Foto: UnSplash.com

Reiseguide Reykjavik

Reykjaviks eventyrlige landskap klarer å trollbinde turistene og lokker stadig flere turister.

Det kan høres ut som en klisje, men ser man på bilder fra de vakre stedene på Island er det noe litt utenomjordisk over det hele.

De varme kildene, turkise vannet, skarpe fjelltopper som mykes opp av byene i dalene. Menneskene som bor her ønsker alle velkommen.

De uberørte fjellene, geysirene, den kjølige, friske luften har for sterke tiltrekningskrefter og mennesker fra hele verden har oppdaget alt Island har å by på.

Reykjavik er det perfekte utgangspunkt for en langhelg når flyturen tar omtrent 2 timer. Dette er hva du må gjøre i den vakre hovedstaden:


1. Den blå lagune

Den blå lagune ligger en drøy halvtime utenfor Reykjavik, og er et sted du må få med deg. Det er et geotermisk spa, dvs. vann som kommer fra jordens indre, og er en av Islands mest besøkte attraksjoner.

Vannet har hele året en gjennomsnittstemperatur på 37°C! Atmosfæren er avslappet og herlig, og en veldig spesiell og deilig opplevelse i storbyferien. Du kan få kjøpt forskjellige typer pakker ved inngangen, alt fra kun inngang og bading til en luksuriøs pakke med blant annet tre-retters lunsj og egen VIP Lounge. Mer informasjon kan du finne her, og du kan booke turen din online her.

2. The Golden Circle

Dette er en veldig populær dagstur på Island, som inkluderer noen av Islands mest imponerende severdigheter. På denne turen får du blant annet se geysirer, Gullfoss – en foss hvor elven Hvítá stuper inn i en dyp kløft og Þingvellir National Park hvor den Amerikanske og Eurasiske kontinentalplatene beveger på seg flere centimeter i året. Guidene snakker flere forskjellige språk, og du kan bestille på hvilket språk du vil her.

3. Kringlan

Hva er en storbytur uten shopping? Kringlan er Reykjaviks største kjøpesenter og inneholder over 170 butikker og restauranter, kino, teater, bibliotek og puber. Her finner du blant annet de kjente kjedebutikkene som Zara, Top Shop og Levi’s, og alle andre butikker du trenger for en perfekt shoppingdag. Kringlan ligger litt utenfor bykjernen i Reykjavik, og har du ikke leiebil er det lett å komme seg dit via buss. Du kan ta buss nummer S1, S2, S3, S4 eller S6 fra sentrum (Hlemmur eller Lækjartorg).

Her finner du gode priser på leiebil 

4. Hallgrímskirkja

Denne majestetiske bygningen er Islands største kirke, og er kjent for sitt spesielle utseende og det høye tårnet. Kirken er hele 74,5 meter høy og ligger på en liten høyde i sentrum av Reykjavik. Den er oppkalt etter en islandsk poet og salmedikter som het Hallgrímur Pétursson, og det tok 38 år å bygge kirken. Hvis du har mulighet anbefaler vi å ta turen opp i det høye tårnet, og inn i kirken for å se det spektakulære orgelet. Foran kirken står også en statue av Leiv Eiriksson, som var en gave fra USA i 1930 for å feire Alltingets 1000 års jubileum. Kirken er åpen hver dag mellom 09.00 og 21.00.

Søk etter billige flybilleter her

5. Laugavegur, Bankastræti, Austurstræti & Skólavörðustígur

Dette er navnet på 4 sentrale gater i hjertet av Reykjavik, og som er verdt å besøke både på dagtid og kveldstid. Laugevegur er hovedgaten i downtown Reykjavik, og en av Islands eldste shoppinggater. Gaten ble til i 1885, men var tidligere bare veien ned til de varme kildene hvor islandske kvinner vasket klærne i eldre tider. I tillegg til mange butikker finnes det også mange restauranter og puber nedover Laugavegur. Bankastræti er bare en forlengelse av Laugavegur og går i ett.

Skólavörðustígur heter gaten som går på skrå opp fra Laugevegur og ender ved Hallgrímskirkja. Dette er også en shoppinggate, men har et mer typisk islandsk preg. Med det mener vi det typiske med Island, nettopp det at det kan virke som øya er fanget mellom eldre og nyere tider. I denne gaten finner du dermed en god blanding av gammelt og nytt, tradisjonsrikt og moderne.

 

“If Laugarvegur is Reykjavík’s High Street, then Skólavörðustígur is as close as Iceland gets to Portobello Road.”

 

Austurstræti er en for så vidt kort gate, men inneholder mange gode caféer, restauranter og vinmonopolet. Husk at på Island selges all alkohol utenom lettøl og lignende på vinmonopolet, og aldersgrensen er 20 år.

Det er selvfølgelig mye mer å få med seg på Island, blant annet Nasjonal Museet, Perlan, Nasjonalgalleriet, det andre store kjøpesenteret Smáralind, konserthuset Harpa og en rekke markeder og butikker med typisk Islandsk og skandinavisk design. Du kan bestille flere forskjellige ekskursjoner her. Alt etter enhvers interesse.

6.Utelivet

Vi anbefaler å ta turen innom B5, en moderne bar, og Prikid som er en av Reykjaviks eldste kafeer og barer. Utelivet på Island og i Reykjavik er kjent for å være bra, men øl var faktisk forbudt på Island frem til 1989. Da ble den første bestillingen gjort.

Av restauranter langs Laugevegur og Bankastræti kan vi anbefale Hereford Steikhus– en veldig flott steakhouse med ekstremt god mat, den italienske restauranten Rossopomodoro, og Sjavardgrillid som serverer skandinavisk- og sjømat. Sistnevnte er en opplevelse i seg selv. 

Her bor du i Reykjavik

Apotek Hotel by Keahotels, Reykjavik, Dobbeltrom for 1 person, 1 queensize-seng, Gjesterom

Apotek Hotel

Apotek Hotel ligger i hjertet av Reykjavík, med gåavstand til Hallgrímskirkja, Laugavegur og Reykjavík rådhus. Ikke langt unna ligger også Hallgrímskirkja og Islands nasjonalmuseum. Hotellet er totalrenovert i 2014 så her nyter gjestene moderne, freshe rom.

Les mer om hotellet her.


Icelandair Hotel Reykjavik Natura, Reykjavik, King Junior Suite, Gjesterom

Icelandair Hotel Reykjavik Natura

Icelandair Hotel Reykjavik Natura er et overnattingssted nær flyplassen i Reykjavík, og i nærheten finner du Perlan, Islands nasjonal- og universitetsbibliotek og Reykjavík rådhus. Ikke langt unna ligger også Öskjuhlíð og Sagamuseet.

Les mer om hotellet her.

CenterHotel Thingholt, Reykjavik, Deluxe dobbeltrom/tomannsrom, Oppholdsområde

CenterHotel Thingholt

Center Hotel Thingholt ligger i hjertet av Reykjavík, med gåavstand til Laugavegur og Reykjavík rådhus. Ikke langt unna ligger også Hallgrímskirkja og Islands nasjonalmuseum.

Les mer om hotellet her.


Du kan se etter flere hoteller i Reykjavik her.


Verdt å vite

Flybilletter: Øya Island ligger ikke mer enn circa 3 timers lang flytur unna Norge. Flybillettene til Island kan være noe stive i prisen, men bestiller du i god tid får du som regel en god pris. Billettprisene varierer veldig, men koster rundt 1300 kroner tur/retur og oppover.

Søk etter billige flybilleter her

Til og fra flyplassen: Siden den internasjonale flyplassen ligger i Keflavík, 30-40 minutter utenfor Reykjavik, er det lurt å ta buss inn til Reykjavik. Du kan enten bestille bussbillett på forhånd her eller på flyplassen. Det er lett å se hvor billettene selges så fort du er ute i ankomsthallen. Hvis du bestiller flybuss, kjører bussen deg helt til hotellet, og henter deg dagen du skal hjem.

Islendinger er generelt veldig gode i engelsk, så kommunikasjon er sjeldent et problem. Det er ikke alltid alle menyer i restauranter er oversatt, men kelnerne er hyggelige og behjelpelige med å oversette.

Bybuss (Strætó) er en billig og enkel måte å komme seg rundt i byen på, hvis du ikke har leiebil. Systemet er veldig lett å skjønne og bussene kjører ofte, fra tidlig på morgen til midnatt. På bussene på Island veksler de ikke, så det er lurt å ha småpenger. Én tur med bybussene koster 350 ISK, men det er også mulig å kjøpe dagspass, eller 3-dagers pass.

Restaurantprisene er litt billigere enn i Norge, og du kan få en nok så fin, tre retters middag til rundt 350 NOK. En halvliter øl ligger på rundt 30 kr, mens en drink er hakket dyrere og ligger på rundt 60 kr.


Finn verdens beste hoteller på Laurel Nights.