Sjekk reisemålet Oscar-gjestene fikk i goodie bagen

Dette er byen du bør reise på kjendisspotting til.

De fleste har allerede råd til å betale for det av egen lomme, likevel blir alle Oscar-nominerte skuespillere og regissører hvert år overøst med såkalte goodie bags med dyre skjønnhetsprodukter, proffe treningspakker og eksklusive reiser. Dette årets goodie bag hadde en verdi på svimlende 1,7 millioner norske kroner.

Her fant man blant annet dyremat verdt over 50 000 kroner, en oppstrammende hudbehandling til 47 000, et treningsopphold hos hotellet Hilton til over 100 000 kroner og livsvarig forbruk av skjønnhetsprodukter verdt 250 000 kroner.

Men den gjeveste gaven er en reise sponset av Exploreisrael.com til en verdi av en halv million kroner. Selskapet gir bort reise på første klasse, opphold på 5-stjerners hotell, transport, alle måltider og privat sikkerhetsopplegg i trendy Tel Aviv.

EI_Oscar_Swag

 

Tel Aviv er den nest største byen i Israel, og ligger vakkert til ved kystlinjen langs Middelhavet. Byen er kjent for sine vakre strender, yrende natteliv og trendy shopping, og har fått kallenavnet «Byen som aldri sover». Den er stadig å se i toppsjiktet på kåringer foretatt av de mest prestisjetunge reisemagasinene og -nettstedene, blant de heteste og mest trendy byene i verden.

Overnatting

Hotellmarkedet i Tel Aviv passer for en hvilken som helst lommebok, men er mest kjent for lekre boutique-hoteller. Vil du først og fremst oppleve byens historie velger du overnatting i nærheten av gamlebyen, Jaffa. Er det uteliv og kultur som interesserer deg mest velger du opphold på sørsiden av byen. Håper du på å få et glimt av en Oscar-stjerne på tur er det mest sannsynlig at du vil se de på et av disse luksushotellene:

The Ritz-Carlton, Herzliya

6596193_23_z

Alma Hotel & Lounge

6601077_5_z

 

The Hotel Indigo 

5357050_106_z

Se de heteste luksuhotellene i Tel Aviv på Laurelnights.no.

 

Attraksjoner

iStock_000026138295_Small

 

Blant hovedattraksjonene i Tel Aviv er Jaffa, som er en av de eldgamle havnebyene ved Middelhavet. Jaffa har beholdt sin gamle karakter med smale veier, smug og unike atmosfære. Her arrangeres det utendørs loppemarked, og ved havnen ligger en rekke kunstgallerier som også er populære å besøke.

Den Israelske storbyen er også et prefekt reisemål for den kulturelle turisten. Tel Aviv huser fem av Israels ni store teatre, blant annet nasjonalteateret Habima Theatre, og er hjembyen for Den nasjonale balletten i Israel

Ikke noe annet land har flere museer per innbygger enn Israel. Flere av de største ligger i Tel Aviv, deriblant Erez Israel Museum. Dette historiske og arkeologiske museet er bygget rundt et antikk arkeologisk område, og viser Israels historie og kultur. På Tel Aviv Kunstmuseum kan du oppleve verker av verdensberømte kunstnere som Dali, Monet, Cezanne, Picasso og Chagall. Men kanskje det aller mest interessante er verkene av viktige lokale kunstnere. Palmach Museum er et av de mest populære museene i Tel Aviv, og er dedikert til nettopp militærstyrken Palmach. Musset er et multi media-museum som viser historien om opprettelsen av Israel og landets militære bakgrunn.

Mat og drikke

iStock_000020522781_Small

 

Det Israelske kjøkkenet er en smeltedigel inspirert av matvaner fra Europa, Nord-Afrika og Midtøsten. Typiske innslag er falafel, hummus, couscous, pitabrød, shwarma og shnitzel av kylling. Dette bør du spise på en av byens mange cafeér. Samtidig som du inntar god mat, er det nettopp her du får oppleve det «ekte» Tel Aviv. Byens befolkning er nemlig helt «avhengige» av cafélivet – det er her de møter venner, jobber, leser og selvsagt spiser og drikker.

Shakshukia, Falafel Hakosem og Night Kitchen er blant tilreisendes aller største favoritter blant spisesteder i byen. Er du mer ute etter fine dining kan Yoezer Wine Bar, Manta Ray og Catit anbefales.

Det er også verdt å besøke en vingård. Blant de vanligste druetypene for vinproduksjon i Israel er Cararnet Sauvignon, Merlot, Sauvignong Blanc og Chardonnay. Det finnes mer enn 150 vinprodusenter i landet, og en rekke turoperatører arrangerer vinturer fra Tel Aviv til i vinområdet i Judean Hills.

Strender

Young Israelis enjoy a summer day at the beach in Tel Aviv, Israel

 

Sist men ikke minst, bør strandlivet være en stor del av et besøk i byen. Langs Tel Aviv-promenaden er det yrende liv. Folk går turer eller trener, sitter på en av de mange fortauscafeéne eller bare nyter utsikten av sand og sjø langs den herlige strandpromenaden. Jo, lenger nord du kommer, jo renere og roligere strender kan du oppleve. Men trives du best med liv og røre holder du deg til Gordon Beach og Fishermans Beach.

Den velstående delen av byens befolkning reiser ofte til Hof Ha’tSuk og Tel Baruch som ligger såpass langt nord at man er avhengig av transportmiddel for å komme seg hit fra byen. Nordeau beach er åpent for kvinner på søndager, tirsdager og torsdager. Mandager, onsdager og fredager er den forbeholdet menn. Denne stranden blir mest brukt av den svært religiøse delen av Tel Avivs innbyggere.

Hilton Beach er, som navnet tilsier, tilknyttet Hilton Hotel. Denne stranden er den uoffisielle homsestranden. Bugrashov er en av de mest populære strendene, og ligger ved gaten med samme navn hvor du også finner en rekke spisesteder og shoppingmuligheter. På fredager bør du legge turen til Drummers Beach hvor du blir underholdt av trommespillere og dansere.

Spar penger på reisen – finn rabattkoder her.