Skiguiden 6: Dette må du skaffe deg før skiferien!

Vet du hva reiseforsikringen din dekker? Dette er fallgruvene.

Skisesongen er for mange nordmenn den beste tiden av året, enten du nyter den i vårt langstrakte land eller utenlands. Et viktig element som veldig mange glemmer, er imidlertid å sjekke opp reiseforsikringen før skiferien. Leser du ikke den lille skriften, kan du fort favne i noen fallgruver.

I episode 6 av skiguiden gjør vi deg oppmerksom på noen av disse fallgruvene. Vi anbefaler at du gjør en jobb i forkant av reisen, slik at du unngå å gå på en skikkelig smell.

Her finner du resten av episodene av skiguiden:

Skiguiden 1: Det beste av Østerrike

Skiguiden 2: Hva er ditt favorittsted i Alpene?

Skiguiden 3: Hvordan motivere de yngste skikjørerne?

Skiguiden 4: Prepping av skiene

Skiguiden 5: Er dette verdens dyrest skitur?

Skiguiden 6: Dette må du skaffe deg før skiferien!

SKIGUIDEN – Episode 6

Vil du på en skikkelig skiferie? Utnytt vinterferien

Mange steder i Norge opplever at snøen lar vente på seg, men i vinterferien er i slutten av februar er det nærmest snøgaranti hvert år.

Men vil du ha plass på ditt favorittskisted, eller billige nok flybilletter, bør du ikke vente for lenge med bestillingen. Vi viser deg hvilke steder du bør reise.

Lurer du på når vinterferien er?

Uke 8:  16. – 20. februar 2015 (Akershus, Hedmark, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Oslo, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trødelag, Telemark, Vestfold og Østfold).

Uke 9:   23. – 27. februar 2015 (Aust-Agder, Buskerud, Nordland, Hordaland, Oppland, Troms og Vest-Agder).

Norefjell

Hotell: Quality Spa & Resort Norefjell

Dette resortet har to år på rad blitt kåret til norges ledende sparesort, har ski in/ski out og mange andre aktivitetstilbud. Ligger 1,5 time fra Oslo og Gardermoen.

 Se nærmere på hotellet her

Hafjell

Hotell: Quality Hotel & Resort Hafjell

Tre kilometer fra Hunderfossen Familiepark og 600 meter fra alpinlanlegget. En super plassering, og her finner du også Barnas hotell.

 Se nærmere på hotellet her

Åre

Hotell: Copperhill Mountain Lodge

Det er ikke mange alpinhotell som også er designhotell, men dette er det. Her får du samisk spa, fjellnær mat og kanskje det nærmeste du kan komme hytteliv med all mulig komfort på hotell. Åres skibakker er rett utenfor.

Se nærmere på hotellet her

Trysil

Hotell: Park Inn by Radisson Trysil Mountain Resort

Dette store hotellet kan tilby det aller meste man kan ønske av et skihotell. En super plassering og et virkelig fint spa (med eget program for barn) i tillegg til to restauranter og barer.

Målet for hotellet har vært å gjøre hotellet så bra at alt du trenger for et vellykket opphold skal være på hotellet, så her er det også lekerom og skiutleie og gode parkeringsmuligheter.

Se nærmere på hotellet her

Geilo

Hotell: Vestlia Resort

Hotellet har kanskje den beste beliggenheten på Geilo med ski in/ski out, en spaavdeling på 1000 kvadratmeter og  et stort innendørs lekeland for barna.

Flere av suitene er noen designperler, og hotellet vant prisen for Norway’s Leading Resort i høst.

Se nærmere på hotellet her

Noen europeiske perler:

Chamonix: Hôtel Les Aiglons Resort & Spa

Kitzbühel: A-ROSA Kitzbühel 

Zermatt: Sunstar Style Hotel

Forsikringene du bør vurdere

Når det gjelder reiseforsikring, fikk vi i episode 6 av Skiguiden se at det finnes en rekke fallgruver. Det er imidlertid ikke alltid like lett å finne frem til hva slags forsikring du bør velge, eller hvilket selskap du bør gå for – forsikringspremier beregnes individuelt og kan variere mye mellom forsikringsselskapene.

Det kan derfor være mye å spare på å sjekke priser hos flere forsikringsselskaper. Ønsker du å finne den beste (og billigste) forsikringen for reise, kan du sjekke dette gjennom Tjenestetorget.no. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Her finner du forsikringen du trenger