur. Området er kjent for sitt unike fugleliv, og den arktiske kulturen er ikke til å unngå. Vadsø er også en flerkulturell by ved kysten ved Varangerfjorden. Byen har små norske og finske hus som er en turistattraksjon i seg selv. I løpet av året kan du kose deg med mange kulturelle arrangementer og festivaler, som for eksempel jazzfestivalen som arrangeres hvert år i uke 32.

Andre gode grunner til å ta reisen til Vadsø i sommer er midnattssol, kritthvite strender og krystallklart hav. Prøv vindsurfing og kiting når du først er her.

Det er også en god idé å ta turen til Vadsø Museum, som du finner i sentrum. Her kan du lære om den kvenske kulturen, som er selve grunnlaget for livet på Varanger-halvøya.

Hoteller i Vadsø: Det eneste Scandic-hotellet som ligger i Vadsø, er Scandic Vadsø. Hotellet ligger i nærheten av sentrum, kun få minutter fra flyplassen, havnen og busstasjonen. Hotellet har en restaurant som serverer deilig frokost, i tillegg til middag med bredt utvalg av internasjonale og lokale spesialiteter.

 

Kirkenes

yay-798378-digital

Den lille byen Kirkenes er en viktig havn og et handelssted. Om du elsker å være ute i naturen, er Kirkenes et perfekt utgangspunkt.

Denne vakre naturbyen passer for de eventyrlystne og for den som ønsker en mer avslappende ferie. Noen av de mest populære aktivitetene er båtturer, vandring, fiske, jakting, klatring og fugletitting. Fra Kirkenes kan du besøke Nordkapp, Grenselandsmuseet, dra på kongekrabbesafari, besøke Andersgrotta eller ta elvebåten til grensen. Du er faktisk i nærheten av både den finske og den russiske grensen, hvor samisk, norsk, finsk og russisk kultur står side om side.

Om du tar riksveien mot grenseovergangen til Russland, kan du stoppe ved Sollia. Her finner du Sollia gjestegård og gapahuk-restaurant. Det føles som du sitter midt ute i Finnmarks nydelige natur, mens du egentlig sitter inne omringet av flott arkitektur og utsikt.

Hoteller i Kirkenes: Scandic Kirkenes er det eneste Scandic-hotellet i Kirkenes, som ligger midt i sentrum i nærheten av de populære turistattraksjonene Snøhotellet og Varanger museum. Her kan du nyte smakfulle retter i hotellrestauranten eller ta deg en forfriskende drink på Arctic bar. Ellers kan du benytte deg av badstue, spa eller basseng for et mer avslappende opphold.

 

Bestill din Norge Rundt-kampanje her.