Slik får du mest ut av fridagene i 2014

Planlegg ferien nå- det er denne våren det gjelder!

Dette er året for deg som er ferieglad: i år faller nemlig hele ni røde dager på en ukedag. Ikke før i 2018, vil du få like mange gunstige fridager som i år. Vi viser deg hvordan du får mest ut av de røde dagene og hvor bør du reise.

Langferie

Skal du bruke de røde dagene riktig i forhold til en langferie, anbefaler vi deg å ta ut feriedager i påsken. Her finnes det to alternativer for en skikkelig langtur:

1.) Ta ut tre feriedager, og kombinert med helg og påskens røde dager kan du være på ferie i hele 11 dager: fra fredag 11. april til mandag 21. april (2.påskedag)

2.) Ta ut elleve feriedager, og kombinert med helg og påskens røde dager kan du faktisk reise i utrolige 24 dager: fredag 11. april til søndag 4. mai- tenk deg den langturen!

Dette er de perfekte reisemål for en langferie

Reis 11 dager til:

Fantastiske New York

158556999

Når det er snakk om en langferie, kan man faktisk ikke unngå å trekke frem den fantastiske byen New York. Når du reiser hit er det en del ting du må gjøre, som for eksempel å besøke Central Park, se en musikal på Broadway, besøke museet MOMA, se frihetsgudinnen, besøke Ground Zero, spise cupcakes på Magnolia Bakery…. ja, listen kunne fortsatt for alltid! Sjekk denne reiseartikkelen for mer inspirasjon om hvorfor reise til «the big apple». I New York kan vi anbefale disse tre hotellene:

The Waldorf  Astoria New York

The Standard – East Village

Dream Downtown New York

Hotellprisene i New York er generelt ganske stive. Ønsker du å bo rimeligere bør du sjekke ut disse leilighetene, som har utrolig gode og rimelige priser.

Behagelige og familievennlige Kanariøyene

185572667

Kanariøyene har lenge vært et populært feriemål for norske turister. Og ikke uten grunn; her er det stort sett varmt og deilige hele året, det er behagelige priser, man kan omgås andre likesinnede nordmenn og ikke minst er Kanariøyene et paradis for små og aktive barn. Vi har plukket ut tre flotte hotell i sør (hhv. Maspalomas, Arguineguin, Playa de Amadores), som passer perfekt for deg/dere som vil nyte late dager i behagelige og barnevennlige omgivelser: 

Sheraton Salobre Golf Resort & Spa 

Radisson Blu Resort, Gran Canaria 

Gloria Palace Royal Hotel & Spa 

Ønsker du å reise til en mer ukjent perle på Kanariøyene, bør du lese denne artikkelen.

Eksotiske Marrakech

pic2f

Marrakech er byen for deg som ønsker å oppleve en eksotisk, arabisk storby. Den folkerike byen er omgitt av rosaskimrende bymurer, trange gater, spennende markeder og eksotiske lyder og lukter. Perfekt for deg som ønsker en annen opplevelse! Marrakech kan besøkes når som helst, men da det kan bli ubehagelig varmt om sommeren, er det perfekt å besøke byen mellom mars-juni, så her er det bare å slå til! I tillegg er det ofte lett å tenke at Afrika ligger veldig lagt unna Norge, men tar du en direkte rute til Marrakech tar turen bare en halvtime lenger tid enn for eksempel Mallorca. Finn de rimeligste flybillettene til Marrakech herI Marrakech anbefaler vi disse hotellene:

Kenzi Farah

Sofitel Marrakech Palais Imperial

Le Meridien N’fis

Er dere en stor gruppe som reiser, kan også leilighet være et godt alternativ. Finn drømmeleiligheten her.

Luksuriøse Dubai

153873911

I Dubai finner du hoteller i verdensklasse, fantastiske strender, førsteklasses mat og en rekke aktiviteter å fylle dagene med. Ta en tur til et av verdens største og mest eksklusive kjøpesenter, Dubai Mall. Bo eller spis en middag på verdens eneste 7 stjernes hotell, Burj Al Arab. Se av verdens høyeste bygninger, Burj Dubai. Spis på anerkjente restauranter som for eksempel Le Petite Maison (ved Emirates Towers) eller Zuma (også ved Emirates Towers). Dette er byen som passer alle og enhver. Her bør du bo i Dubai:

Atlantis The Palm

Jumeirah Beach Hotel

Habtoor Grand Beach Resort & Spa

Tips: Selv om flere av hotellene har en ganske stive priser, anbefaler vi deg å betale litt ekstra for overnatting på hoteller med egen strandlinje. Det koster nemlig mellom 10-25 euro for adkomst på de fine strendene om du ikke er tilknyttet hotellet.

Les også: Her møtes vesten og østen i et herlig ferieparadis

Reis 24 dager til:

Opplevelsesrike Malaysia

456034751

Hva med en rundtur i Malaysia? Vi har plukket ut en rekke utrolig steder du kan oppleve i dette landet:

Redang Island er en av Malaysias største øyer, og mest kjent for sitt krystallklare vann, hvite sandstrender og de tropiske fiskene som lever i de mange skjær som omringer øya. På Redang Island bør du bo på The Taaras Beach & Spa Resort.

Langkawi er en øygruppe med over hundre øyer nordvest i Malaysia og er kanskje det mest populære reisemålet i landet. Hit reiser man for å nyte late dager på stranden under kokospalmene, men også for å å oppleve fjell og fossevann omringet av regnskog, båtturer, de «hemmelige» strendene eller shopping (som er gunstig da dette er et skattefritt område). I Langkawi bor du bo på Sheraton Langkawi Beach.

Øya Tioman ligger utenfor østkysten av Malaysia og er kjent for sin frodige jungel (inkludert fosser og fjellbekker) og hvite strender. Dette er øya for deg som ønsker å oppleve paradis, lang langt unna masseturismen. Området er også ideelt for alle mulig vannaktiviteter som seiling, kajakk, vindsurfing, snorking og dykking. På Tioman bør du bo på hotellet JapaMala Resort Tioman Island.

Kuala Lumpur, er en moderne, asiatisk storby hvor du finner eksklusiv shopping (er trolig en av verdens beste shoppingbyer), billige luksushoteller og futuristiske skyskrapere, samt det beste  fra Asias kjøkken. Med en gjennomsnittstemperatur mellom 20-30 grader, er dette byen for sol og opplevelse. I Kuala Lumpur bor du bo på Shangri-La Hotel – Kuala Lumpur.

Vi anbefaler deg også å besøke Borneo (deler av Borneo tilhører Malaysia og er kjent for sin utrolige natur og spesielt grotter) og Brunei (en selvstendig stat som ligger omringet av Malaysia).

I tillegg til at det er svært billig å reise til Malaysia (finn de rimeligste flybillettene her), er det også billig å leve der. Velger du Kuala Lumpur som base, kan du også komme deg til andre Asiatiske byer for bare noen hundrelapper.

Australia

187665979

Reis «down under» og opplev spennende Australia. I landet som er omringet av Det indiske hav, Sørishavet og Stillehavet, er det perfekte utgangspunkt for en skikkelig langferie Sydney. Her i fra kan du reise oppover østkysten via Gold Coast, Brisbane og Sunshine Coast; steder der du garanter få vil massevis av muligheter til å nyte deilige sandstrender, veldig god mat og drikke, treffe hyggelige mennesker og se vakre områder.

Ps. I tillegg vil en reise til De tolv apostler (en rekke staurer av kalkstein ved kysten av Port Campbell Nasjonalpark, i staten Victoria) og Whitsunday Island (som ligger i hjertet av Great Barrier Reef, ved Queensland kysten) være opplevelser du sent glemmer.

Vi anbefaler deg å ta en titt på denne fine reiseartikkelen for andre ideer til en rundtur i Australia.

Sjekk disse flotte hotellene i Sydney:

Sentralt på kule 1888 hotel, luksuriøst med utsikt til Operahuset på Park Hyatt, midt i gryta på hippe The Darling

En annerledes reise: Jordan

162946132

En rundreise i utrolige Jordan vil gi deg en opplevelse du sent vil glemme. Landet, som er preget av uendelige ørkenlandskap, flotte fjellkjeder og frodige daler, kan tilby noen av menneskehetens største kulturskatter. I tillegg er landets historie både følelsesfull og dramatisk. Jordan er et moderne muslimsk land, og en reise hit vil gi deg muligheten til å oppleve en spennende kultur på nært hold. Dette er landet for deg som virkelig søker en unik opplevelse. Det finnes mange ting å oppleve i Jordan, blant annet:

Inners i Aqba-bukten i Rødehavet, finner vi byen Aqaba– Jordans eneste havneby. Dette er en uoppdaget luksusperle, som blant annet kronprinsparet besøkte under sin mye omtalte dannelesereise. Byens fremste fordeler er snorking og bading i krystallklart vann, men bli ikke overrasket om det er den sjarmerende befolkningen som gjør at du vender tilbake i en senere anledning. I Aquaba bør du bo på dette utrolige hotellet.

Noen kilometer syd for Aqaba sentrum, ligger Tala Bay- området med den vakre arkitekturen, den stemningsfulle og elegante marinaen og ikke minst de luksuriøse hotellene. Er du i Yala Bay, bor du bo på dette hotellet.

Når du er i Jordan, er andre «must-see» både Wadi Rum, Dødehavet og selvfølgelig vakre Petra (en av verdens syv nye underverker).

En fordel med å reise til Jordan, er at reisen til det eksotiske og spennende landet ikke er så altfor lang- du kan regne med ca. 6 timer 30 minutter effektiv flytid. En annen fordel med Jordan, er at det er kort vei til å besøke andre spennende byer, blant annet Jerusalem.

Spennende Mexico

154270811

Mexico er et annet godt alternativ når du planlegger en skikkelig langtur. Tar du utgangspunkt byen Cancun som ligger på østkysten, vil du kunne oppleve flere av Mexico sine flotteste steder- alt innen kort avstand. Vi anbefaler:

Cancun (finn de rimeligste billettene her)- byen der du kan nyte later dager på de flotte strendene, snorke ved verdens nest lengste korallrev og ikke minst få med deg byens livlig uteliv! I Cancun bør du bo på dette hotellet.

Byen Chitzen Itza (ca 2,5 times kjøretur fra Cancun)- den best bevarte mayabyen på Yucatánhalvøya. Her vil du se ruiner fra templet (som er et av verdens syv nye underverker), og du kan oppleve den 24 meter høye pyramiden El Castillo. Dette er hotellet du bør du på i Chitzen Itza.

Playa del Carmen– et av de mest populære feriestedene på Yucatán-halvøya. Ved siden av vakre sandstrender og deilig temperatur (som også ellers på østkysten i Mexico), kan du blant annet shoppe deg blakk i den populære handlegaten Fifth Avenue. I den populære gaten ligger også en rekke barer og restauranter for enhver smak. Dette hotellet du bør bo på i Playa del Carmen.

Tulum, er stedet som gjerne omtales som et av verdens vakreste steder, og det med god grunn; de hvite, finkornede strendene og det turkise havet er et overveldende syn. Området bærer i tillegg preg av en sjarmerende, mystisk og en avslappende atmosfære. Dette er uten tvil paradis på jord! I Tulum bør du bo på dette hotellet.

Det spennende med østkysten i Mexico, er at det også er lett å besøke andre spennende steder som blant annet Belize og Cuba. Det tar ikke lang tid å reise dit, og prisene er heller ikke noe å gråte over.

Bestill de rimeligste flybillettene her

Weekendturer

Denne våren/tidlig sommer er det mange muligheter for å få en tur i det store utland. Både ved å kun reise på røde dager, og ved å kombinere med ekstra feriedager. Sjekk dette:

1. ) Ikke ta ut feriedager og reis bort i hele fem dager: fra torsdag 17. april (Skjærtorsdag) til mandag 21. april (2.påskedag)

2.) Ta en fridag (fredag 2. mai) og reis på langhelg fra torsdag 1. mai (offentlig høytidsdag) til søndag 4. mai

3.) Ta en fridag (fredag 30. mai) og reis på langhelg fra torsdag 29. mai (kr. himmelfartsdag) til søndag 1. juni

4.) Ikke ta ut feriedager og reis på langhelg fra fredag 6. juni til mandag 9. juni (pinse)

Finn inspirasjon for den reise den perfekte weekendturen:

Dette er 20 utrolige europeiske byer du ikke viste om

europas2

Hvis du tror du allerede har opplevd det Europa har å by på- ja, da bør du tro om igjen! Bruk feriedagene på å bli kjent med Europas gjemte skatter.

Derfor bør du reise til Paris

Paris

Paris er en by man aldri går lei. Og det av den enkle grunn; denne byen har så utrolig mye å tilby. Les mer om hvorfor du bør reise til Paris her.

Berlin- verdens beste storby

452534461

Det er ikke av ingen grunn at Berlin gjerne blir omtalt som verdens beste storby. Har du ikke vært her før? Da er dette et alternativ du absolutt bør vurdere å fylle fridagene med. Les mer her.

Middelhavsperlene du aldri har hørt om

gozo

Lyst på sol og varme, i fantastiske omgivelser? Og, ikke minst uten mengder av turister? Sjekk disse utrolige stedene.

Hva venter du på? Bestill billetter nå!