Slik er det smartest å bestille hotell

Skal du ut på en reise kan du tjene mye på å bestille fra hotellkjedenes hjemmesider.

Hotellsøkemotorer som hotels.com og booking.com gir deg god oversikt og mange muligheter.  Det finnes likevel gode argumenter for å gå direkte til hotellkjedenes hjemmesider for å bestille.

Den første grunnen for deg som skal booke hotell i Norge, Sverige og Danmark er at hotellsøkemotorene ikke gir deg et fullstendig utvalg. Mange av kjedene har valgt å fjerne seg fra søkemotorer for å ha kontroll på egne bestillinger. I tillegg vil du ved bestilling fra kjedesidene alltid ha mulighet til å lettere oppgradere, og komme med ønsker om hva slags rom du ønsker. De fleste kjedene, og ikke hotellenes egne hjemmesider, har programmer hvor du får rabatter og oppgraderinger (alt fra gratis avis til senere check-out, gratis vin på rommet eller rabatter).

De aller fleste kjedene garanterer også absolutt laveste pris. Noe som selvfølgelig ikke er så rart, de forskjellige hotellsøkemotorene skal også tjene penger. Selv om de får pengene fra kjedene så er det uansett noe kjedene kan gi tilbake til deg hvis du bestiller direkte. Bestiller du for eksempel gjennom Nordic Choice Hotels’ egne hjemmesider er du alltid garantert beste pris. Amerikanske aviser har også funnet ut at det ofte er de dårligste hotellrommene som tilbys de som har bestilt gjennom søkemotorer, men dette er nok også ofte tilfeldig.

Les også: Utrolige priser på storbyweekend

Det betyr ikke at vi ikke anbefaler hotellsøkemotorer som gir deg utvalget du trenger, men noen ganger kan det være smart å sjekke kjedenes hjemmesider også. Bestiller du for eksempel gjennom hotels.com får du hver 11. overnatting gratis, og siden har også ofte tilbud i samarbeid med enkelthoteller og kjeder uten store egne nettsider.

Når det gjelder hotellers beliggenhet og priser er hovedregelen slik: Forretningshoteller er dyreste mandag til fredag og klart billigere i helgen. For det som kan regnes som mer feriehoteller (tenk sentrum i store byer) er det ofte billigst søndag-tirsdag.

Husk også å fylle inn ønsker når du bestiller. Hvis du vil ha det mest mulig rolig så si at det er et ønske, hvis du ikke liker å gå langt så skriv det (da får du typisk et rom nærmest mulig en heis)

First Hotels

Kjeden First Hotels har hoteller i Norge, Sverige og  Danmark. Blant annet Grims Grenka i Oslo, First Hotel Amaranten og First Hotel Skt. Petri i København – tre ledende designhotell. Kjeden garanterer best pris gjennom direktebestilling (finner du en lavere pris får du 25 prosent rabatt på oppholdet). Har også egne bedriftsavtaler for uansett bedriftsstørrelse. Hotellene har alltid gratis trådløst nett og frokost inkludert.

Sjekk deres utvalg her

Les også: Hotellkjeden med unike hoteller i hele Scandinavia

Scandic Hotels

Stor kjede med hotell i de fleste klasser i Norge, Sverige, Danmark, Belgia, Nederland, Polen og Tyskland. Totalt har kjeden 160 hoteller med alt fra luksusopplevelser til enkle og rimelige hoteller. Garanterer også best pris gjennom direkte bestilling.

Sjekk deres utvalg her

Nordic Choice Hotels

Denne store kjeden har hoteller i tre klasser: Comfort, Quality og Clarion. Har både bonusprogram og garanti for beste pris gjennom bestilling på deres sider (hvis du finner hotellet billigere ett annet sted får du første natten gratis). Hoteller i Norge, Sverige og Danmark. Choice-hotellene har de mest fornøyde kundene i Norge.

Sjekk deres utvalg her

 

Andre hotellkjeder som har gode sider med søkemotorer:

Wyndham Hotel Group/Ramada Worldwide – hoteller over store deler av verden. Gir 15 prosent rabatt på tidlig bestilling og garanterer også beste pris.

Preferred Boutique – for deg som ønsker ekstraordinære opplevelser, gir 30 prosent rabatt om du bestiller tidlig.

Accor Hotels – gigantisk hotellkjede med veldig mange hoteller. Europas største hotellkjede garanterer de aller beste prisene.

Guoman Hotels – luksushoteller i Storbritannia og Asia.

Du kan også bruke vår søkemotor for hotell her, som ofte sender deg direkte til hotellkjedene