Foto: iStock

Reiseguide: 10 grunner til å elske Trondheim

En av Norges vakreste byer har mye å by på.

Norges tredje største by har en kontrast av opplevelser og kulturer. Først og fremst er Trondheim kjent for å være en teknologiby, en studentby, en kulturby og en matby.

I tillegg har Trondheim flere festivaler som arrangeres året rundt – alt innen jazz, blues, rock og pop. Den mest kjente festivalen derimot er Olavsfestdagene, som er Norges største kirke- og kulturfestival. Mellom 10. og 25. oktober 2017 kan du bli med på den kjente UKA-festivalen med berømte artister som Future, Lorde og Cashmere Cat.

Her er 10 grunner til å besøke Trondheim:


Oppdag Trondheim på sykkel

Om du er her på sommertid så er det lurt å ta en sykkeltur når du først har mulighet til det. Trondheim kan faktisk by på flotte sykkelløyper både til og fra sentrum. I tillegg finner du også verdens første sykkelheis, en populær attraksjon for både turister og fastboende. Kun en kort sykkeltur unna sentrum kan du gå en tur i Bymarka. Her er det muligheter for både fisking og fine turer på flotte stier. En tur til Nidarosdomen er et must.

Olav den Helliges gravkirke ble satt opp rett etter hans død, først som trekirke og så ble en stenkirke senere bygd. Den kirken som i dag finnes ble påbegynt på midten av 1100-tallet, og var en pilegrimskirke for mange kristne i middelalderen.

Bo i nærheten av Nidarosdomen? Her finner du de beste hotellene.

Scandic Bakklandet er et godt valg for deg som vil bo i sentrum.


Clarion Collection Hotel Bakeriet

Dette er virkelig et unikt hotell. På Hotel Bakeriet bor du i et historisk miljø hvor huset er preget av sin lange bakgrunn som bakeri. For deg som ønsker det så står kveldsmaten dekket på og den byr på hotellet på. Sjekk hotellet her.


Munkholmen

Navnet er nok mer kjent for nordmenn flest på grunn av alkoholfritt øl enn hva det egentlig er. Øya ligger to kilometer utenfor sentrum av Trondheim, og som navnet tilsier har det vært et kloster på øya. Det ble også brukt som rettersted, og var også en stund stadsfengsel. Den mest kjente fangen som har sittet der var Peder Schumacher Griffenfeld, som en stund var rikskansler i Norge.

Victor Hugo (Les Miserables) har skrevet en bok med handling fra Munkholmen: Han d’Islande. Den omtaler også overnevnte Griffenfeld. Du kan lese boken på fransk her.


Shopping

Norges mest populære marked, Bondens Marked, arrangeres i Trondheim hver jul. Dette er én av grunnene til at Trondheim blir kalt for en matby – i tillegg til at det arrangeres både bryggerifestival og matfestival i byen.

Shoppingsenteret Sirkus Shopping het egentlig KBS kjøpesenter, men ble lagt ned. De ansatte lagde en legendarisk musikkvideo, og shoppingsenteret ble åpnet på nytt i oktober 2012. Senteret eies nå av de samme som eier kongresshotellet Clarion Hotel & Congress Trondheim.


For barna: Pirbadet

Et supert badeland og Norges største innendørs badeland lokalisert i Brattøra i Trondheim. Ca halv million besøker Pribadet årlig. Badet har mange forskjellige aktiviteter som bølgebasseng, boblebad, helsebad, idrettsbad, barnebasseng, strømningskanal, 100 meter fartssklie med lyd-og lyseffekter, tunneler og «magesug».


Ta superfine bilder ved Storfossen

Storfossen ligger i juvet i Homla/Malvik og er Trøndelags nest største fossefall med et fall på 40 meter. Ligger omtrent 45 minutters kjøretur fra sentrum.

Bakklandet

Små og koselige butikker, spisesteder og kanskje et av de hyggeligste områdene i en storby i Norden. En turistattraksjon i Trondheim, men også bosted for mange. Samtidig er det et møtested for studenter, lokalbefolkning og forretningfolk. En herlig atmosfære som ligger på østsiden av Nidelva.

Stedet består av eldre trebebyggelser fra 1600-og 1700-tallet. Om sommeren kan du nyte et glass øl i sola eller delta på bydelens egen festival, Bakklandsdagene, med konserter, marked og utstillinger. På Bakklandet finner du også verdens første sykkelheis, Trampe.

Dette må du oppleve i Bakklandet:

Dromedar KaffebarNedre Bakklandet 3 og Nedre Bakklandet 77

Hagen, Nedre Bakklandet 75

Antikvariatet, Nedre Bakklandet 4

Sukker designmarked, Nedre Bakklandet 9A


Clarion Collection Hotel Grand Olav

Er du ute etter et designhotell i Trondheim er dette det åpenbare valget.


Opplev Norges beste hotellfrokost

Scandic Nidelven har vunnet prisen for «Norges beste hotellfrokost» 10 år på rad, og er ideelt for deg som vil bo i sentrum av der det skjer. Hotellet har flott beliggenhet i nærheten av Nidelven, ved siden av broen over til Solsiden, som er et av Trondheims mest populære områder. Nidarosdomen, Bakklandet og Gamle Bybro er også i kort gangavstand fra hotellet. Sjekk også ut Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden.

Se flere hoteller i Trondheim her.

Scandic Nidelven, Trondheim, Restaurant


Fly og tog – mange muligheter

Å ta fly til Trondheim er veldig enkelt, og raskt. SAS flyr fra Bergen, Bodø, Stavanger, Oslo og Ålesund. Du kan også ta toget til jernbanestasjonen plassert sentralt i Trondheim (Trondheim lufthavn ligger i 30 minutter utenfor Trondheim).


Sjekk disse hotellene i i hjertet av Trondheim

Trondheim har mange flotte hoteller, bare sjekk disse:

Beste hotell for familier: Radisson Blu Royal Garden Hotel

Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim

Se mer av hotellet her.


Beste konferansehotell: Clarion Hotel & Congress

Clarion Hotel & Congress Trondheim, Trondheim, Lobby

Se mer av hotellet her.


Beste hotell for romantikk: Scandic Nidelven

Scandic Nidelven, Trondheim, Superior-rom, 1 queensize-seng, Gjesterom

Se mer av hotellet her.


Les også:

Hotellene nordmenn elsker

Kristiansand – en guide til Sørlandets beste hovedstad

Reiseguide Stavanger: En av Norges vakreste byer