restplass-syden

Restplasser til Syden: Billige Syden-turer er populært hele året, men spesielt i januar og februar. Foto: iStock

Restplass: Her får du billig sydentur

Restplass til Syden er svært populært blant nordmenn, og her er våre anbefalinger til billige restplass-turer. Nå pakker vi kofferten for å reise til sol og varme!

Uansett årstid er det deilig med et avbrekk i solen med en billig Syden-tur. Du kan få pakkereiser til Syden ned til 2000 kroner til solrike reisemål som Gran Canaria, Marrakech og La Palma.

Varmen er nemlig bare et klikk unna. På restplass.no finner du mange restplasser til syden.

Nordmenn elsker sol og varme, og så fort sjansen byr seg, eller i hvert fall et par ganger i året, sørger mange for litt påfyll av sol og energi i «Syden». Om sommeren er det kjente destinasjoner som Hellas, Spania og Italia som gjelder, mens gjennom vinterhalvåret er det Kanariøyene, Thailand, Sri Lanka, Egypt og Dubai nordmenn sverger til.

Vi har tidligere i år skrevet om sommerens hotteste reisemål, hvor solparadiset Gran Canaria topper listen over nordmenns favorittsteder. Det er dermed et sikkert sted å reise for solfine dager tilnærmert hele året.


Restplass til Kanariøyene

Været på Kanariøyene er sikret sol hele året rundt – og det er særlig vinter som er høysesongen på øyene. Gran Canaria er den store favoritten for nordmenn om vinteren, og spesielt med billige restplasser. Reisetidworden er fin, varmen er god og mat, service og luksusmuligheter upåklagelige. Gran Canarias hovedstad, Las Palmas, hvor omtrent halvparten av øyas innbyggere bor, er kanskje den mest ettertraktede byen på Kanariøyene på grunn av shoppingmulighetene.

Restplasser: Eksempler på pakkepriser. Klikk deg inn for å se flere tilbud. Foto: restplass.no

Les også: De beste hotellene på Gran Canaria

Er det sol og varme i kombinasjon med shopping du er ute etter, er Gran Canaria øya for deg. En annen fin øy å reise på ferie til er Fuerteventura, og det smaker ekstra godt når ferien er restplass til en billig penge. Øya har de vakreste strendene og er svært populær blant de som ønsker seg en aktiv ferie. Vannsport, hiking/trekking i fjellene og sykling som noen eksempler på hva som venter deg i vinter, om du ønsker å kombinere sol og bad med aktiviteter. La Palma er en annen spansk øy som tilhører Kanariøyene. La Palma har ikke fått tilnavnet «den vakre øya» uten grunn, med sine imponerende vulkaner, natur, strender og dype skoger.

Sjekk ut billige restplasser til varmere strøk her:

Se restplasser til Fuerteventura her

Se restplasser til Gran Canaria her

Se restplasser til Tenerife her

Se restplasser til La Palma her

Gran Canaria har en gjennomsnittstemperatur på 20 grader i vintermånedene. Med en badetemperatur på 19,4 grader er det fullt mulig å bade. Foto: iStock


Restplass til Agadir og Marrakech i Marokko

Frister det å prøve en «ny» sydentur? Hva med å overnatte som i eksotiske 1001-natt og reise på et ordentlig Aladdin-eventyr? Da er Marokko et godt utgangspunkt. På restplass.no får du mange billige pakkereiser til populære Agadir og Marrakech. Agadir er en kystby som tilbyr en fantastisk blanding av kultur, mat, og ikke minst et varmt klima året rundt. Om det frister å ha stranden i nærheten, er det Agadir du skal velge. Surfestrendene her er også populære blant turistene.

Du kan allerede reise fra kalde Norge i morgen og havne i en hel annen verden i Marrakech eller Agadir. Du finner turer til Marokko på restplass.no:

Se restplasser til Agadir her.

Se restplasser til Marrakech her.

 

Marrakech er ikke den største byen i Marokko, men er garantert den mest eksotiske og afrikanske. En reise hit gir deg en opplevelse av en annen verden. På markedsplassen, Djemaa el Fna, kan du oppleve mye liv og røre, samt lukte på et fyrverkeri av fargerike krydder og mat. Det berømte torget er listet op

p på Unescos liste over verdens kulturarv.

Du kommer deg enklest til Agadir (5t 10m) og Marrakech (4t 50m) med Norwegian, som flyr direkte fra Oslo Lufthavn. Det er dessuten enkelt å komme seg fra Marrakech til Agadir med buss eller leiebil. Kanskje blir det to ferier i en smekk? Søk fly her.


Sjekk flere restplasser til Syden:

Se restplasser til Costa Del Sol her

Se restplasser til Alicante her

Sjekk Momondo for restplasser til syden her


Les også:

7 reisemål for deg som vil reise med barn