Skiguiden 5: Er dette verdens dyrest skitur?

Drømmen om heli-ski!

Skisesongen er for mange nordmenn den beste tiden av året. I vårt langstrakte land har en rekke flotte steder for ski-entusiaster, men skal du virkelig oppleve de beste anleggene, fylt med puddersnø og fine bakker, da bør du reise utenlands. Men, hvor bør du reise?

I den femte episoden får vi vite mer om kanskje verdens dyreste skitur – vi snakker selvfølgelig om Heli-skiing.

Her finner du resten av episodene av skiguiden:

Skiguiden 1: Det beste av Østerrike

Skiguiden 2: Hva er ditt favorittsted i Alpene?

Skiguiden 3: Hvordan motivere de yngste skikjørerne?

Skiguiden 4: Prepping av skiene

Skiguiden 5: Er dette verdens dyrest skitur?

Skiguiden 6: Dette må du skaffe deg før skiferien!

SKIGUIDEN – Episode 5

Den store skidrømmen: heli-skiing

102777016

En av de største drømmene for de som kjører alpint, er å reise å kjøre heli-skiing. I følge Travelmarket.no, er dette en av de mest ekstreme skiformene man kan begi seg ut på. Her har du mulighet for at stå på ski der det rett og slett ikke finnes skiheiser.

Men hva er egentlig Heli-skiing? 200367022-001Som ordet nok antyder, involverer det et helikopter. Du er alltid ledsaget av en lokalkjent fjellguide; som regel en lokal kjentmann og skiguide. Du blir fløyet ut i helikopter til noen av de høyeste toppene, hvorfra det kun er en vei: nedover i dyp snø opp til knærne.

Ofte er man en gruppe på 4 personer, og prisen vil avhenge av hvor mange dere er. Det kan gjerne bli 2 heli-løft på en dag, kanskje 3. Etter første nedfart blir det litt tid til en bit mat og litt å drikke, før det neste heli-løft tar deg opp til en ny fjelltopp.

Her bestiller du de beste hotellene for skiferien

Sporten krever at du er i god form, for det tar lang tid å komme ned når du starter på den øverste toppen. Du bør også ha stått en del på ski. Mange opplever at skiguiden vil se deg stå før han tar deg med opp i helikopteret. På denne måten kan han velge en løype som passer kvalifikasjonene til de som er med på løftet.

Det kan være forskjellige vanskelighetsgrader, så det er verdt å sjekke med den lokalkjente fjellguiden akkurat hva det er du ønsker å gjøre. Fjellguiden kjenner til flotte og overkommelige nedfarter, men kan sikkert også henvise deg til en rute som får tårene frem i øyekroken på selv den mest proffe skiløper.

I Canada er det flere steder organiserte opplegg for deg som vil forsøke deg. Det finnes også noen enkelte skisportssteder i Europa hvor man har fått en spesiell tillatelse til at fly skiløpere opp i terrenget med helikoptre. Dessverre er ikke Heli-skiing så utbredt i Europa, ettersom det er forbudt enkelte steder.

Bestill de rimeligste flybillettene her

Destinasjoner for heli-skiing

177470228

I Skiguiden episode 5 blir det fremhevet en rekke destinasjoner for heli-skiing. Blant annet ble den Vestcanadiske provinsen, Britisk Columbia, fremhevet – nærmere bestem Adamant Mountains, Revelstoke og Blue River. I tillegg ble vi guidet til steder som Snowbird i Utha. Er drømmen en heliskiing-ferie, finnes det en rekke skipakker levert av ulike arrangører, tilpasset dine ønsker – se episode 5 av Skiguiden for å få de hotteste tipsene. Hoteller i områdene finner du enkelt ved å klikke her.