Fredag 27. november åpner Trysil, Hemsedal og Vemdalen

Endelig kan du ta med deg ski og ta turen til Norges beste skianlegg! I tillegg til Hemsedal og Trysil åpner også Sveriges beste skidestinasjon, Vemdalen, samme dag, fredag den  27. november, ifølge en pressemelding fra SkiStar.

Det er allerede rukket å komme 20 centimeter snø i Hemsedal, mens Trysil har fått 15 centimeter.

– Det er meldt kaldt og fint vær for snøproduksjon. Nå gleder vi oss stort til å komme i gang, og det blir fine forhold åpningshelga. Heisene åpner klokken 9.00, da er vinteren her på ordentlig, sier en fornøyd Kenneth Larsen, salgs- og markedsansvarlig i SkiStar Hemsedal.

I åpningshelgen er det Trysil Skitestival, hvor alle kan teste ut årets nyheter innen ski og brett.

– Fjellet er hvitt og det er mange gjester som ringer og spør om når sesongen starter. Med forbehold om at værprognosen som foreligger slår til blir det en bra sesongstart. Interessen for ski og skiferie er rekordstor. Så langt har vi i SkiStar en økning på hele 25 prosent* i det norske markedet, sammenliknet med samme periode i fjor, sier Jan Linstad, driftssjef i SkiStar Trysil.

Følg Reisetips på Facebook!

 

Norges største skianlegg, Trysil

Trysil skisenter ligger kun 2,5 timer nordøst for Oslo, og er Norges største skianlegg. Skianlegget har 31 heiser og 71 km nedfarter som binder sammen tre sider av fjellet til et innholdsrikt og variert alpinanlegg, hvor halvparten av nedfartene er i lunt skogsterreng og halvparten på fjellet.Trysils største fallhøyde er på 685 meter, og med nedfarter og aktiviteter for alle. Barn har 3 egne barneområder med heiser, bakker og aktiviteter. I tillegg har Trysilfjellet 2 terrengparker for de som trives best med rails og hopp.

Radisson Blu Resort Trysil er kåret til Norges beste skihotell og er rett ved skibakkene på Trysil Turistsenter. Hotellet er et av Norges største resorthoteller og kan tilby blant annet 8 restauranter og barer, stort opplevelsesbad med flere bassenger, klatrevegg i glass og innendørs FlowRider, SPA og førsteklasses bowlingbaner. Du kan velge mellom flere romtyper og leiligheter.

Bestill hotellet her

Norges nest største skianlegg, Hemsedal

Hemsedal Skisenter er Norges nest største, med sine 42 bakker og totalt 43 kilometer lengde. Her finnes det også gode turløyper for langrenn, samt skiskole og hav av andre vinteraktiviteter. Hemsedal ligger i hjertet av den norske fjellheimen, midt mellom Oslo og Bergen. Det er mange muligheter for transport til hotellet, alt fra kollektivtrafikk til innleide konferansebusser.

På kanten av en fjellhylle 1000 meter over havet, finner du Skarsnuten Hotell. Hotellet er idyllisk plassert med en spektakulær utsikt over Hemsedal og fjellene.
Med et moderne skandinavisk design, er hotellets fasader preget av naturlige materialer. Skisenteret er hotellets nærmeste nabo, som er perfekt for deg som vil ha en skiferie på samme tid.

Bestill hotellet her.

Sveriges beste skianlegg, Vemdalen

Vemdalen ligger kun ca 50 mil fra Stockholm, og består av 3 skiområder:  Björnrike, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna. Det er totalt 30 heiser og 51 nedfarter med fallhøyder opp til 440m. Opplev svært varierte skiområder, hvor alle 3 har hver sin terrengpark. Vemdalen har også glimrende langrennsmuligheter med 70 km preparerte løyper som binder de 3 skianleggene sammen. I tillegg er det 180 km turløyper.

Klövsjöfjäll er fordelt på 16 leiligheter, en restaurant, 2 barer, boblebad, badstue og med skimuligheter rett utenfor. Klövsjö er er en fjellby hvor du kan oppleve en av Sveriges beste skiopplevelser.

Bestill hotellet her.

Kommende eventer i forsesongen på SkiStars destinasjoner:

 

Trysil Skitestival by DN 28.-29. november

Hemsedal Skitestival by DN 5.-6. desember

Vinterpremiere i Sälen 3.-6. desember

Åre Ski Opening 11.-13. desember

Vemdalen Midwinter Show 28.-30. desember

Les også:

Her kan du feire hyttejul på fjellet

Dette er Norges råeste skihoteller

 

Sjekk ut Laurel Nights for verdens beste hoteller

Følg Reisetips på Facebook!