Reisemål med gåsehudgaranti

Her kan du oppleve ekte Halloween-stemning.

De som har reist til de mest besøkte storbyene gjentatte ganger har allerede krysset de mest populære severdighetene av på lista. For de som ønsker mer nervepirrende opplevelser, skjuler Paris, London, Colorado, Edinburgh, New Orleans og Chicago en rekke mørke hemmeligheter som ligger litt utenfor turistenes typiske allfarvei.

 

“Ondskapens hotell” | Stanley Hotel de Colorado, USA

Stanley Hotel Colorado

Verdens mest kjente skrekkforfatter – Stephen King – ble inspirert til å skrive en av sine største bestselgere, «The Shining», etter et opphold på Stanley Hotel i Colorado. Han bodde på rom 217, og ingen vet nøyaktig hvilke paranormale opplevelser han var vitne til under oppholdet, men resultatet ble en av de skumleste filmene noensinne.

Ryktene sier at det var barnestemmer og pianospill i hotellets andre etasje som inspirerte ham til å skrive et av sine mest berømte verk. Et opphold på dette hjemsøkte hotellet er ikke for pingler. De tøffeste som tør å sove på rom 217 kan kanskje forfatte sine egne skrekkhistorier.

Se flere bilder av hotellet her.

Edinburg_Greyfriars

Edinburgh | Slottet og Greyfriars gravlund

Edinburgh har et rykte for å være den mest hjemsøkte byen i hele verden. På Greyfriars gravlund ligger den berømte «Bloody Mackenzie» gravlagt, som ifølge legenden reiste verden rundt på jakt etter nye metoder å torturere sine ofre på. Det sies at ånden våknet til live etter at graven ble skjendet på 90-tallet, og poltergeisten har siden da blitt kalt verdens mest veldokumenterte paranormale fenomen. Edinburgh Castle er også kjent for gufne historier. Slottet er en severdighet i seg selv, med mørke og fuktige fangehull som tidligere ble brukt til fengsling og tortur. Besøkende forteller om spøkelser, tunge pustelyder, skrik og plutselige temperaturendringer, og har følt at de blir observert eller dratt i klærne.

Dersom du ikke er redd for å miste nattesøvnen, kan du booke deg inn på Dalhousie Castle Hotel. Hotellet i en småby 13 kilometer utenfor Edinburgh sies å være hjemsøkt av flere tidligere beboere. Aktiviteten på slottet er faktisk såpass høy at det arrangeres faste spøkelsesturer, samtidig som gjestene har rapportert en rekke hendelser, uforklarlige lyder og bevegelige gjenstander.

Se flere bilder av hotellet her.

Her finner du vår guide om Skottland: 20 grunner til å reise til Skottland

Paris_katakomber

Paris | Katakombene

For mange er Paris den ultimate kjærlighetsbyen, men den franske hovedstaden skjuler også noen hemmeligheter som kan få hjertet til å hoppe av helt andre grunner. I et 300 kilometer langt nettverk med underjordiske ganger og rom er det begravd levninger av mer enn seks millioner mennesker. Katakombene ble laget på slutten av 1700-tallet, da befolkningen i Paris vokste raskt og det ikke var plass til å begrave alle på byens kirkegårder. Katakombene regnes i dag som et av verdens mest hjemsøkte steder. Mange besøkende hevder å ha opplevd overnaturlig nærvær i de underjordiske rommene, mens andre forteller at de har blitt berørt og kvalt. Enkelte har til og med brutt sammen som følge av opplevelsene i katakombene.

Paris har også et hjemsøkt hotell som kan skremme vannet av selv de tøffeste. I Le Pavillion har det skjedd så mange paranormale hendelser at det til slutt ble ansatt et eget team av spesialister for å undersøke aktiviteten. Teamet kunne ikke bidra til store forbedringer – dermed kan du utfordre skjebnen selv.

Du bare må se flere bilder av hotellet her.

London

London | Tower of London og Jack the Ripper

Med en lang historie fylt med tortur og henrettelser som strekker seg over 900 år, er Tower of London et skrekkinngytende sted på turistkartet for mange. At det spøker kan mange vitner bekrefte, flere hevder nemlig å ha observert gjenferd på stedet. Jack the Ripper er en annen beryktet skikkelse, som herjet i Londons gater på slutten av forrige århundre. Hans andre offer, Catherine Eddowes, ble myrdet natt til 30. september 1888. Hennes dødsdag tiltrekker skuelystne fra hele verden for å se stedet på det sørvestlige hjørnet av Mitre Square der liket ble funnet lemlestet.

ChamberlainHotel

The Chamberlain Hotel kan man observere åstedet direkte fra hotellrommet, før man går i Jack the Rippers fotspor og tar smugene i nærmere åsyn.

Les mer om hotellet her.

NewOrleans

New Orleans | St. Louis-gravlunden

New Orleans er en by full av spiritisme, svart magi og trolldom. Spøkelser er visstnok såpass vanlige at innbyggerne har fjernet «para» fra «paranormale». Det finnes 42 kirkegårder i New Orleans hvor gravene er plassert over bakkenivå grunnet fuktige grunnforhold. Det ryktes at gravlunden St. Louis No.1 er hjemsøkt av spøkelset til den verdensberømte Voodoo-dronningen, Marie Laveau. Vitner har rapportert at hennes ånd har blitt observert vandrende mellom gravene iført en rød og hvit turban, mens hun mumler Voodoo-forbannelser. Mumlingen hevdes å være såpass høylytt at den kan høres av forbipasserende på Rampart Street.

Monteleone

Ønsker du en overnaturlig opplevelse, regnes Hotel Monteleone som et av de mest hjemsøkte stedene i USA. Det sies at en rampete 10 år gammel gutt leker gjemsel i 14. etasje, og skremmer livet av gjester i alle aldre.

Sjekk flere bilder av hotellet her.

Chicago

Chicago | Resurrection gravlund og Bachelor’s Grove

Mange av de mest urovekkende spøkelseshistoriene i USA stemmer fra Chicago, hjembyen til utallige kriminelle, og åstedet til den store bybrannen i 1871. Mest kjent er historien om Resurrection Mary. Hundrevis av mennesker hevder å ha sett gjenferdet til Mary haike nær Resurrection-gravlunden hvor hun ble gravlagt. Byen regnes også som et mekka for hjemsøkte kirkegårder. Et av de mørkeste stedene er Bachelor’s Grove. Vitner har gjentatte ganger hevdet å ha sett spøkelser av ofrene til lokale gangstere som brukte kirkegården til å skjule likene.
Congress Plaza Hotel, sies å ha vært et av Al Capones tilholdssteder i Chicago. Hotellet har alt, fra beliggenheten rett ovenfor Millenium Park til vandrende sjeler i gangene.

Sjekk flere bilder av hotellet her.

CongressPlaza

 

Les også:

Få årets julestemning i Tyskland

5 hete reisemål i desember

Verdens mest populære storby