Sjekk ferie-nakentrenden som herjer sosiale medier

Se bildene av norske og internasjonale turister som viser alt på ferie.

Sommeren 2015 ser ut til å virkelig bli nakensommeren. Sommeren hvor man skal vise det meste, bare det er på riktig sted. Enten det er ved kjente monumenter, på stranden eller på fjellet så skal man hylle naturen og ferien med å vise alt.

Sjekk de siste hotelltilbudene her (åpnes i nytt vindu)

Lyst til å bare finne de aller beste hotellene i hele verden? Da bør du sjekke Nettavisens nye hotellguide – Laurelnights.

Det er ingen tvil om at populariteten til fenomenet er stort, men det er også en trend som nå er internasjonal og stor med veldig mange som både driver med det, og som følger med på hva som skjer.

Les også: Naturistenes himmel finner du her

Den 23 år gamle britiske backpacker-reisende Eleanor Hawkins fikk internasjonal oppmerksomhet da hun ble fengslet etter å ha strippet på et hellig fjell i Malaysia. Hun fikk 10 000 kroner i bot, og tre dagers fengselsstraff. Hun er likevel ikke alende. Facebook, Instagram, Snapchat og andre sosialiserende medier er fulle av unge og eldre som hyller natur og nakenhet rundt mer eller mindre kjente turistmerker.

Les også: De 10 beste nakenhotellene

 

I februar fikk to amerikanske søstre en bot og ble kastet ut av Kambodsja etter at de tok bilder av hverandres rumper.

Dette er det beste nakenhotellet i verden – et utrolig hotell for alle sanser

En britisk ekspert uttaler følgende til BBC:

– Det ser ut til at dette er en ting man bare må gjøre nå, vise fram seg selv – uten klær, på sosiale medier.

I Norge har Den norske turistforening oppfordret til å hylle nakenheten gjennom den såkalte nakingen helt siden 2012.

Sjekk dette hotellet i Florida hvor man velger selv om man bruker klær eller ei

Selv om det ble påstått at den norske trenden døde raskt ut så er den fortsatt veldig levende.

 

Lyst til å bare finne de aller beste hotellene i hele verden? Da bør du sjekke Nettavisens nye hotellguide – Laurelnights.

Lyst til å bare finne de aller beste hotellene i hele verden? Da bør du sjekke Nettavisens nye hotellguide – Laurelnights.

Hva med et nakenhotell kun for menn? Kanskje noe å bestille til sommeren for deg eller en kamerat? Sjekk det her. 

Så spredte trenden seg til resten av verden.

Naking var den norske hashtaggen, men den internasjonale er nå thetoplesstour.

De mest populære stedene å gjøre dette er rett og slett de mest populære stedene i verden.

Man kan jo begynne med denne listen: 100 ting du må ha sett før du dør

Den hashtaggen har fått kvinner og menn fra hele verden til å strippe ned og vise fram det meste:

Det er ikke bare ren naking som har blitt gjennomført, noen søker også etter litt ekstra oppmerksomhet.

I Thailand ble en kvinne fra Hong Kong intervjuet av politiet etter hennes nakenhopp på strikk.

Akkurat den samme skjebnen fikk ikke den franske pornoskuespilleren HalanaK i Sveits..

For norske reisende har det mest vanlige vært å ta av seg klærne på Roskildes nakenløp.

Så spørs det hvor lenge denne trenden kommer til å vare. Politi i både Thailand, Kambodsja og flere andre land sier de vil slå sterkere ned på det de omtaler som unødvendig nakenhet. Samtidig har man i New York vedtatt en lov som tilsier at det er lov å være naken offentlig.

Sjekk her – du får hver 11.hotellovernatting gratis, og alle bookinger er med prisgaranti

naked

 

PS! Besøker du Rügen er det nok ingen som reagerer på eventuell naking…

Det er ikke hver dag nordmenn finner veien til tyskernes favorittøy Rügen, men gjør man det blir man i hvert fall godt mottatt. Og antagelig svært positivt overrasket.

«Norwegians – how nice!» var kommentaren vi fikk når vi fortalte hvor vi kom fra.

Øya Rügen har mye å by både for liten og stor, men først og fremst ble vi fascinert over de brede, hvite og lange sandstrendene, for dette er virkelig Nord-Europas svar på Syden.

Og med den lave prisen du betaler for en djevelsk god pizza Diavolo og en øl på Pizza-Backhaus (Poststrasse 6) i Göhren, kunne man nesten også tro det var der man var – i Syden altså.

Her finner du overnattingsmuligheter på Rügen

Her finner du flere overnattingsmuligheter

Og Sembo tilbyr både feriehus og hoteller. Sjekk det her!

En ny æra

Men øya Rügen er tyskernes største øy og den ligger i Nordøst-Tyskland mot Det baltiske hav eller Østersjøen som vi ofte sier.

Øya har alltid vært et populært feriemål for folk, og kjente personer som Bismarck, Sigmund Freud, Thomas Mann og Albert Einstein har alle tilbragt sine fridager her.

Under DDR-tiden var det feriestedet til topp-politikere som blant andre Erich Honecker.

På toppen av popularitetsskalaen

Etter en periode med litt stagnasjon har stedet nå gått forbi Tysklands andre populære øy, Sylt,  i antall turister og rager igjen øverst på popularitetskalaen.

Det merkes også på hotellbeleggene. For bare noen år siden kunne man oppdrive et rom på dagen, men det går ikke lengre.

Planlegger du et besøk til den sjarmerende øya så bør du derfor sørge for at overnattingen er i orden før du kjører over broen fra Stralsund, eller går i land i Sassnitz.

Klikk her for å sikre deg rom

Mye å by på

I tillegg til at øya vakker med sine flotte badestrender og muligheter for vannsport har den i dag mye å by på av både severdigheter og attraksjoner.

Her finner du flere museer (Besøk en ekte ubåt, dinosaur-museet o.l.), spennende shopping i små kunstbutikker samt de mange spa-tilbudene for den som vil pleie kropp og sjel.

Damplokomotivet «Rasende Roland» som er spesielt populært blant barna frakter deg og dine mellom de små feriebyene Göhren, Binz og Sellin.

 

Ja til nudister og hunder

Er du glad i å bade naken kan du glede deg over at her finner du mange likesinnede. Tyskerne er flinke til å tilby alternativ for nudister (selv i badeland kombinert med tyrkist bad) og nudiststrender er lett gjenkjennelige ved at de er merket med FKK. Ja – i tillegg til at folk går rundt nakne da.

Og har du hunden med på ferien finner du en egen strand for den også.

Byggverket «Prora»

Pass også på å få med deg de hvite kalksteinklippene Rügen er kjent for, sykkelmulighetene i den flotte naturen (250 km «sykkelveier») og byggverket «Prora».

Prora ble bygget under krigen på ordre fra Hitler og skulle være «hotellet» til alle arbeiderne når de skulle få sin velfortjente uke med sommerferie.  Bygget ligger 150 meter fra havet, er 4,5 km langt og bygget for å huse 20 000 gjester. Pga. krigens slutt ble aldri bygget tatt i bruk, men ligger der i dag til skue for alle nysgjerrige turister som vil påminnes om hva en gal mann kan få i stand.

Ferje fra Sverige

Er dere en familie på 4  går tusenlappene fort når man skal ut å fly, så fyller du heller opp tanken og setter kursen for Malmø og Trelleborg i stedet, er det mye penger å spare.

Fra Trelleborg tar dere båten over til Sassnitz (4 timer), også er du fremme på ferieøya Rügen. Ferjen får du til rund 700 kr (4 pers + bil), men book gjerne på forhånd for å sikre deg plass.

 

Flere opplevelser?

Man kan også ta båten til den hyggelige byen Rostock lengre vest og kjøre derifra via Stralsund, men det er en omvei. Men har man først med bilen og vil oppleve mer så er Rostock en fin by å få med seg.

Husk at Hamburg ikke ligger mer enn 2,5 timer unna og Berlin 3 timer, feriekøer ikke innberegnet. Får du lyst på flere opplevelser med større restaurangtilbud og mer shopping kan det anbefales på det sterkeste.

Tyskland har mye og by på som dessverre mange nordmenn velger å «fly over». Og uansett – med motorveier uten fartsgrenser er ingenting veldig langt unna når man først er i Tyskland.

 

Hoteller og feriehus:

Her finner du overnattingsmuligheter på Rügen

Her finner du flere overnattingsmuligheter

Og Sembo tilbyr både feriehus og hoteller. Sjekk det her!

 

Husk å booke hotell i Rostock, Hamburg eller Berlin.

Klikk her for forslag til ledige hoteller