Sørøst-Asias vakreste templer

Verden blir bare mindre og mindre når teknologien utvikler seg, og naturlig nok setter vi som turister høyere og høyere krav til komfort når vi skal ut å reise. Vi vil både ha kortest mulig reisevei for å få mest mulig tid på destinasjonene, men samtidig nyte selve reiseveien som en del av ferien.

Flyr du med Qatar Airways får førsteklasses service uansett hvilken klasse du flyr på. Under flyvningen får du mye komfort og et stort inflight entertainment-system hvor du kan velge blant 1000 filmer, spill og musikk for alle aldersgrupper. Serveringen er førsteklasses med gratis mat og drikke på alle klasser. For å gi deg en ekstra luksuriøs opplevelse serveres det også champagne både på økonomi- og businessklasse fra Oslo, uten at du må betale noe ekstra.

Hit flyr du med Qatar Airways.

qatar

Qatar Airways tilbyr sine passasjerer en flott flyopplevelse med markedets mest moderne fly. Nyt en 5-stjerners flyreise ombord i det nye Qatar Airways Boeing 787 Dreamliner- en av de mest innovative og komfortable interiørdesignene i bransjen.

Flyselskapet har via Doha spennende forbindelser til Midtøsten, Afrika og har en av de korteste rutene for oss nordmenn til Sørøst-Asia.

Les mer om Qatar Airways -sjekk flypriser og tilgjengelighet

Sørøst-Asia er et populært reisemål for oss nordmenn, og kan by på vakre strender, eksotisk mat, eldgammel kultur og noen av verdens vakreste bygninger med sine fantastiske templer. Her er noen av de aller vakreste:

Angkor Vat i Kambodsja

angkorwat

Foto: ecperez / Flickr – creative commons

Det buddhistiske tempelet, var i utgangspunktet hinduistisk da kong Suryavarman II bygde det på 100-tallet, og er Kambodsjas mest kjente byggverk og største turistattraksjon. Det er trolig verdens mest kjente tempel og står på UNESCOs verdensarvliste. Kambodsja bruker tempelet som et nasjonal symbol, og du kan finne det både i det nasjonale flagget og på landets pengesedler. Dessverre har bygningen fått en rekke skader som følge av værforhold, tropisk vegetasjon og menneskelig destruktivitet, men mange internasjonale og nasjonale organisasjoner engasjerer seg for å hindre ytterligere forfall av Angkor Vat.

Slik kommer du deg dit: Fly til Phnom Penh med Qatar Airways.

Shwedagon Pagoda i Burma

tempel

Foto: Paul Arps / Flickr – creative commons

Pagodaen, som er et frittstående tempel, er Burmas aller helligste og inneholder levninger fra de fire siste buddahene, blant annet hårstrå fra den første buddhaen, Gautama. Ifølge historien skal Shwedagon pagoda være hele 2600 år gammel, mens arkeologer mener det ble bygget mellom det sjette og tiende århundre. Gullet du ser utenpå pagodaen er faktisk plater i ekte gull, og befolkningen over hele Burma har gjennom tidene donert sitt eget gull for å bevare tempelet. Denne praksisen er vanlig den dag i dag, men ble startet allerede på 1400-tallet da dronning Shin Sawbu donerte hele sin vekt i gull til pagodaen.

Slik kommer du deg dit: Fly til Yangon med Qatar Airways.

Boudhanath i Nepal

tempel3

Foto: Wonderlane / Flickr – creative commons

Boudhanath er en stupa, et gravbygg bestående av Buddahs relikvier, og en av de helligste buddhistiske stedene i Nepal. Stupaen er på UNESCOs verdensarvliste og en av de mest besøkte attraksjonene i Kathmandu. Ifølge tibetanske kilder er haugen stupaen står på utgravd på 1400- eller 1500-tallet, og skjelettet av kong Amshuvarma  av Nepal som levde fra 605 – 621 funnet der.

Slik kommer du deg hit: Fly til Katmandu med Qatar Airways.

Wat Arun i Thailand

thailand

Foto: L. Lenz / Flickr – creative commons

Wat Arun er en av Thailands mest berømte landemerker og en av Bangkoks største turistattraksjoner. Tempelet er spesielt vakkert ved soloppgang når de første solstrålene treffer tempelets overflate og gjør at den skinner perleaktig. Tempelet ble bygget på 1600-tallet, men spiret ble bygget 200 år senere.  Hovedspiret er dekket av porselen, mens de fire hjørnespirene er dekket med en kombinasjon av porselen og havskjell.

Slik kommer du deg hit: Fly til Bangkok med Qatar Airways

 Pura Taman Ayun i Indonesia

tempel4

Foto: pratanti / Flickr – creative commons

Dette er et av de vikitgste templene på Bali og ble bygget i 1634 av kongen av Mengwidynastiet. Navnet Pura Taman Ayun betyr «hagetempelet i vannet», på grunn av sin beliggenhet på en egen øy i elven. Tempelet var et av flere som skulle beskytte Bali fra onde ånder.

Slik kommer du deg hit: Fly til Bali med Qatar Airways

Batu-grottene i Malaysia

batugrottene

Foto: Hadi Zaher / Flickr – creative commons

Batugrottene utenfor den malaysiske hovedstaden er en av de mest berømte hinduistiske helligdommene utenfor India. Grottene er også lokasjonen for den årlige hindufestivalen Thaipusam hvor deltagerne blant annet trer spyd gjennom ulike kroppsdeler som en del av et religiøst ritual. Kalksteinen som former grottene sier å være mer enn 400 millioner år gamle, mens grottene ble promotert som templer fra 1800-tallet. Utenfor Batugrottene står verdens største statue av den hinduistiske krigsguden Murugan som er 42,7 meter laget av 1550 kubikkmeter betong, 250 tonn stålstolper og 300 liter gullmaling.

Slik kommer du deg hit: Fly til Kuala Lumpur med Qatar Airways

Lama-tempelet i Kina

lama

Foto: Dmitry P / Flickr – creative commons

Tempelet er et av de største lamaistiske templene utenfor Tibet, og det best restaurerte tempelanlegget i Beijing. Tempelet består av en hage, flere indre palasser og forskjellige haller hvorav den viktigste  er Den uendelige lykkes hall. I denne hallen ståre den er 18 meter høy statue av den neste fremtidige Buddha – Maitreya. Statuen var en gave fra den syvende Dalai Lama til Qianlong-keiseren som regjerte i Qing-dynastiets tid.

Slik kommer du deg hit: Fly til Beijing med Qatar Airways

Tran Quoc Pagoda i Vietnam

tempel

Foto: pululante / Flickr – creative commons

Denne pagodaen sies å være omtrent 1400 år gammel og er det kulturelle symbolet for vietnamesisk buddhisme. Det har blitt flyttet flere ganger gjennom tidene, men i dag ligger det idyllisk til på spissen av en øy i vakre West Lake. Tempelet er spesielt kjent for sin vakre fremtoning i solnedgang.

Slik kommer du deg hit: Fly til Hanoi med Qatar Airways

Les mer om Qatar Airways -sjekk flypriser og tilgjengelighet