Sjekk de elleville anmeldelsene av våre største turistattraksjoner

Det er mye interessant og mange gode tips man kan få ved å sjekke ut folkets egne anmeldelser på Tripadvisor. Vi har tatt en titt på noen av de aller største norske turistattraksjonene for å sjekke hva de faktisk sier om våre stoltheter. Målet :Finne de morsomste, rareste og største slaktene av favorittene. Ikke skyld på oss, skyld på folkene som har anmeldt på Tripadvisor.  

Operaen i Oslo:

Utsikten fra toppen er rett og slett forferdelig – Vladimir Duganov, Russland

Veldig dum og farlig menneskelig ingeniørkunst – Haimboaz, Israel

Folkemuseet, Oslo:

oslo nDette er bare en haug med bygninger som liksom skal forestille slik det engang var Norge tidligere – Shari, New York

Alle bygningene her har akkurat den samme arkitekturen – Purebi, San Francisco

Slottet i Oslo:

Vaktskiftet ser ut som en haug av ville soldater, og dette uvennlige stedet er like uvennlig som Norge ellers. – Travelworldnews, Hamburg

Ligner på en liten bygård – Alexsixtyfour, Roma

Kon-Tiki-museet, Oslo:

Museet handler om en fyr som ville gjøre en reise som innfødte hadde gjort. Ikke interessant i det hele tatt – Gonzalo L

Fløybanen, Bergen:

Hvis det er dårlig vær så hopp over dette, de sier ikke fra at du ikke ser noe på toppen hvis det er dårlig vær – Holygal

Bryggen, Bergen:

Bryggen-BergenDe gamle bygningene har ingen skilt som forteller noe som helst om dem. Svært skuffende opplevelse – FredTravel, Virginia, USA

Troldhaugen Edvard Grieg-museum:

Ble veldig skuffet over at de ikke var noen konsert her – Irene M, Virginia, USA

Nidarosdomen, Trondheim:

Var stengt mellom klokken 10 og 13 på en søndag på grunn av gudstjeneste. Skuffende – Torben, Danmark

Maihaugen, Lillehammer:

Det var ingen dyr, og ingen figurer som beveget seg. Veldig kjedelig. – Ferry77, USA

Nordkapp, Finnmark:

Et forferdelig sted. Guffent, langt fra folk og mørkt. Det var glatt med is på bakken som gjorde at folk falt og sklei. – LLynwyn, Wales

PS! Har du sett Tripadvisors luksusside? Jetsetter er navnet. 

Du kan spare mange penger på å sjekke ut de forskjellige bookingsidene. Vi har sett på antallet hoteller, fordeler og garantier fra de forskjellige bookingmotorene, samt hvem som egentlig står bak dem.

Toptenreviews har gjennomført en prisundersøkelse som sammenligner hotels.com med flere av de andre store amerikanske hotellsidene, der kom siden best ut på pris sammenlignet med blant annet booking,com og expedia.com.
Frommers hadde en test av i 2014 hvor de kåret Booking.com og Hotels.com til de to beste bookingtjenestene.

124818253Hotels.com

Den mest populære søkemotoren for hoteller i verden har over 240 000 overnattingssteder, og har et bonusprogram hvor du får hver 11. hotellovernatting gratis (deres Welcome Rewards) .Hotels.com er eid av amerikanske Expedia, og har drevet på siden 1991 (først per telefon, senere på nett). Hotels.com har prismatch. Finner du hotellet billigere noe annet sted vil de matche prisen.

Her kan du besøke Hotels

Hotelscombined.com

På denne siden kan du søke og sammenligne tusenvis av reisesider og spare opptil 80%! HotelsCombined.com er gratis å bruke og besøkes av over 300 millioner mennesker årlig. Hotellsidens søk har over 5 millioner hotelltilbud på over 120,000 destinasjoner over hele verden. Nettsiden er tilgjengelig på over 40 språk og støtter 120 valutaer.

Her kan du besøke Hotelscombined

Booking.com

Den største søkemotoren i antall overnattingssteder med over 600 000 overnattingsteder (inkludert en del private hjem.). Siden er eid av selskapet PriceLine, og har sitt hovedkvarter i Nederland.

Her kan du besøke booking.com

Hotelopia

Denne hotellsiden er drevet av TUI-gruppen (Star Tour blant annet), og tilbyr over 55 000 hoteller over hele verden. Det er ingen kortgebyrer eller tilleggsgebyrer på hotellsiden, og man har også en prisgaranti på hotellrom. Du kan også bestille transfers fra flyplass og billetter til attraksjoner på siden. Siden har drevet på siden 2003

Her kan du besøke Hotelopia

AirB’nB

Den mest populære søkemotoren for leie av private hjem. En av de største reisesuksessene de siste årene er et privateid selskap. Har over en million utleiehjem.

Her kan du besøke AirB’nB

124818114Expedia

Siden til selskapet som eier Hotels.com. Expedia har over 150 000 overnattingssteder, og tilbyr også fly og leiebil. Expedia har eksistert siden 1996, og deres nettside ble lansert i 1998. Siden tilbyr ofte gode pakkepriser hvis du bestiller fly og hotell samtidig.

Her kan du besøke Expedia

LowCostHolidays

Søkemotor som har spesialisert seg på pakketurer med rutefly. Kan gjøre sydenturen svært billig.

Her kan du besøke LowCostHolidays

Venere

Denne siden er også eid av Expedia, har over 200 000 hoteller, og svært ofte mange spesialtilbud. Siden kan ofte tilby gode priser på hoteller, spesielt i Europa.

Her kan du besøke Venere

 

CheapOStay

Amerikansk søkemotor som har veldig rimelig overnatting.

Her kan du besøke CheapOStay

Ebookers

Denne siden er eid av det store reiseselskaper Orbitz. Tilbyr pakkepriser på fly og hotell, og hotell alene.

Her kan du besøke Ebookers

GotoGate

Denne norske siden ble lansert i 1999, og er nå eid av eTraveli. Selskapet er det største nettreisebyrået i Europa. Tilbyr rimelige pakkepriser på fly og hotell, men du kan bestille både fly og hotell samtidig.

Her kan du besøke GoToGate

SuperSaver er for øvrig nå den samme siden, men altså med sitt eget brand. Du kan besøke Supersaver her.

De 200 beste hotellene i Norge

I listen over de 200 beste hotellene i Norge har vi valgt ut 10 hoteller fra hvert fylke i Norge, med unntak av Oslo og Akershus hvor vi har valgt ut 15 hoteller fra hvert fylke. I tillegg har vi inkludert hoteller fra Svalbard sammen med Finnmark.

På listen finner du alt fra de beste luksushotellene i Norge til de beste gårdsovernattingene og vertshusene, samt gode forretningshoteller og romantiske perler. Listen under begynner aller nordligst i landet vårt, og beveger seg så sørover. Den er ikke rangert.

524502_30_z (1)

Svalbard

De to hotellene Spitsbergen Hotel og Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen er begge veldig gode valg. Førstnevnte har utsikten, mens Radisson-hotellet har sentral plassering. Uansett er begge fine valg.

83626_51_z

Alta

Thon Hotel Alta er sentralt hotell i Alta med alt du kunne ønske deg av fasiliteter. Frokosten er veldig god, og servicen likeså. Et annet godt hotell er Rica Hotel Alta, med et stort svømmebasseng og fin plassering.

54276_47_z

Hammerfest

I Hammerfest er det beste valget Rica Hotel Hammerfest, et fint hotell med en fin plassering og god mat.

1fasade-Bryggen1024x527_Width_733

Honningsvåg

Nok en gang bør valget være et Rica-hotell, denne gangen Rica Bryggen Hotel – som har både beliggenhet og service i tillegg til gode fasiliteter.

28160170

Gjesvær

Northcape Seapark er stedet for deg som vil oppleve det nordligste i Norge på en unik måte. En stor opplevelse.

16809969

Kirkenes

I Kirkenes kan du bo på det flotte Thon Hotel Kirkenes med super beliggenhet og veldig fine rom, ett annet godt valg er Rica Arctic Hotel.

IMG_4394

Vardø

Det er først og fremst beliggenheten som gjør Vardø Hotel til et godt valg, men fin service og god frokost trekker også opp.

CC_With_outdoor_detail_730x386_02

Tromsø

Det er mange gode hoteller i nordens Paris, men skulle vi velge ett ville det nok være Hotel With. Et supert hotell med en veldig god plassering, og fin utsikt over Tromsdalstinden. Andre gode valg i Tromsø er det nye, hypermoderne The Edge og det enkle og fine praktiske City Living. Sjekk også Rica Grand Hotel i byen, også et godt valg med sentral plassering.

main_clarioncollectionhotelarcticus

Harstad

Hotel Arcticus er et fint hotell med veldig god utsikt fra de aller fleste rommene, og blir ofte kalt kulturhushotellet – det er nemlig her man bor hvis man er kjendis i Harstad. Et annet godt valg i Harstad er Thon Hotel Harstad, som har både veldig god beliggenhet og god service.

7862730_4_z

Malangen

Malangen Brygger Resort er et av de overnattingsstedene du sjelden oppdager, men aldri glemmer. Utrolig plassering, virkelig fin utsikt, god mat, svært god service og en full pakke med alt du kan ønske deg av et sted å overnatte. Sjekk ut rorbuene eller luksushyttene.

8302887_1_z

Skjervøy

Arctic Panorama Lodge er vel det man kaller et lite boutique-sted å overnatte med sine 6 rom, uansett en opplevelse om du får sjansen.

22884836

Nord-Lenangen

Her kan du oppleve Lyngen havfiske og tursenter, om du er heldig. Det er ikke lett å forklare hvor vidunderlig dette stedet er, men for fiske eller ski – eller natur.

18966336

Bodø

Her kan du bo på Hotell Grand Bodø, sentralt og rett ved shoppingen på Glasshuset. Sjekk ut deluxe dobbeltrom for en super opplevelse. Her bør du også vurdere Oppsahl Gjestegård, et sjarmerende lite hotell(gjestegård) med 11 rom.

gammelbygg-8849

Mo i Rana

Rica Meygården Hotel er under renovering, og det nye hotellet står ferdig i 2015. Likevel inkluderer vi hotellet på listen, ikke minst på grunn av den gamle klassiske bygningen (Gammelbygget) og en utrolig frokost.

ricanarvik

Narvik

Her kan du bo på Rica Hotel Narvik, et rett og slett fantastisk fint hotell med en veldig klar tilstedeværelse. Ett av de aller beste hotellene du kan finne i Norge, og da også selvfølgelig i Nordland.

2610292

Mosjøen

Svært så klassiske Fru Haugans Hotell er det veldig gode valget her. Et 200 år gammelt hotell med en veldig stor porsjon med sjarm.

25530507

Sandnessjøen

Moderne rom, svært god mat og veldig god service får du på Hotel Sandnessjøen. En veldig fin beliggenhet med god skue til Hurtigrute og andre båter.

2783415

Brønnøysund

Thon Hotel Brønnøysund er et fint hotell med gode, romslige rom og en fin plassering i byen.

4644759_10_z

Kabelvåg

Nyvågar Rorbuhotell ligger i Kabelvåg med en utrolig plassering og en ganske så unik opplevelse. En stor anbefaling for deg som vil ha noe litt annet.

3251165_17_z

Svolvær

Lofoten SuiteHotel lever opp til sitt navn, og er et ganske unikt overnattingssted i norsk målestokk. Her leier man en leilighet i et ganske ubemannet hotell, men får en utsikt du knapt kan tenke deg… I Svolvær finner du også det tradisjonstunge Anker Bygge.

3972577_13_z

Namsos

Rica Rock City er et av våre favoritthotell, ikke bare i Nord-Trøndelag. Morsomt designet og gjennomført. En opplevelse. Ta en pizza på Viva Napoli.

Fasade-hotell-2_cr-1024x576

Verdal

Om det blir et slag eller ei så er det Stiklestad Hotell som er et godt valg her.

27412305

Levanger

Her kan du bo på det finfine Thon Hotel Backlund.  Bryggestua Tapas er stedet for mat.

23367289

Snåsa

Om du har det på følelsen på forhånd skal vi ikke si noe om, men dette hotellet – Snaasa Hotell – er et fint hotell med en god beliggenhet. Her kan du også bo på Gran Stabbur, virkelig noe utenom det vanlige.

4830488

Grong

Grong Gård gjestehus er stedet du velger for en virkelig tradisjonsrik opplevelse. Supert plassert, og ganske unikt. Her finner du også det virkelig supre Namsentunet.

jegtvolden

Straumen

Her kan du bo på Jegtvolden Fjordhotell. Et hotell med en utrolig vakker beliggenhet og en stor, innbydende vinkjeller. Restauranten med lokalt øl er også en opplevelse.

9475229 (1)

Steinkjer

Et fint valg her er Tingvold Park Hotel, et fint og klassisk hotell. Badstu, god service og en super stemning. Du kan også vurdere Hotell Steinkjer i byen. Sjekk ut kortreist mat på Hatlingsetra hvis du er i området.

966377_28_z

Trondheim

Den beste hotellfrokosten i Norge, og det beste hotellet i Trondheim er nok Rica Nidelven. Super beliggenhet og alle fasiliteter du kan ønske deg. Det andre Rica-hotellet, Rica Bakklandet, er nesten like bra – og har det for seg den strålende plasseringen i Bakklandet. Den store klassikeren Britannia må også tas med.  Det nye Scandic Lerkendal ser spennende ut, og åpner 5.august. Hotel Bakeriet er også en anbefaling. Vi bør også nevne at det store kongresshotelletClarion Hotel & Congress Trondheim var nummer fem på listen, men altså da utenfor listen – akkurat som Scandic Lerkendal.

roros

Røros

I historiske Røros kan du på bo historiske Hotel Erzscheidergaarden. Et annet godt valg er Vertshuset Røros. Begge hotellene er to lokale perler i en perle av en by.

3917811_4_z

Oppdal

Skifer Hotel i Oppdal er av høy klasse og har en fin beliggenhet i forhold til naturen og ski.

30852160

Orkanger

Her kan du bo på det nydelige Bårdsgård Herregård. Herregården er fra 1902, og den oser av sjarme.

659643_44_z

Hell

Vil du bo litt nærmere Værnes og på et godt hotell er det Rica som gjelder der også. Rica Hell er et fint og godt hotell.

21557977

Værnes

Flyplasshotellet Radisson Blu på Værnes er et av de bedre flyplasshotellene i Skandinavia, og er en god anbefaling for deg som vil ha det effektivt og raskt.

main_clarion_collectionhotelbryggen

Ålesund

Her finner du blant annet det virkelig gode Hotel Brosundet med en super restaurant og en veldig god beliggenhet, i samme by finner du også Hotel Bryggen og Hotel Waterfront. Den vakre byen har virkelig gode hoteller. Er du byen bør du sterkt vurdere bacalao på XL Diner, eller spise på nydelige Maki.

526190_53_z

Molde

I og du kan bo på Hotell Molde Fjordstuer for en virkelig fin opplevelse, med en super plassering rett ved sjøen (og Aker stadion). Rett ved andre siden av Aker Stadion finner du byens andre gode valg: Rica Seilet.

thon

Kristiansund

Her er Thon Hotel Kristiansund et meget godt valg, ikke minst på grunn av sin gode plassering på øya Innlandet. Bryggekanten Brasserie er et fint valg her.

Main_qualityhotelulstein

Ulsteinvik

Hotel Ulstein er et moderne og veldig fint hotell. Sjekk ut Den Gamle Nabo hvis du er der.

32867845

Åndalsnes

Her kan du bo med en super plassering på Grand Hotel Bellevue, et klassisk hotell med fin sjarm.

19860585

Geiranger

Bare det å være i Geiranger vil nesten kvalifisere til å være på listen, men Hotel Union vil uansett være med på listen for sin service og kvalitet. Et fint spa og en god restaurant er noe av det hotellet kan lokke med. Hotellet var også med på kåringen av de aller beste hotellene i Norge, stemt fram av Nettavisens lesere. Ett annet meget godt valg er Grande Fjord Hotel.

18490057

Balsnes

Her i Nordfjordeid finner du Balsnes Gard. Et utrolig gårdshotell med utsikt over både fjell og fjord. En virkelig urnorsk luksusopplevelse. Klart anbefalt. Kjøkkensjefen der har tidligere jobbet på slottet og Kongeskipet Norge, så da får vi bli tilgitt for å si at maten er kongelig.

22410277

Hjelle

I Stryn kommune finner du dette supre og sjarmerende hotellet: Hjelle hotel. Et klassisk norsk hotell med utrolig plassering mellom fjord og fjell. Nydelig mat og super service. Sterkt anbefalt.

526120_45_z

Førde

Skal du til Førde så er dette hotellet du bør velge: Rica Sunnfjord Hotel og Spa. Et spahotell med gode fasiliteter og noen virkelig fine rom.

Main_QualityHotelSogndal

Sogndal

Hotel Sogndal er et stort hotell med de fleste fasiliteter man kan ønske seg av et moderne hotell, og et fint sted å bo. Det samme kan sies om det fine Lægreid Hotel. Er du ute etter mer klassisk sjarm velger du Hofslund Fjord Hotel. Er du i Sogndal må du reise til Kaupanger og Knaken Kafe, sånn apropos.

utsikt_basseng_b

 

Dragsvik Fjordhotel

Ett av de fineste hotellene i Norge finner du her i Dragsvik Fjordhotel. En virkelig perle.

2578585_71_z

Balestrand

Balestrand Fjordhotel har en virkelig utrolig utsikt, og er et enkelt hotell med alt man kan ønske seg – likevel utenfor vår liste. Spesielt servicen. Her finner du også supre Balestrand Hotel og det virkelig nydelige Midtnes Hotel. Ett supert fjordhotell er Kviknes Hotel.

CC_Hammer_facade_02

Lillehammer

På vakre Lillehammer har du to veldig gode hotellvalg: Mølla Hotel og Hotel Hammer. Mølla er et koselig hotell i en gammel mølle (ergo navnet), mens Hotel Hammer er et sentralt og koselig hotell.

Qu_Strand_FA_Tre

Gjøvik

Hotel Strand har en fin spaavdeling og er sentralt plassert i Mjøsas hvite svane (av by), og kan ellers tilby alt du kan ønske deg av et hotell.

18119448

Kvitfjell

Langt oppi bakken på Kvitfjell finner du fine Gudbrandsgard Hotell, alt du kan ønske deg enten det er sommer eller vinter av et hotell midt i naturen. Med mange fine fasiliteter, basseng og boblebad.

13930177

Toten

Skal du ha en opplevelse utenom det vanlige på Toten kan du bade og spille golf, samt spise ekte innlandsmat på Toten Hotel Sillongen.

10942249

Beitostølen

Beitostølen Gjestegaard er stedet å bo her, med super plassering og veldig fin plassering.

3250833

Vinstra

Fefor høyfjellshotell er et virkelig fint valg for deg som vil oppleve høyfjellet. Tradisjonsrikt ved Jotunheimen.

5830223

Skeikampen

Thon Hotel Skeikampen er et fint hotell for deg som vil bo her. Rett ved skibakken med gode fasiliteter.

18093158

Røn

Furulund Pensjonat er et seksroms boutique-b&b-hotell med veldig fin utsikt og svært hyggelig atmosfære.

14693479

Heggenes

Her finner du en stor perle: Herrangtunet Boutiqe Hotel. Et virkelig fantastisk sted med koselig restaurant, supre rom og mye mer.

Lobby

Hamar

Scandic Hamar er et fint, rolig og gjennomført valg. Et stort hotell med gode fasiliteter, deriblant en fin treningssal og god frokost. Er du ute sent på natten i Hamar bør du sjekke ut Baguetten. Litt utenfor Hamar finner du Hedmarktoppen, et ganske enkelt sted å bo med veldig fin utsikt.

ricaelg

Elverum

På Elverum kan du spise gode bakevarer på Fattigmann og bo veldig godt på Rica Elgstua Hotel.

2302885_84_z

Trysil

På Trysil bor du veldig bra på Radisson Blu Resort Trysil, et av de aller beste skiresortene i Norge men også et veldig fint resort de gangene man ikke kan stå på ski blant annet med et supert spa.  Et annet godt valg erPark Inn Trysil Mountain Resort, men kanskje spesielt i skisesongen. For den ganske så ekte opplevelsen kan man vurdere Trysil Motel & Vandrerhjem.

4889803

Kirkenær

Her kan du bo på det meget koselige Skaslien Hotel & Guesthouse. For deg som liker fiske (Glomma) eller bare noe ekte norsk er dette stedet. Hotellet har bar og restaurant.

29815404

Magnor

Magnor Bad er et sjarmerende sted med selvbetjente leiligheter som er vel verdt å vurdere hvis du skal til området.

25512033

Folldal

For en virkelig fin gårdsferie bør du vurdere KvebergsøyaFolldal fjellstue er også et godt valg for tradisjonsrik ferie.

Main_clarioncollectionhotelhavnekontoret

Bergen

Det er flere gode hoteller i Bergen, men av favorittene er Havnekontoret. Hotellet ligger midt på bryggen og er et svært fint hotell med god service, og en god frokost. Et annet veldig godt valg i Bergen er tradisjonstunge Det hanseatiske hotell. Det lille boutiqehotellet No.13 er også en klar anbefaling. Det nye, store hotellet Scandic Ørnen er også anbefalt. Om ikke det er nok i Bergen har du også det utrolig sjarmerende Klosterhagen Hotel.

Er du i Bergen anbefaler vi en tur på Escalon, som nå også har fått en avdeling på Tjuvholmen i Oslo.

32692468

Bømlo

Du trenger ikke å reise helt til nord i Norge for å bo i en rorbu. På Aasheim rorbuer får du en utrolig overnattingsopplevelse. Fem minutter unna sentrum, men rett i noe av det nydeligste Norge kan tilby.

19601391

Lofthus

Våre lesere kåret Hotel Ullesvang til det aller beste hotellet i Norge i 2014, og ikke overraskende er det derfor også på listen over de beste hotellene i Hordaland. Et familiedrevent hotell med ypperlig service, nydelig beliggenhet og svært gode fasiliteter.

Les ogsåDen perfekte turen for å oppleve Norge

20012383

Osøyro

På samme liste over de aller beste hotellene i Norge fant du også Solstrand Hotel & Bad. Hotellet ligger med en super utsikt over Bjørnefjorden med en avslappet, svært god stemning. En liten perle ikke langt fra Bergen.

15956056

 Uggdal

En av de største perlene når det gjelder overnatting i Norge er Haaheim Gaard i Uggdal, Tysnes. Kun fire rom, men for et sted å sove! Maten er også veldig god på dette stedet. Sjøhuset Mandelhuset er også en anbefaling i området med sin fine plassering ved sjøen.

5875833

Rosendal

Dette er ett av de hotellene som du faktisk bare får i Norge ettersom vi er fjordenes land. Rosendal Fjordhotell er en liten perle, og mye på grunn av den utrolige plasseringen. Baroniet Rosendal var et baroni i nåværende Kvinnherad kommune i Hordaland. Baroniet var Norges eneste og ble opprettet i 1678 av kong Christian V av Danmark-Norge. I dag kan man også bo der, men fjordhotellet er en anbefaling med sin gode restaurant (maten er også god på baroniets slott).

15342270

Sola

Sola Strand Hotel er noe av det nærmeste du kan komme det å bo i danske sanddyner i Norge. Veldig god atmosfære, en super spaavdeling og en svært vakker beliggenhet. Selv om hotellet ligger rett ved flyplassen Sola er det ikke sjenerende, snarere deilig hvis man skal ta flyet hjem. Det er nesten så du faktisk kan kalle det gangavstand. Solastranden golfklubb er også rett ved hotellet.

1710854_17_z

Byrkjedal

Godt inne i landet finner du Byrkjedal og det utrolige overnattingsstedet Byrkjedalstunet. Et nytt overnattingssted som klarer kunststykket å være moderne og tradisjonsrikt på samme tid. En super restaurant (restaurasjon) og nydelige naturområder rundt.

CC_Amanda_facade_730x386

Haugesund

Amandabyen har Amandahotellet, eller nærmere bestemt Hotel Amanda. Her sitter filmhistorien i veggene, men hotellet har mer å by på enn det. En sentral plassering (indre kai) gjør at du lett kan nå alt det Haugesund har å by på. Mens du er i Haugesund spiser du på Lothes Mat & Vinhus, som er rett ved. Scandic Haugesund er også et fint valg.

27092758

Jørpeland

Det familiedrevne hotellet Verkshotellet er en liten perle. Et fint uteområde, god frokost, hyggelig betjening og mer til i sjarmerende Jørpeland. Et typisk hotell du ikke finner i storbyen. Et fint utgangspunkt for å komme seg til Preikestolen.

32336991

Sauda

Her er det Sauda Fjordhotell som er valget. Et tradisjonsrikt og velholdt hotell med svært god beliggenhet. Restauranten har tradisjonell norsk mat og det hele oser norsk historie.

utstein-kloster-hotell

Mosterøy

Her kan du på bo Utstein Kloster Hotel. Et hotell med en veldig fin beliggenhet, en sjarm ulik mange hoteller og kanskje ett av de fineste morgenbadene i Norge. Nesten uansett vær. Museet Utstein Kloster er også verdt å få med seg.

Cl_Stavanger_RM_de_luxe_1

Stavanger

Ikke overraskende er det veldig mange gode hoteller i oljebyen Stavanger. Hotel Stavanger er et konferansehotell som klarer å ha nok sjarme til at det er verdt å bo på, Hotel Square med sin Food Story er kult og tøft og den 20.august åpner Hotel Energy (som vi da foreløpig ikke teller med her).Rica Park er og blir en favoritt i byen, ikke minst fordi hotellet alltid klarer å ha utmerket service. Skulle du komme deg til Stavanger bør du for øvrig spise på Tango Bar & Kjøkken eller Renaa: Matbaren. Les mer om Stavanger her, samt Scandic-kjedens nye hotell i byen.

27557618

Flekkefjord

Det skal vel egentlig litt til for å kalle et hotell Grand Hotel, men Grand Hotel Flekkefjord kommer unna med det. Et hotell i gammel stil som er fint pusset opp, og har en veldig god service i tillegg til en fin restaurant. Du kan også vurdere Maritim Fjordhotell i Flekkefjord. Er du i den lille småbyen på sommeren bør du sjekke ut Rixen kabelbane.

bystranda

Kristiansand

Siden du her har den største byen i Agderfylkene i tillegg til ting som Dyreparken er det flere gode valg her. Scandic Bystranda er perfekt for deg som vil bade. Et nytt hotell rett ved nevnte strand og Aquarama. Inne i byen finner du også Hotel Ernst, som fortsatt er et meget godt valg for deg som liker sentral byplassering med tradisjonelle hotellfasiliteter. Skal du til Dyreparken er Rica Dyreparken et veldig godt valg. Hotellet er kun noen få meter fra inngangen og har alt et hotell skal ha. Er du innom sørlandets hovedstad bør du oppsøke bakeriet Drømmeplassen. Det lever opp til sitt navn.

1486780_20_z

Mandal

Kjøbmandsgaarden Hotell i Mandal er ett av de hotellene du nesten bare finner på sørlandet, et fint og sjarmerende hotell med en fin stemning. Noen rom kan være litt små, men selve stemningen på hotellet veier godt opp for det. Spis på Provianten i Mandal.

4351671_72_z

Lyngdal

I Lyngdal finner du veldig sjarmerende og fine Paulsens Hotell. Et hotell som er ett av de mest klassiske du kan bo, nesten uansett hvor du er i Norge. En meget fin opplevelse som virkelig er som å ta et skritt tilbake til 1800-tallet. Klart anbefalt.

8291325_23_z

Lindesnes

Du skal virkelig lete lenge etter et hotell lengre sør enn Lindesnes Havhotell, et nytt hotell fra 2010 som har alt man kan ønske seg av moderne fasiliteter. Et leilighetshotell med store rom og mye å by på.

919884_33_z

Kvinesdal

Her finner du et hotell som lever godt opp til sitt navn: Utsikten hotell. Et hotell rett ved golfpark og med fint kjøkken, og mange muligheter. Presenterer seg selv som et kurs-og konferansehotell, men fungerer også for deg som «bare» vil på ferie.

25350019

Tingvatn

Heddan gård – midt i villmarken kan dette kanskje beskrives som. Uansett litt av en opplevelse.

CL_Tyholmen_outside_altan

Arendal

I den største byen i Aust-Agder er det flere hotellvalg, men vi faller for Clarion Collection Hotel Tyholmen. Hotellets beliggenhet på bryggekanten i Arendal gir tilgang til det meste selv om det er lenge siden den klassiske rutebilen ble borte. Hotellet har fine rom, og kan anbefales for de aller fleste reisende. Fra hotellet er det veldig kort til Madam Reiersen, og da er vel det meste i orden. Dessuten, så det er sagt, så er Arendalspilsen mye bedre enn CB.

76688_41_z

Grimstad

Det beste hotellet i Grimstad er ikke alt for vanskelig å velge siden det ikke er alt for mange valg. Heldigvis er det uansett et veldig godt hotell uavhengig om man kun ser på byen eller ikke. Rica Hotel Grimstad ligger midt i byen med gangavstand til alt byen har å by på og er et sjarmerende sørlandshotell med gode fasiliteter. Det er noen få meter til Ibsenmuseet, til Apotekergaarden, den legendariske pølsebuen Nottos, havna eller Smag og Behag. Et supert hotell.

hot_nor_24

Lillesand

Skal du til Lillesand så bor du på Lillesand Hotel Norge, det er det absolutt ingen tvil om. En klassiker av et hotell, av mange gode grunner.

18225257

Risør

I den supersjarmerende byen Risør så er hotellets navn Risør Hotel. En utrolig sentral plassering og ekstremt hyggelig betjening i tillegg til alt du kan ønske deg fra et sørlandshotell er en uslåelig kombinasjon i en av sørlandets hyggeligste byer.

image_fp

Tvedestrand

Du finner et fint tradisjonsbasert hotell i Tvedestrand med  det enkle navnet Tvedestrand Fjordhotell. Hotellet kan tilby det du trenger og har en god plassering. Meget god service og god mat.

1762081-11-1374427355075

Fevik

Strand Hotel Fevik – har kanskje den beste sandstranden et hotell kan drømme om å ha i Norge i tillegg til en lang og god historie. En stor anbefaling i hyggelige og lille Fevik (mellom Arendal og Grimstad).

19025385

Vegårshei

Færsnes Gjestegård – muligens det fineste stedet å bo i Aust-Agder, men det ligger ikke ved havet. Vegårshei ved innsjøen Vegår er stedet.

22774536

Setesdal

Revsnes Hotel – dette hotellet ligger i Setesdal har først og fremst en utrolig beliggenhet, men er altså i innlandet i Aust-Agder

7456826

Tvedestrand

Sjøverstø Holiday – liten overnattingsmulighet ikke langt fra Tvedestrand med nydelig beliggenhet

27637629

Gjerstad

Holmen Gård Hotell og Restaurant – utrolig sjarmerende med god mat og veldig hyggelig vertskap i Gjerstad kommune

23358454

Lillestrøm

Thon Hotel Arena er et godt hotell ved siden av Norges Varemesse med svømmebasseng, god frokost og fine rom.

481459_10_z

Lørenskog

Losby Gods er en opplevelse hvis du ikke har hatt den. Naturskjønt, hyggelig og med god mat. En anbefaling.

fornebu

Fornebu

Scandic Fornebu er et fint hotell med en god plassering på Fornebu, god utsikt og et eget lekeland i bygget: Child Planet Atlantis.

19210168

Ski

Thon Hotel Ski er et fint hotell i Ski med gode fasiliteter, fin service og et godt totaltilbud.

28203198

Nes

Holmen Fjordhotell har god plassering, fine fasiliteter og er et godt valg for deg som vil bo i nærheten av by samtidig som man har muligheten til å slappe av.

7487068

Drøbak

Oscarsborg Hotel er en veldig annerledes overnattingsopplevelse på Oscarsborg festning, med god mat og fine uteområder. Det er ikke like gode rom, men alt det andre er veldig bra. I sentrum finner du hyggelige og gode, tradisjonelle Reenskaug Hotel.

29440349

Hurdal

Hurdalsjøen Hotel er et konferansehotell, men også et hotell for den som bare vil komme seg litt vekk. Svømmebasseng og fin restaurant.

Main_qualityhotelolavsgaard

Skjetten

Hotel Olavsgaard er et fint konferansehotell  med gode fasiliteter og en fin plassering mellom Gardermoen og Oslo.

main_qualitysparesortson

Son

Quality Spa & Resort Son er et veldig fint spahotell med god mat, en fin bar og veldig gode svømmebasseng. En anbefaling.

524404_55_z

Gardermoen

Det er flere gode flyplasshoteller på Gardermoen, men våre favoritter er Radisson Blu Resort ogScandic Oslo AirportPark Inn er også et fint valg. Sjekk også ut Quality Airport Hotel. Det enkle og fine Comfort Hotel Runway kan også være et godt valg.

Co_Union_Brygge_LR_Lobby_3 [1]

Drammen

Hotel Tollboden er enda et bevis på at Drammen ikke lenger er hva det en gang var. Sentralt på havnen finner man dette supre hotellet med god mat, gode rom og fin service. Rockehotellet Union Brygge er et perfekt hotell for den som vil oppleve det levende Drammen. Veldig god beliggenhet og toppmoderne rom.

26339827

Hønefoss

Klækken hotell er et fint hotel for familien, med et godt basseng og gode rom. Fin frokost er det også. Hotellet er også et godt konferansehotell

19336039

Rødberg

En skikkelig tradisjonell gårdsferie får du på Sevletunet. Dette er så tradisjonelt, koselig og nydelig som du kan håpe å få det.

3019180_42_z

Geilo

Dr. Holms er et fint valg på Geilo med alt man ønsker av fasiliteter og fin standard. Er du av typen som ønsker å fikse ting selv bør du vurdere Havdalsgrenda – et leilighetshotell med god kvalitet (eller hytter/leiligheter, som vi oftest sier).

Vestlia Resort er for deg som ønsker litt mer luksus.

8772182

Hemsedal

Får du muligheten er det Skarsnuten du bør velge i Hemsedal. Flotte leiligheter og veldig god beliggenhet.

26805107

Eggedal

Familiedrevet og nydelig, koselig og intimt er stikkordene for Hotell Eggedal – en super opplevelse for deg som liker å komme deg litt vekk.

main_qualityhotelresortnorefjell

Norefjell

Norefjell Spa and Resort er et fint sted for deg som liker ski, spa  eller natur. To år på rad har hotellet blitt kåret til årets sparesort.

5457330

Porsgrunn

Hotel Vic midt i Porsgrunn er egentlig en gammel herregård og har en fin sjarm i tillegg til gode rom og fin frokost.

main_clarioncollectionhotelbryggeparken

Skien

I Skien finner du ett av de beste hotellene du kan lete etter, Hotel Bryggeparken.  Midt på bryggen finner du dette veldig fine hotellet med fine rom og veldig god service. Du finner også det fine Thon Hotel Høyers i byen.

22777801

Notodden

Brattrein Hotel er litt av en opplevelse, et hotell som blir kalt Galtvort. Et landlig og enkelt, fint og sjarmerende hotell.

26224908

Kragerø

Her finner du fine Kragerø Resort med en veldig fin utsikt og god spa-avdeling. Du kan også sjekke ut Victoria Hotel fra 1880 med veldig god plassering.

7812348_4_z

Dalen

Det er en del perler få har hørt om, og en i Norge er Dalen Hotel. Hotellet er en slik opplevelse du sjeldent får her i Norge. Veldig god stil, supre rom og fellesarealer – og service av ypperste klasse. Litt mindre i størrelse, men veldig koselig er Dalen Bed & Breakfast.

5211789_25_z

Seljord

Nutheim Gjestgiveri er en hjemmekoselig opplevelse med god mat og service, og muligheten til å oppleve noe som kan føles fra en annen tid.

3983633

Hjartdal

Like hjemmekoselig, om ikke mer, er Nordbø Pensjonat. I hvert fall om du liker godt design og god mat.

main_qualitytonsberg

Tønsberg

Hotel Tønsberg er et fint hotell med gode fasiliteter blant annet et utendørsbasseng, relaxavdeling og gode spisemuligheter. Et annet godt valg er Thon Hotel Tønsberg med sin veldig gode plassering på bryggen.

Main_clarioncollectionhotelatlantic

Sandefjord

I Sandefjord kan du bo veldig godt på Hotel Atlantic, et moderne hotell med klassisk særpreg.

main_farrisbad

Larvik

Farris Bad har først og fremst et meget fint spa, men også veldig gode fasiliteter utover det. Bor du der bør du sjekke ut fiskesuppen, for øvrig. Her finner du også den nydelige Toldgaarden Gjestegaard, koselige rom og leiligheter.

15833046

Holmestrand

Holmestrand Fjordhotel har en veldig fin plassering og er et godt hotell med alt man kan ønske seg av et hotell. God frokost og store uteområder.

2024674

Stavern

Veldig fine rom og utrolig god beliggenhet er de to store fordelene med Hotel Wassilioff i tillegg en fin restaurant.

78737_70_z

Tjøme

På Tjøme kan du bo på gode Rica Havna Hotel, med fine rom og gode avslapningsmuligheter. Sjekk også ut utrolige Engø Gård, en del av Historical Hotels. Gammeldags sjarm blandet med moderne løsninger.

20807876

Duken

Gårdsferie av aller beste sort finner du på Bjerkø Gård. Et meget sjarmerende sted med en svært fin plassering for naturopplevelser.

QHFredrikstad_facade_02

Fredrikstad

Quality Hotel Fredrikstad er et fint hotell i Fredrikstad med god plassering, god mat og god service.

33636405

Moss

Lukten er borte fra byen, men Refsnes Gods består. Et herskapshus med super beliggenhet og en litt annerledes opplevelse. Du kan også oppleve svært naturskjønne Hotel Radio Jeløy, rett ved Hesteberg strand. Du kan også vurdereMoss Hotel med sine fine rom og gode plassering. Rygge Vest Airport Hotel er også helt fint, og er godt plassert i forhold til flyplassen.

3903281_61_z

Halden

Grand Hotel lever kanskje ikke opp til det store navnet, men dette lille eldre hotellet har utrolig mye sjarm i en by veldig få vurderer som sted å reise til – flere burde! Du kan også vurdere Thon Hotel Halden.

26903553

Rygge

Helt ved Oslofjordens vann finner du Støtvig Hotel med store lekre rom, spa og god mat. En opplevelse.

21924740

Trøgstad

Dette er en fin gjestegård med tradisjonsrik mat og en koselig opplevelse – Bakker Gjestegaard er navnet.

78754_32_z

Sarpsborg

Her kan du bo på det relativt fine og gode Rica Saga Hotel.

Oslo

Luksus: The Thief

Dette er kanskje det aller fremste luksushotellet i Norge, i hvert fall av den moderne typen. Nydelig plassert på Tjuvholmen, med et strålende spa og en god restaurant. The Thief er hotellet du tar med deg den spesielle i ditt liv på for å oppleve en spesiell kveld eller natt i Oslo.

Se nærmere på hotellet her

Cl_Royal_Christiania_SR_1

For deg som vil ha fasiliteter: Royal Christiania

Det store hotellet midt i Oslo som har alle fasiliteter du kan ønske deg med svømmebasseng, møterom, stor frokostsal og alt annet.

Se nærmere på hotellet her

ImageHandler

For deg som vil ha design: Grims Grenka

Det originale designhotellet i Oslo er fortsatt en opplevelse, og har en god restaurant i tillegg til sine kule rom. Takterassen er også en opplevelse du bør få med deg.

Se nærmere på hotellet her

858413_36_z

For deg som vil bo godt på vestkanten: Saga Hotel

Et hotell med meget god standard supert plassert bak slottet opp mot Majorstuen. En anbefaling for deg som liker det litt bedre her i livet.

Se nærmere på hotellet her

CCN_Folketeateret_indoor_02

Kult og design: Hotel Folketeateret 

Dette hotellet er plassert rett ved Youngstorvet, noen få hundre meter fra Oslo City og sentralbanestasjonen i den gamle operapassasjen. I passasjen kan du også spise veldig godt på Grilleriet og med mange kule utesteder rett ved. En anbefaling for deg som vil oppleve det levende Oslo, eller skal til byen for shopping.

Se nærmere på hotellet her

13995_75_y

For deg som vil ha klassisk norsk: Holmenkollen Park Hotel

Dette hotellet på toppen av Oslo er klassisk norsk på alle måter. Alt fra innredning til mat og den selvfølgelig strålende plasseringen ved siden av Holmenkollen-anlegget.

Se nærmere på hotellet her

scandic

For deg som vil oppleve Mathallen og Grünerløkka: Scandic Vulkan 

Dette hotellet er for deg som liker det kule, annerledes og moderne ved Oslo by. Supert plassert med gode fasiliteter.

Se nærmere på hotellet her

8209_114_z

For deg som vil ha klassisk førsteklasses luksus: Grand Hotel

Grand Hotel er Oslos grand old dame på hotellfronten. Det er her kjendisene, politikerne og de aller rikeste bor. Midt på Karl Johan.

Se nærmere på hotellet her

Main_ComfortHotelXpress

Raskt, enkelt og rimelig: Comfort Xpress

Vil du bo billig og urbant, med moderne innsjekking og moderne løsninger på det meste. Supert hotell for deg som vil ha et greit sted å sove som har god standard og moderne løsninger.

Se nærmere på hotellet her

18507880

Klassiker i sentrum: Hotel Bristol 

Hotel Bristol er en klassiker med fine rom og fasiliteter. Et sikkert, og fint valg.

Se nærmere på hotellet her

4520598

Carlton Oslo Hotel Guldsmeden

Dette boutiquehotellet er en liten perle i Oslo som flere bør oppdage. Godt plasser i Parkveien på vestkanten, med tyrkisk bad og designerrom med iMac-maskiner. Dette hotellet er litt annerledes, og er klart anbefalt.

21238470

PS: Hotell

Dette designhotellet ligger rett ved Mathallen i Oslo på østkanten. Et morsomt og sjarmerende hotell med virkelig sjel. En hyggelig anbefaling. Ett flott konsept.

20438979

Thon Hotel Gyldenløve

Hotellet ligger midt i handlegaten Bogstadveien og har et klassiskmoderne design. Et supert valg for deg som vil nyte vestkanten.

Co_Grand_Central_ND1_2

Comfort Hotels Grand Central  – sentralfavoritten

Et meget populært hotell grunnet den utrolig sentrale plasseringen på sentralstasjonen. Tre minutter til Flytoget og like langt til Karl Johan eller Oslo City. Hotellet har god standard og er nytt (åpnet i 2012). Rangeres ofte svært høyt på Tripadvisor for både familier og forretningsreisende.

First Hotel Millenium

Et godt hotell sentralt i Oslo rett ved Stortinget som ble pusset opp i 2011 som også har blitt kåret til det beste forretningshotellet i Oslo på World Travel Awards. Den gode plassering gjør også hotellet til et fint hotell for den som vil shoppe eller nyte Oslo sentrum.