Skiguiden 4: Prepping av skiene

... og en oversikt over Norges 10 råeste skihoteller!

Skisesongen er for mange nordmenn den beste tiden av året. Men har du husket å sjekke utstyret?

I den fjerde episoden av Skiguiden er fokus rettet mot verdien av prepping av ski. Dette må du ikke gå glipp av! I tillegg til dette, viser vi de 10 råeste skihotellene i Norge.

Her finner du resten av episodene av skiguiden:

Skiguiden 1: Det beste av Østerrike

Skiguiden 2: Hva er ditt favorittsted i Alpene?

Skiguiden 3: Hvordan motivere de yngste skikjørerne?

Skiguiden 4: Prepping av skiene

Skiguiden 5: Er dette verdens dyrest skitur?

Skiguiden 6: Dette må du skaffe deg før skiferien!

SKIGUIDEN: Episode 4

Slik blir du klar til skisesongen

156352803

Som videoen ovenfor viser, trenger man ikke alltid å kjøpe nye ski – for veldig mange holder det kun å preppe de. Har du ikke ski, eller har skiene sett sine bedre dager, da er det på tide å gå til innkjøp av de nå:

Her finner du alt du trenger av skiutstyr denne vinteren

Norges råeste skihoteller

For at du skal kunne drømme deg bort, eller finne inspirasjon til årets skiferie, viser vi deg 10 av Norges råeste skihoteller!

Fra Voss til Trysil eller Beitostølen kan du finne en rekke skiperler med unik beliggenhet og utmerkede fasiliteter. Og der løypa slutter fortsetter opplevelsen.

Vestlia Resort, Geilo

Det er ikke uten grunn at Vestlia Resort ble kåret til Norges ledende resort i 2013. Og det er andre året på rad resortet stikker av med den gjeve prisen.

Lodgehotellet har kanskje den beste beliggenheten på Geilo med ski in/ski out, en eksklusiv spa- og fitness-avdeling på 1000 kvadratmeter, samt hevder å ha «Norges råeste hotell-lekeland» for barn. Flere av suitene er noen designperler, og Vestlia Resort har et kjøkken med fjell-Norges høyeste ambisjonsnivå.

Se nærmere på hotellet her

Highland Lodge, Geilo

Det er ikke mange alpinhoteller som også er designhoteller, men dette er det. Og det befinner seg ikke hvor som helst, men i kremen av den norske fjellheimen, Geilo.

Det er den prisbelønte interiørarkitekten Anemone Wille Våge som står bak denne flotte hotellperlen. Det er rett og slett et moderne eventyr som byr på lun hygge, Geilos beste spa, og utsøkt mat laget av lokale råvarer av aller høyest kvalitet.

Du finner det her

Radisson Blu Resort, Trysil 

Radissson Blu Resort

Å dra rett fra bakken og inn i bassenget er blitt hett i den norske fjellheimen. Radisson Blue Resort er heller ingen unntak.

Et strålende hotell som ligger praktisk plasser like ved alpinområdet på et av Europas mest varierte skiområder. Et nydelig hotell som kan nå smykker seg med tittelen Beste skihotell i Norge etter internasjonal kåring. Dette store hotellet kan tilby det aller meste man kan ønske av et skihotell.

Se nærmere på hotellet her– sjekk priser og tilgjengelighet

QualitySpa

Quality Spa & Resort Norefjell, Norefjell

Dette resortet har to år på rad blitt kåret til Norges ledende sparesort. Quality Spa & Resort Norefjell er stedet med alt du kan drømme om. Med beliggenhet midt i bakken i Bøeseter, utmerket spaanlegg, ski in/ski out, utendørs boblebad, 16 meter høy klatrevegg og mange andre aktivitetstilbud, er det perfekt både for barnefamilier og et romantisk opphold.

Sjekk ut resortet her

Herangtunet1

Herangtunet Boutique Hotel, Valdres

Herangtunet2

Mellom Fagernes og Beitostølen ved foten av Jotunheimen, finner du denne hotellperlen. Bygd i tradisjonell Valdresstil på nittitallet, byr Herangtunet boutique hotel på en uforglemmelig opplevelse. Hotellrommene lar seg vanskelig beskrive, så se på bildene og drøm deg bort. Og vi kan også love deg at du aldri har sett en restaurant som denne før.

 Dr.Holms

Dr. Holms Hotel, Geilo

Dr. Holms Hotel er et av Skandinavias fremste og mest komplette resorthotell og har vært en kilde til rekreasjon og velvære siden 1909. Det var da hotellet åpnet-samtidig som Bergensbanen. Et historisk hotell med sjel og atmosfære og fraktfull beliggenhet i sentrum av fjellandsbyen Geilo. Dr. Holms Hotel har det eneste Shiseido spa i Norden og Norges høyest beliggende bowlingbaner.

Du finner det her

 QualityHotelResort

Quality Hotel & Resort Hafjell, Hafjell

Tre kilometer fra Hunderfossen Familiepark og 600 meter fra alpinanlegget. Dette flotte hotellet i Øyer har en super plassering, og har finner du også Barnas hotell. I hotellets flotte restaurant er det stor mulighet for at du vil oppleve et måltid utenom det vanlige.

Se nærmere på hotellet her

Kvitfjell

Gudbrandsgard Hotell, Kvitfjell

Dette er utvilsomt er et av landets beste og mest særpregete hoteller. Med sin atmosfære av røff luksus, beliggenhet midt i Kvitfjell Alpinanlegg, byr Gudbrandsgard Hotell på eventyrlige opplevelser. Her kan du kjøre alpin i landets beste bakker eller ta deg en langrennstur i Peer Gynt løypa. Her finner du også en av Norges mest innholdsrike vinkjellere, og utsøkt tradisjonsrik mat.

Se flere bilder av hotellet her

Fleischers

Fleischers Hotel, Voss

Fleischers Hotel har vært å skue i dalsiden over Vangsvatnet siden 1864, og det drives i dag av femte generasjon Fleischers. Den korte avstanden til Bergen og beliggenheten midt mellom Hardanger- og Sognefjorden setter Fleischers Hotel i en særstilling. Dette tradisjonsrike hotellet tilbyr varierte aktiviteter og opplevelser i naturskjønne omgivelser. Og menyen på Fleischers Hotel e spekket med lokale sesongbetonte spesialiteter.

Du finner hotellet her

 Parkinn

Park Inn By Radisson Trysil Mountain Resort, Trysil

Dette store hotellet kan tilby det aller meste man kan ønske av et skihotell. En super beliggenhet som tilbyr overveldende utsikt til de omkringliggende fjellene, et virkelig fint spa ( med eget program for barn) i tillegg til to restauranter og barer.

Målet for hotellet har vært å gjøre hotellety så bra at alt du trenger for et vellyket opphold skal være på hotellet, så her er det også lekerom og skiutleie og gode parkeringsmuligheter.

Sjekk ut hoteller her