Restplasser til Syden: Opplev en av Europas beste strender, Elafonissi, på Kreta i Hellas. Foto: iStock

Restplass: Her får du billig sydentur

Restplass til Syden er svært populært blant nordmenn, og her er våre anbefalinger til billige restplass-turer. Nå pakker vi kofferten for å reise til sol og varme!

Uansett årstid er det deilig med et avbrekk i solen med en billig Syden-tur. Du kan få pakkereiser til Syden ned til 2000 kroner til solrike reisemål som Mallorca, Kreta og Kroatia.

Nordmenn elsker sol og varme, og så fort sjansen byr seg, eller i hvert fall et par ganger i året, sørger mange for litt påfyll av sol og energi i «Syden». Om sommeren er det kjente destinasjoner som Hellas, Spania og Italia som gjelder, mens gjennom vinterhalvåret er det Kanariøyene, Thailand, Sri Lanka, Egypt og Dubai nordmenn sverger til.

Sommerferien du aldri vil glemme er bare et klikk unna. På restplass.no finner du mange restplasser til syden.


Restplass til Mallorca

Nordmenns feriefavoritt er like herlig i sommertider som i vinter. Med en stabil temperatur året rundt, over 200 (!) strender, god mat og perfekte muligheter for fot-og sykkelturer er det kanskje ikke rart at vi reiser tilbake igjen og igjen. Det er dermed et sikkert sted å reise for solfine dager tilnærmert hele året. På Mallorca kan du få både by og strand. Mallorcas største by, Palma, byr på pulserende uteliv, shopping og flere strandperler. På Mallorca produseres det også noen av Spanias beste viner – det er hele fem vingårder på øya!

Her er noen priseksempler fra restplass.no. Foto: restplass

Se restplasser til Mallorca her.


Restplass til Kreta

Den greska øya har en naturlig skjønnhet, med sine behagelige temperaturer, idylliske strender og vakre natur. Faktisk ligger noen av Europas beste strender på Kreta, deriblant Elafonissi. Er du på utkikk etter et varmt reisemål hvor du kan finne igjen hvilepulsen, er Kreta en god idé. Hos restplass.no kan du reise allerede om noen få dager til ca. 1300 kroner. Pakkereisen inneholder fly og hotell for 7 netter.

Se alle restplasser til Kreta her.

Restplass til Kroatia

Kroatia har seilet opp som et populært ferieland de siste årene. Landet byr på mange spennende feriebyer og ukjente øyer som venter på å bli oppdaget. Du kan allerede reise neste uke for kun 1698,- kroner for 7 netter. Mange av hotellene har kort vei til nydelig natur, turveier og herlige strender. Opplev fantasiske havnebyen Makaraska, få med deg en Game of Thrones-tur i Dubrovik eller besøk feriebyen Pula på halvøya Istria. Du kan gjerne kombinere flere byer og øyer på samme ferie. Reis for eksempel til Split først, før du kan dra på øyhopping eller fergen videre til en annen by.

Få oversikt over alle restplassene til Kroatia her – det er utreise fra hele 11 flyplasser!


Sjekk også: Restplass til populære storbyer

Sommerferien består ikke av bare badeferier. Du kan også ta deg en storbytur – enten en langhelg eller en ukers ferie. Det florerer av restplasser til storbyer som London, New York og Amsterdam. Det er ekstra sjarmerende med storbyer om sommeren. Du kan oppleve det kuleste utelivet på lune sommerkvelder, ta deg et glass hvitvin i sola eller dra på oppdagelsesferd uten å være redd for å fryse. Det er alltid en ny restaurant, nye konseptkafeer eller utesteder som åpner. Og shoppingen, den gjør du selvfølgelig best i storbyene.

Restplass-prisene er ikke så verste heller. I New York kan du for eksempel bo på et 3-stjerners hotell midt i Manhattan, til under 5000 for tre netter. Kun en kort flytur unna kan du oppleve Londons mange spennende attraksjoner og severdigheter.

Se flere restplasser til storbyer her.


Alle fortjener en ferie for å slappe av, nyte god mat, oppleve herlige badestrender og bare ha noen dager med nye opplevelser. Dette kan du gjøre nå for nesten ingenting.

Det bugner av restplasser til solrike reisemål hos nettgiganten restplass.no. Du kan for eksempel få en 7-netters ferie til rett under 2000 kroner i reisemål som Hellas og Kroatia. Bestill deg en velfortjent ferie på 1-2-3 her!


Sjekk flere restplasser til Syden:

Se restplasser til Costa Del Sol her

Se restplasser til Alicante her

Sjekk Momondo for restplasser til Syden her