Sjekk de utrolige hotellrekordene

Størst basseng, dyreste suite, flest Michelin-restauranter… her er rekordene.

Største hotellsuite:
Grand Hills Hotel and Spa, Broummana, Libanon

4 131 kvadratmeter er den største suiten i verden, på dette hotellet. Suitens navn er Royal Residence. Hotellet ligger 750 meter over havet med en helt utrolig utsikt.

Nordligste hotell:
Radisson Blu Polar Hotel, Svalbard, Norge

Dette hotellet på Svalbard er rett og slett det nordligste hotellet i verden. Et fullservicehotell med alt du trenger.

Dyreste vanlige suiter:
Jumeirah At Etihad Towers, Abu Dhabi

De dyreste suitene (Royal Etihad Suite) på dette hotellet koster 110 000kr per natt. De har ikke blitt brukt alt for mye siden hotellet åpnet…

Dyreste enkeltstående suite:
Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson, Geneve, Sveits

Prisen er visstnok rundt 430 000kr per natt for denne suiten.

Sørligste hotell:
Los Cauquenes Resort and Spa, Chile

Det er litt diskusjoner om dette virkelig er det sørligste hotellet i verden der det ligger i Puerto Williams, men det kan uansett ikke være lengst unna. Puerto Williams er det stedet med over 1 000 innbyggere som er sørligst i verden, men det er overnattingssteder som er mer sørlig – dog ikke fullservicehoteller.

Hotellet med flest Michelin-restauranter:
Le Meurice, Paris

Ikke overraskende er hotellet med flest Michelinstjerne-restauranter i Paris. Le Meurice har tre av dem.

Det dyreste hotellet å bygge:
Marina Bay Sands, Singapore

En av grunnene til at dette ble dyrt er hvor det ble bygget, men også det luksuriøse casinoet på hotellet. Kostnaden? 6 milliarder dollar. For øvrig ikke bare det dyreste hotellet i verden, men per 2012 også den dyreste bygningen i verden.

Største hotellbasseng:
San Alfonso Del Mar, Chile

Dette hotellbassenget er ikke bare det største, men også det dypeste (35 meter). Lengden? 1 kilometer.Eldste hotell:

Nishiyama Onsen Keiunkan, Japan

Hotellet er fra 705. Ja, 705.

PS! Verdens største hotellkjede er for øvrig Intercontinental.

Verdens høyeste hotell

Det er ingen nyhet at de høyeste hotellene i verden finnes i Dubai (se de aller høyeste hotellene i verden nederst i denne saken). At det også finnes mange høye bygninger i New York er heller ikke noe nytt, men nå har et flunkende nytt hotell blitt det høyeste i hele Nord-Amerika.

Det tidligere høyeste hotellet i USA var Detroit Marriott at the Renaissance Center. Hotellet var med sine 222 meter det høyeste hotellet i Nord-Amerika helt fram til åpningen av det nye virkelig store hotellet i New York: Courtyard New York Central Park.

Hotellet åpnet den 27.desember 2013 og er hele 229 meter høyt. Hotellet har 378 rom i etasjene 6 til 33, og så 261 suiter for opphold over fem dager i etasjene 37 til 65. Hotellet har også en utrolig sentral plassering i New York, rett ved Hearst Tower (8th avenue) og Central Park.

Se mer av hotellet her

Det høyeste hotellet i verden er JW Hotell Marquis i Dubai, 355 meter høyt.

Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter.

Det er for øvrig en liten diskusjon om hotellet i New York virkelig er det høyeste i Nord-Amerika. Det skal nå foretas kontrollmålinger av The Westin Peachtree i Atlanta. Hotellets ansatte mener nemlig at det hotellet er 230 meter høyt.

Det høyeste hotellet i Europa er Gran Hotel Bali i Benidorm. Hotellet er 186 meter høyt.

Kun hoteller godkjent som hotell, og målt (eller godkjent målt) av Council on Tall Buildings and Urban Habitat er med. Eksempelvis vil ikke  Trump International Tower i Chicago være med siden det er korttidsleie av leiligheter mer enn et hotell.

Her er de 5 høyeste hotellene i verden:

1. JW Hotell Marquis, Dubai (355 meter)

2. Rose Rayhaan, Dubai (333 meter)

3. Burj Al Arab, Dubai (321 meter)

4. Jumeirah Emirates Towers Hotel, Dubai (309 meter)

5. Bayioke Sky Hotel, Bangkok (304 meter)

 

NB! Ryogong Hotel i Nord-Korea ville kommet på en 3.plass på listen, men hotellet er ikke offisielt åpnet.

Verdens største hotell

Verdens største hotell er Abraj-al-Bait Tower i byen Mecca i Saudi-Arabia.

Men sine 1.5 millioner kvadratmeter er dette også verdens nest største bygning, og verdens høyeste hotell med hele 601 meter og 76 etasjer. Bygningen består av flere komplekser, og det er det høyeste tårnet som er det fantastiske 5-stjerners hotellet. I komplekset finner du også et 5-etasjers kjøpesenter. Et annet tårn er for fastboende, tilsammen kan hele 100.000 mennesker bo i komplekset samtidig.

Prøv vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg.

Abraj-al-Bait-tårnene blir også kalt for Mekka Royal Hotel Clock Tower. Jobben med bygget ble startet i 2004, men det stod ikke ferdig før i 2012. Meningen var at bygget skulle være 485 meter høyt, men i juli 2010 ble det lansert at den endelige høyden ville være på hele 601 meter. Det kostet ca 1.5 millioner amerikanske dollar å bygge komplekset. Navnet på bygningen betyr «The House» på engelsk og refererer til den hellige Kaba i moskeen over gaten (som er verdens største moské, og Islams helligste sted, Masjid al-Haram), også kalt Allahs hus.

Hotellet

Det er klokketårnet som huser hotellet, og det har totalt et areal på hele 500.000 m2. Hotellet benytter ca 35.000 kvadratmeter av disse.

Mange ser på hotellet som et fyrtårn for pilgrimer fra verden over, siden de ofte overnatter på hotellet når de deltar i Hajj. Hotellet er lagt godt til rette for pilgrimer, og gir de tilgang til Masjid al Haram for bønner gjennom sine 94 heiser og 5 rulletrapper som enkelt fører de til moskeen. Når pilgrimene skal sjekke inn kan de også velge om de vil ha et rom med utsikt over Kaba – Allahs hus (sies å være bygget av Abraham og Ismael), Haram eller den hellige byen.  Abraj-al-Bait Tower tilbyr den beste gjestfriheten du kan få i hele Saudi-Arabia, og her kan du velge mellom ni forskjellige restauranter med eksepsjonell mat og service tilgjengelig hele døgnet.

Komplekset har også en garasje som er bygget på nesten 1000 biler, og denne ligger i tilknytning til kjøpesenteret som strekker seg over 5 etasjer.

Bestill et opphold ved siden av verdens største hotell her.

Klokketårnet

På den øverste tårnet er det plassert fire klokker som er rettet mot hver sin side av verden, nord, sør, øst og vest. Over klokkene er det skrevet «Gud er den største» på arabisk mot nord og sør, og på koreansk mot øst og vest. Hver av klokkene er faktisk synlige på hele 30 kilometer avstand, og det er rundt 2 millioner LED-lys som lyser de opp hver kveld. Under hver av klokkene er det observasjonshus hvor du kan komme med spesielle heiser. Her vil du ha en av de beste utsiktene du har opplevd noen gang.

På den ene klokken er det hvite og grønne lys. Den ringer til faste bønnetimer, fem ganger om dagen. Du kan høre ringet på hele 29km avstand.

Verdensrekorder

  • Det største hotellet i verden
  • Det høyeste klokketårnet i verden
  • Verdens største klokkeansikt
  • Bygning med verdens største gulvareal

Sjekk flere luksus hoteller i Saudi-Arabia, og verdens mest hellige by her.

 

Det kan for øvrig nevnes at det største hotellet i verden åpent for alle religioner er ett annet; First World Hotel. MGM Las Vegas har også hevdet de er det største, og det samme sier også Izmailovo Hotel. Det vi kan si er de hotellene alle har over 6 000 rom… (Bakgrunnen for diskusjonen er at både MGM og Izmailovo er oppdelte hotell med forskjellige navn, under en fane). Eller kanskje så er detVenetia/Palazzo i Las Vegas?