Ser dette kjent ut? Foto: Unsplash

Her er Midtøstens svar på Miami

Vi har tatt en titt på byen som tiltrekker seg flere og flere turister hvert eneste år.

Dubai er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Emiratet er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen.

Dubai er ikke bare en populær destinasjon blant nordmenn, men er faktisk nummer fire på listen over verdens mest populære storbyer 2016.

 

Hva må du vite?

Den beste tiden å besøke Dubai er april og november, klimamessig. Det er ikke lov til å drikke alkohol utenfor hotellområdene, og aldersgrensen er 21 år. Par som ikke er gift har ikke lov til å ha sex i Dubai, og bør derfor ha separate hotellrom. Dubai har røykelov, som i Norge – og når det gjelder fotografering så bør du unngå å ta bilder av muslimske kvinner.

Det beste med Dubai

Det bor 2,1 millioner mennesker i Dubai, men hvert halvår er det nesten 6 millioner turister som besøker de over 630 overnattingsstedene i emiratet. De samme turistene besøker de store attraksjonene i Dubai. Vi gir deg guiden de til de syv aller beste attraksjonene i Dubai.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Burj Khalifa

Dette er den høyeste bygningen i verden. Høyden er 828 meter, og har 160 etasjer. Du kan ta en tur opp i tårnet (opp til 124.etasje) for å få en helt utrolig utsikt over byen, eller rett og slett bo på Armani Hotel som befinner seg i bygget. Plasseringen er uansett svært god, med egen inngang til Dubai Mall, så shoppingmessig er det et strålende hotell. Du kan kikke nærmere på hotellet her.

Her er Burj Khalifas offisielle side

Dubai Mall

Dette er det største shoppingsenteret i verden, og kan vel egentlig mer sammenlignes med en by. Dubai Mall er på 1,124 millioner kvadratmeter. Til sammenligning er Oslo City 79 791 kvadratmeter (selve kjøpesenterdelen av Oslo City er på litt over 19 000 kvadratmeter). Over inngangsdøren til shoppingsenteret står det Welcome to Everything, og det vel omtrent fakta. Inne i shoppingsenteret finner du det største akvariumet i Midt-Østen, 22 kinosaler, et fossefall og butikker som Victoria’s Secret, TopShop, Chanel, Calvin Klein, Bloomingdale’s og egne butikker fra Samsung, Sony og Bose – bare for å nevne noe av det veldig mye. Er du shoppeglad kan du vurdere The Adress, hotellet som ligger på senteret. Du kan kikke nærmere på hotellet her. Eventuelt kan du vurdere Mall of the Emirates, litt mindre – men den har innendørs skibakke.

Her er Dubai Malls offisielle side

Dubai Museum

Det virker kanskje merkelig at en av de beste tingene å gjøre i en luksusby som dette er å gå på museum, men Dubai Museum er litt av en opplevelse. Museet ligger i et gammel fort (Al Fahidi) og er den eldste fortsatt eksisterende bygningen i Dubai (1787).  Museet gir et unikt innblikk i livet i emiratene, og arabisk liv generelt. Sjekk også ut Sheikh Saeed Al-Maktoum House.

Jumeirah-moskéen

Dette er en eksakt kopi av Al-Azhar i Kairo, bare åtte ganger større (selvfølgelig). Det som virkelig er unikt er at det er mulig å få en omvisning i moskeen uten å være muslim. Sheikh Mohammed Bin Rashid Centre for Cultural Understanding arrangerer guidede turer for å informere og opplyse om islam.

Les mer om moskeen her

Madinat Jumeirah

En by i byen, et privat shopping, hotell og restaurantkompleks. Bor du på hotellene, eller skal spise på en av restaurantene, så kan du ta en av vanntaxiene gratis. Du kan shoppe på Souk Madinat Jumeirah, eller besøke det utrolige Talise Spa. Du kan bo helt utrolig på Mina A Salam Madinat Jumeirah.

Dubai- fontenen

Dette storslåtte vannshowet er plassert foran verdens høyeste bygning kalt Burj Khalifa. Dette er et must å få med seg. Du vil ikke tro at en fontene kan ta pusten fra deg før du opplever dette. Fontenen sto ferdig i 2009 og skal ha kostet 1,2 milliarder kroner. Showet består av «dansende» vann til musikk og lys, og vannet skal på det høyeste måle 152 meter. Ikke vær redd for at du kanskje mister det, for  showene vises flere ganger daglig.

Formidable spisesteder

For det første kan du spise som en konge i Dubai for priser du kan le av. Best rangert er Le Petite Maison (ved Emirates Towers), men du spiser ikke akkurat dårlig på Zuma (også ved Emirates Towers) eller Roberto’s (også ved Emirates Towers). Skal du spise litt billigere drar du til Al Dhiyafah Road for mat fra hele østen. Alkohol serveres ikke utenfor hotellområdene, men maten er strålende.

De hotteste hotellene

Vi har plukket ut de aller hotteste hotellene i Dubai. Hotellene du aldri vil glemme, i tillegg til hotellene vi har nevnt over.

Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa

Sjekk hotellet nærmere her

Atlantis The Palm

Sjekk hotellet nærmere her

Raffles Dubai

Sjekk hotellet nærmere her

The Oberoi

Sjekk hotellet nærmere her

The Oberoi, Dubai, Bad

Burj Al Arab

Sjekk hotellet nærmere her

 

Hvordan kommer du til Dubai?

Sjekk ut vår store guide til alle direkteflyvninger fra norske flyplasser her

Du kan kun fly direkte til Dubai fra Oslo.  Sjekk flypriser her med et søk i 800 reisesider samtidig. Flyplassen ligger midt i byen.

Ett flyselskap du kan vurdere er Qatar Airways

 

Les også:

Den store guiden til Miami Beach

14 vannvittige hotellbassenger