Slik får du dratt til Cuba

Cuba er ferielandet enda flere nordmenn bør oppleve.

Det å skaffe seg en billig tur til Cuba er ikke bare lett. På de store internasjonale hotellsøkemotorene vil du faktisk ikke finne Cuba. Bakgrunnen er at de største er amerikanske, og amerikanerne har ikke lov til å besøke landet uten tillatelse, og kan heller ikke drive business direkte med Cuba.

Slike hindringer har ikke Apollo, hvor du kan søke fram ferdige pakker, bare flyreiser eller hoteller.

Hotellene på Cuba er veldig billige om man sammenligner det med øyene rundt, og prisene vi er vant til i Norge. Et femstjerners luksushotell koster som regel godt under tusenlappen per natt. Sjekk ett utvalg her. Det er også svært billig med all inclusive-hoteller, noe som også ofte anbefales for førstegangsturister til Cuba.

Topp 5 steder å besøke:

1. Trinidad

I 1514 ble Trinidad grunnlagt, og er i dag en av de best bevarte byene i Karibien. Man sier noen ganger spøkefullt at byen la seg til å sove på 1800-tallet, og har ikke våknet opp etter det.

Bilderesultat for Jardines del Rey cuba

2. Jardines del Ray (kongens hager)

Dette korallrevområdet/øyområdet har noen utrolige bademuligheter, og en natur du kun finner i Karibien.

3. Santiago de Cuba

Den mest musikalske byen, og den nest største. Dette er også den mest afrikanske byen på Cuba. Fidel Castro studerte her som ung. I juli er det karneval…

4. Havana

Røyk en sigar, drikk en Mojito og snakk med de lokale.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Ci%C3%A9naga_de_Zapata.jpg

5. Ciénaga de Zapata

Denne nasjonalparken er virkelig en naturopplevelse. Her kan du, om du er heldig, se den utrydningstruede kubanske krokodillen og svært mye annet. Book en guidet tur. Fjellene er også en opplevelse.

Sjekk ferdige pakketurer til Cuba her

Dette du vite:

1. Ta med euro i kontanter

Du kan ikke ta med dollar eller veksle norske kroner på Cuba, så ta med Euro. Man kan ta ut penger i minibank, men gebyret er høyt (American Express fungerer for øvrig ikke).

2. Du må ha visum

Her er informasjon om hvordan du søker.

3. Du må ha gyldig reiseforsikring

Reiseforsikringen din sjekkes ved innreise.

Sjekk ferdige pakketurer til Cuba her