Kroatia byr på herlige bademuligheter, god mat, flotte kulturlandskap og et morsomt nattliv. Dette får du blant annet i Hvar, som er ett av de mest besøkte byene i Europa. Foto:iStock

Her bør du bo i ferieparadiset Kroatia

Fortsatt ikke funnet hotell til ferien? Dette er guiden du trenger.

Nå bestiller vi reise til Kroatia – et reisemål som er elsket av nordmenn. Vi har plukket ut en rekke fantastiske byer du bør besøke og viser deg hvilke hoteller du bør bo på i ferieparadiset Kroatia.

Kroatia har seilet opp som nordmenns feriefavoritt de siste årene. Landet opplevde et rekordår i 2016 med over 150 000 nordmenn på besøk. Kroatia var også et av de mest besøkte landene i 2017 med en vekst på 18 prosent. Denne trenden ser ut til å fortsette i 2018, ifølge tall fra Hotels.com.

Noen av grunnene til populariteten er at Kroatia anses som et trygt reisemål og lokker med krystallklart vann, varmt klima og kritthvite strender. Landet er et godt alternativ til for eksempel Spania og Hellas. I tillegg er det opplevelser som aktiv turisme og gastronomi som scorer høyt.

Den nydelige og varierte naturen i landet er blant de mest velbevarte i hele Europa. Kysten som grenser ut til det utrolige Adriaterhavet strekker seg hele 60 mil, og er nok Europas vakreste.

Kroatene lever til vanlig et veldig stille og avslappet liv med rolig tempo. Dette gjør at de blir veldig oppmerksomme på sine gjester, og derfor kan du forvente deg første klasses service uansett hvor du beveger deg.

Bestill de rimeligste flybillettene her.

Finn verdens beste hoteller på Laurel Nights.


Dubrovnik

Dubrovik er blant nordmenns favorittdestinasjoner, og ikke uten grunn. Denne byen tilbyr på noe for alle og enhver – spennende kultur og historie, nydelige strender, nydelige fiskerestauranter, god shopping, kule beach-cluber og ikke minst den velkjente gamlebyen og bymurene. Har du ikke vært i Kroatia før, er Dubrovnik et must! Dette er byens beste hoteller:

Valamar Argosy Hotel

Valamar Argosy Hotel, Dubrovnik

Valamar Argosy Hotel er perfekt for kjærestepar – et romantisk hotell med spektakulær utsikt over Bbin Kuk. Gamlebyen er kun 15 minutter unna, og stort utvalg av strender i kort gangavstand.

Les mer om hotellet her.

Hotel Lero

Hotel Lero, Dubrovnik, Executive-rom, balkong (4 * ), Gjesterom

Hotel Lero er 15 minutters spasertur fra gamlebyen, og 600 meter fra den vakre stranden i Miramare-bukten med pent brukte møbler. Noen av rommene tilbyr sjøutsikt, og du kan ta deg en drink ved bassengkanten eller solsenga.

Les mer om hotellet her.

Hotel Lapad

Hotel Lapad, Dubrovnik

Fantastisk hotell med over 100 års historie. Med eget utendørsbasseng, men om du ønsker å traske over til stranden er det bare å gå 600 meter.

Se flere bilder av hotellet her.

Radisson BLU Resort & Spa

Radisson BLU Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens, Dubrovnik, Executive-suite, Bad

5-stjernershotell med rolig begivenhet ved en flott strand og panoramautsikt over Adriaterhavet og Elafitiøyene fra sine 3 bassenger.

Les mer om hotellet her.

Villas Mlini

Villas Mlini, Zupa dubrovacka, Utendørsbasseng

Her bor du kun 15 minutters gåtur unna stranden for en superavslappende ferie. Om du vil finne igjen hvilepulsen end amer, kan du benytte deg av spa-anlegget med badstue og massasjebehandlinger.

Les mer om hotellet her.

Bestill de rimeligste flybillettene her.


Split

Ved tillegg til å være knutepunktet for utflukter til Kroatias beste øyer, er Split en storby der mulighetene er mange. Flotte strender, sjarmerende gater, moteriktige butikker, store utesteder og sjarmerende barer og gode restauranter. I tillegg er dette byen for kultur og historie, palasser og katedraler. Ønsker du en avslappende ferie, med muligheten til å utforske og oppleve en av storbyene i Kroatia, da er Split stedet for deg.  Reis til byen med den gjestfrie atmosfæren, og bo på disse hotellene:

Divota Apartment Hotel

Divota Apartment Hotel, Split, Deluxe-studio, balkong, Gjesterom

Føl deg som hjemme og bo som de lokale på dette leilighetshotellet med 24 gjesterom. Stranden er 16 minutters gange fra hotellet, og du tilbys leiligheter i ulike størrelser på 5 ulike steder i bydelen Veli Varoš.

Les mer om hotellet her.

Hotel Luxe

Hotel Luxe, Split, Deluxe-suite, balkong, utsikt mot sjø, Gjesterom

Dette stilfulle hotellet kan skryte på seg en herlig utsikt over havnen, og for å være ett av de mest luksuriøse hotellene i Split.

Se flere bilder av hotellet her.

Radisson Blu Resort Split

1352547_146_z

Dette hotellet ligger noen få meter fra stranden og kun 5 minutter å kjøre til Split sentrum med taxi.

Les mer om hotellet her.


Hvar

I Adriaterhavet ligger denne spektakulære kroatiske øya som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du fråtse i fersk sjømat, tusle hånd i hånd med din kjære i trange smug i bykjernen, leie båt sammen med vennegjengen for å nyte en dag å Adriaterhavet og avslutte turen med cocktails på en av øyas beach clubs. Hvar har opp til flere ganger blitt kåret til en av verdens vakreste øyer og kan by på koselige landsbyer, vakre strender og en ferie i rolig tempo.

Amfora Hvar Grand Beach Resort 

Amfora Hvar Grand Beach Resort, Hvar, Superior dobbeltrom, utsikt mot sjø, Gjesterom

Dette er et elegant hotell rett ved havet og nær havnen. Du får herlig utsikt over skjærgården og Adriaterhavet fra store deler av hotellet.

Les mer om hotellet her.

Hotel Park Hvar 

Hotel Park Hvar, Hvar, Deluxe-suite, balkong, utsikt mot sjø, Balkong

I tillegg til et supert lite boutiquehotell finner du en av de beste restaurantene på Hvar her. Sentralt plassert midt i byen med gåavstand til det meste (slik som ferjen til Ancona i Italia (en opplevelse). Hotellet var en gang huset hvor en av de rikeste familiene i Hvar bodde.

Se bilder av hotellet her.

Podstine Hotel 

Podstine Hotel, Hvar, Utendørsbasseng

Bo i en rolig og tilbaketrukket hotell med privat strand , omgitt av palmer og furutrær. Ellers har hotellet spa, utendørsbasseng, restaurant og ligger kun 15 minutters spasertur unna Hvar sentrum.

Sjekk ut hotellet her.

Adriana Hvar Spa Hotel 

Adriana Hvar Spa Hotel, Hvar, Innendørsbasseng

5-minutters spasertur fra stranden og det historiske sentrum av Hvar. Flott hotell med mange fasiliteter, som et luksuriøst spa, skybar med hageterrasse over flere plan og egen restaurant.

Sjekk ut hotellet her.

Her bestiller du de rimeligste flybillettene.


Brac Island

Den største øya i Dalmatia – Brac – er omkranset av vakre strender med hvit steiner, klipper og strand. Øya er mest kjent for sin Brancki kamen, den hvite marmoren som ble brukt til å bygge både Diocletans palass i Split og Det Hvite Hus i Washington, og ikke minst Kroatias mest berømte strand: Zlatni Rat (Det gyldne horn). Reis til øya som er fylt med rik historie og stor kulturarv, men også kjent for god olivenolje, delikat lammekjøtt, utmerkede viner og krydder. Dette er stedene du bør bo:

Villa Adriatica 

Hotel Villa Adriatica, Supetar, Terrasse/veranda

Slapp av i det herlige utendørsbassenget, nyt frokosten ute mens du nyter solen, og overnatt på dette flotte hotellet, fordelt på 22 individuelle rom.

Les mer om hotellet her.

Bluesun Hotel Elaphusa 

Bluesun Hotel Elaphusa, Bol, Utsikt fra luften

Et 4-stjernershotell som ligger 50 meter fra sjøen og en kort spasertur fra Zlatni Rat-stranden. Et flott, barnevennlig hotell.

Les mer om hotellet her.

Illyrian Resort

12

Dette hotellet tar pusten fra deg, og bildene tilsier ikke hvor flott dette hotellet egentlig er. Illyrian resort ligger 1 minutters gange fra stranden, og er fordelt på 34 gjesterom.

Sjekk ut hotellet her.


Pula

Hvis du liker sol, bading, seiling, dykking, stuping fra klipper og fiske, så er Pula et reisemål du må oppleve. Den sjarmerende turistbyen, som ligger flott til med Adriaterhavet på den ene siden og grønne landområder på den andre, er i tillegg til å være en veldig populær by blant sol-glade nordmenn, også en by med rik historie. I Pula bør du bo på disse hotellene:

Park Plaza Verudela Pula

Park Plaza Verudela Pula, Pula, Utendørsbasseng

Høy komfort og gjestfrihet. Dette hotellet ligger 4 minutters gange fra stranden, ved Adriaterhavet, i et grønt område av gamle Pula.

Sjekk ut hotellet her.

Park Plaza Histria Pula

Park Plaza Histria Pula, Pula

Tenk å våkne til frisk bris og stranden rett utenfor hotelldøra, og kun 4 km fra Pula sentrum. Spa-anlegget strekker seg over 500 kvadratmeter, og kan skilte med innendørsbasseng  med sjøvann, tyrkisk bad og finsk badstue.

Les mer om hotellet her.

Hotel Minerva

Hotel Minerva, Medulin, Suite, Stue

Et familiedrevent hotell ca 800 meter fra sentrum, og med den største stranden ved hotellet. Hotel Minerva er fordelt på 18 gjesterom, og flyplassen finner du kun 6 km fra hotellet.

Les mer om hotellet her.


Rovinj

Rovinj er kanskje den vakreste byen i det nordlige Kroatia. Den skjønne middelalderbyen ligger som en halvøy ute i havet, hvor fargerike og sjelfulle hus står tett i tett for å skjerme vinterens kalde vinder. På halvøyen er biltrafikk fraværende, og atmosfæren er rolig og behagelig til og med på sommerstid. Nyt dagene på byens koselige restauranter og kaffebarer, eller opplev de utrolige naturområdene og idylliske strendene byen byr på.

Her bør du bo:

Casa Garzotto 

16

Dette er et sjarmerende boutiquehotell med steinvegger og vinduslemmer i gammel stil. Hotellet ligget selvsagt i gamlebyen, og du kan gå til nærmeste strand på bare 5 minutter.

Se flere bilder her.

Hotel Lone 

Hotel Lone Rovinj, Rovinj, Lobby

Hotel Lone ligger 2 minutters gange fra stranden og 15 minutter fra sentrum. Et stort hotell fordelt på 248 rom, sushibar, nattklubb og flere restauranter i hotellbygningen.

Les mer om hotellet her.

Maistra Istra Hotel Rovinj 

Maistra Istra Hotel Rovinj, Rovinj, Spa

4-stjernershotell rett ved stranden, med hele 326 gjesterom, 5 restauranter, 2 utendørstennisbaner, innendørsbasseng og 2 barer.

Les mer om hotellet her.


Porec

Den middelalderske gamlebyen Porec er med sine vakre hus, brosteinsbelagte gater, små torg og nydelige kirker som et postkort! I byen ligger flotte strender på rekke og rad, hvor de beste badestedene sies å være den Grønne og Blå lagunen syd for marinaen. Reiser du til Porec har ud også muligheten til å besøke byens basislika som har vært ført opp på FNs verdensarvsliste siden 1997. Dette er hotellene du bør bo på i Porec:

Grand Hotel Palazzo

Grand Hotel Palazzo, Porec, Hotellinngang

Grand Hotel Palazzo ble bygget som et privat hus i 1910, renovert i 2009 og ligger like ved havet på Porec-halvøya.

Sjekk ut hotellet her.

Valamar Zagreb Hotel 

Valamar Zagreb Hotel, Porec

Nyoppusset og oppgradert hotell, som ligger kun 10 minutter fra sentrum, og kort gåtur til alt du trenger. Herlig utsikt.

Sjekk flere bilder av hotellet her.

Hotel Laguna Parentium 

Hotel Laguna Parentium, Porec, Dobbeltrom, balkong, utsikt mot park, Gjesterom

Bo 1 minutt fra stranden, med tilgang til 6 boblebad, innendørsbasseng og 2 utendørsbassenger, 3 restauranter og bassengbar.

Les mer om hotellet her.

Hotel Laguna Molindrio

Hotel Laguna Molindrio, Porec, Suite, balkong, Gjesterom

Dette hotellet ligger på stranden i Zelena med 2 utendørsbasseng og en restaurant.

Les mer om hotellet her.


Les også:

Kroatias skjulte perle

14 van(n)vittige hotellbassenger