Skiguiden 2: Hva er ditt favorittsted i Alpene?

Skisesongen er for mange nordmenn den beste tiden av året. I vårt langstrakte land har en rekke flotte steder for ski-entusiaster, men skal du virkelig oppleve de beste anleggene, fylt med puddersnø og fine bakker, da bør du reise utenlands. Men, hvor bør du reise?

I den andre episoden av Skiguiden vil du se at det er store forskjeller mellom de fire store landene i alpene. Sveits, Østerrike, Italia og Frankrike – hvilken er din favoritt?

Her finner du resten av episodene av skiguiden:

Skiguiden 1: Det beste av Østerrike

Skiguiden 2: Hva er ditt favorittsted i Alpene?

Skiguiden 3: Hvordan motivere de yngste skikjørerne?

Skiguiden 4: Prepping av skiene

Skiguiden 5: Er dette verdens dyrest skitur?

Skiguiden 6: Dette må du skaffe deg før skiferien!

SKIGUIDEN: Episode 2

Østerrike

179050813

Det største landet av alpedestinasjonene er Østerrike. Området i Østerrike som flere nordmenn velger å reise på charter til, er Bad Gastein. I Bad Gastein vil du finne det beste utelivet – både når det gjelder afterski og nattklubber – men ikke minst nydelige bakker, av god kvalitet.

Når det gjelder overnatting, er de fleste hotellene i Bad Gastein familiedrevet og av forholdsvis enkel standard, men svært god stand: rene og svært hyggelige. Hvis du leter etter hotell i Bad Gastein, kan du finne det her.

Her finner du hoteller i Bad Gastein

Som nevnt i videoen, kan du også finne hoteller av den eksklusive sorten og da anbefales hotellet Salzburger Hof:

210320131151133929651

Klikk her for å bestille hotellet

Sveits

459438355

Hovedinntrykket i Sveits er at det kanskje er enda bedre bakker enn i Østerrike. Ellers kan du forvente deg mye av det samme som i Østerrike – både når det gjelder fest, hoteller, aktiviteter og for den ski-glade: puddersnø. En av ulempene i forhold til Østerrike, er at prisene er relativt mye høyere.

Ønsker du å dra til alpene i Sveits, kan du enkelt fly til både Geneve og Zurich, for deretter å ta tog videre.

Her finner du de rimeligste flybillettene

Et av de mest legandariske stedene, er imidlertid St. Moritz. Dette er en eksklusiv by, med et utall «top of the line» restauranter og barer. Den vakre byen ligger naturskjønt til mellom sjø og fjell og byr på skikjøring i ypperste klasse.

I St. Morizt bør du velge mellom disse hotellene:

Kempinski Grand Hotel Des Bains

16383_234_z

Bestill hotellet her

Schweizerhof Swiss Quality Hotel

971713_7_z

Bestill hotellet her

Slå på stortromma med dette hotellet: Carlton Hotel St Moritz

12278_366_z

Bestill hotellet her

Frankrike

462488089

Frankrikes største fortrinn er kanskje ikke overraskende maten! I for eksempel Val Thorens vil du i bakkene faktisk finne michelin-restauranter – hva er vel ikke bedre enn et måltid av toppkvalitet, når du først skal ta en pust i bakken? Områdene du bør vurdere å besøke er blant annet Chamonix, Alpe d’Huez, La Grave og selvfølgelig overnevnte Val Thorens.

På linje med de andre stedene i alpene, finner du også i Frankrike finne gøyale afterski-fester og flotte hoteller. Når det gjelder overnatting, er dette våre favoritter i Val Thorens:

Altapura

4520030_135_z

Bestill hotellet her

Hotel Koh-I Nor

6285851_62_z

Bestill hotellet her

Hotel Le Fitz Roy

535963_78_z

Bestill hotellet her

Italia 462836759

Italia er kanskje outsideren blant nevnte steder i alpene. På linje med de andre landene, finner du her flotte bakker, god mat og drikke og hyggelig stemning. Til forskjell fra de andre, har ikke afterski tatt av like mye – uten at det gjør opplevelsen fattigere. Velg mellom Cervinia (sjarmerende og klassisk),  Champoluc (skikjøring i toppklasse), Val Gardena (et av verdens beste skisteder), Madonna Di Campiglio (italiensk skiglede) og Cortina (luksus og kjendiser).

Dette er våre favoritthoteller i Cortina:

Hotel Bellevue

991789_68_z

Bestill hotellet her

Hotel Capannina

4780984_16_z

Bestill hotellet her

Her finner du andre hotellet i de Italienske alpene 

Hvilket område i Alpene er din favoritt?

Har du vært i aplene og funnet et favorittsted som vi ikke har nevnt? Eller har du noen gode tips? Fortell oss i kommentarfeltet!