Foto: Wikipedia

Snart går rugby-VM 2015 i England i gang!

Dersom du vil oppleve en av årets største idrettsbegivenheter må du komme i gang nå. Vi gir deg alle linker og tips du trenger!

Selv om det er Premier League som er de britiske øyers største sportbegivenhet, så er britene også svært glad i en annen sport som ikke står like sterkt her hjemme i Norge. Rugby lever på mange måter i skyggen av den runde fotballen, men den 18. september tar England i mot 20 av verdens lag for å slippe rugby-VM løs på fotballøya!

Ut av skyggen

All_Blacks_England

Det er lett å avskrive rugby som en marginal-idrett, men det er mer fordi vi ikke er så vant til sporten i Norge. Selv om sporten er liten her hjemme kunn Bergens Tidende melde at finalen i rugby-VM er såpass populær at den noen år har overgått selveste Champions League-finalen i fotball i antall seere. For å gi en størrelse: Champions League-finalen i 2014 trakk 400 millioner seere!

Rugby er ettertraktet i en rekke land, og ser vi utover i verden finner vi blant annet at 40 000 mennesker møtte opp for å se Madagaskar mot Namibia i 2012, og i Russland er det en såpass veletablert liga at spillerne som drar videre for å spille rugby i England må gå ned i lønn – i følge the Guardian. Her hjemme var det norske kvinnelandslaget i rugby senest i ilden sommeren 2014 i europamesterskapet i rugby i Bergen.

Mer enn 466 000 besøkende

I løpet av de seks ukene, fra VM begynner den 18. september til finalen blåses av på Twickenham Stadium i London den 31. oktober, er det forventet at mer enn 466 000 rugby-fans vil besøke England. Til sammen vil de legge igjen mer enn 1 milliard pund (12,6 milliarder kroner) på fotballøya. Dette er ikke småtterier med andre ord.

Kampene vil gå på stadioner som er kjent for de fleste fotballfans. Wembley stadium, Etihad stadium, St. James’ Park, Milennium Stadium, Leicester City Stadium, Elland Road, og Villa Park er nok de mest kjente stadionene som vil bli brukt under VM, i tillegg til London Olympic Stadium fra OL og 5 mindre stadioner.

20 lag skal konkurrere om det gjeveste trofeet innen rugby, og tittelholderen er New Zealand.

Krigsdans

Selv om rugby ikke er så kjent her hjemme vil nok mange kjenne igjen New Zealands krigsdans Haka som laget stiller opp med før kampstart. Har du ikke sett den bør du ta en titt her, og kjenne på hvor utrolig stemningen var før finalen gikk i gang i rugby-VM 2011:

Slik får du opplevd rugby-VM

Rugby-VM er en genial guttetur eller en morsom firmatur, og garantert en opplevelse for livet. Det er 4 år til neste gang, så det gjelder å smi mens jernet er varmt!

Først og fremst trenger du billetter, og de finner du på den offisielle rugby-VM-siden her. Videre trenger du flybillett, og da anbefaler vi vårt reisesøk, som du finner her. Reisesøket vårt søker igjennom mer enn 800 nettsider for å finne de billigste flybillettene.

Og så klart må du ha et sted å bo, og her har vi gjort det enklest mulig for deg. Hver link under tar deg rett til Hotels.com, hvor de nærmeste hotellene til hver stadion er listet opp slik at du sparer tid på å søke opp hvert sted. Husk at du også kan spare opp gratis overnattinger med Hotels.com – det kommer godt med på din neste tur!

London:

Twickenham Stadium

Wembley

Olympic Stadium

Twickehnam_Pitch

Twickenham Stadium i London er hvor årets finale vi utspille seg.

Cardiff:

Millennium Stadium

 

Newcastle:

St. James’ Park

 

Birmingham:

Villa Park

 

Leeds:

Elland Road

 

Leicester:

King Power Stadium

 

City_of_Manchester_Stadium_East_Stand (1)

Manchester:

Etihad Stadium

 

Gloucester:

Kingsholm Stadium

 

Exeter:

Sandy Park

 

Milton Keynes:

Stadium mk

 

Brighton:

American Express Community Stadium