Foto: iStock

Dra på en spontan shoppingtur før jul

Få maks ut av julehandelen ved å kombinere den med en tur til en av disse byene.

Juleshopping kan være stress, men det kan også være utrolig koselig og fint. Spesielt bra blir det hvis du kombinerer julehandelen med en reise, noe som gjerne gir deg både nye impulser, billigere  julegaver og ikke minst en hyggelig førjulstur. Her er turene vi anbefaler før jul!

Finn billige flybilletter før jul her.

Sjekk hoteller til superpris her.

 

Gøteborg

gothenburg

Foto: Björn Andrén/Matton Collection/Corbis

Koselige Gøteborg ligger kun en togtur unna, og kan by på svært bra shopping. Dra innom Sveriges ledende varehus Nordiska Kompaniet for eksklusiv shopping, eller Skandinavias største shoppingsenter Nordstan hvor du finner alt. Stikk også innom butikken på designmuseet Röhsska, hvor du garantert finner den perfekte julegaven til den designinteresserte.

Finn ditt hotell i Gøteborg her.

I Gøteborg finner du så klart også kjedebutikker som TopShop, Weekday, Cheep Monday, Monki, Acne Studio og Nudie. De fleste butikkene holder åpent på søndager, så her er alt tilrettelagt for en helg med juleshopping hver dag!

Det er ikke få stilige hoteller i Gøteborg, og et av de vi virkelig anbefaler er Clarion Hotel Post. Dette hotellet er svært populært, men hvis du er rask kan du fortsatt finne ledige dager før jul.

Hotellet ligger i det tradisjonsrike gamle posthuset på drottningstorget, og er kjent som et av byens beste.

Sjekk også ut Elite Plaza Hotel og Clarion Collection Hotel Odin.

Les også: 20 grunner til å reise til Gøteborg

En annen svensk by vi kan anbefale som shoppingdestinasjon, er flotte Stockholm. Her finner du en rekke kjedebutikker, samt mindre og mer unike småbutikker. Du kan benytte deg av samme tilbud her som i Gøteborg – klikk her for å se hva som er ledig i Stockholm før jul.

København

tivoli cph

Jul i vakre Tivoli. Foto: REX/View Pictures.

København er nordmenns storfavoritt, og det er ikke uten grunn. Du kommer deg til København på under en time med fly, og har uendelig med shoppingmuligheter. Ta turen til Strøget, til de mindre gatene i nærheten og ikke minst til Tivolis julemarked som er åpent fra og med 19.november og frem til 31.desember. Allerede i åpningshelgen  er det ledig på flere av byens hotteste hoteller, som Marriott Copenhagen. Sjekk også ut Tivoli Hotel rett ved Tivoli, sentrale Radisson Blu Royal Hotel og vakre Bella Sky.

Berlin

Christmas Market with snow

Berlin er en av våre største favoritter. Urban, billig, nærme og uendelig med shoppingmuligheter. Ta turen innom Friedrichstrasse, Weinmester strasse og KaDeWe for variert og spennende shopping, og husk å ta med barna til zoologisk hage. Er du i Berlin før jul,  du ta turen innom julemarkedet Gendarmenmarkt. Det vakre markedet ligger mellom Deutscher Dom og Französischer Dom, og er åpent hver dag fra 17. november til 31. desember. Her får du garantert julestemning! Ellers er det rundt 60 markeder spredt rundt omkring i byen, så hvis julemarkeder er noe for deg vet du hvor du skal reise før jul.

Finn flybilletten til Berlin her.

Det er ikke bare shoppingen som gjør at du bør velge Berlin, her får du også god mat, kultur og mye mer. Les mer i vår store Berlin-guide.

Her bør du bo:

Sana Berlin Hotel

Hotel Palace Berlin

Melia Berlin

H10 Berlin Ku’damm 

London

London Piccadilly during night evening

London er byen for de shoppingglade, det er det ingen tvil om. Her kan du finne hemmelige skatter på Camden Market, eller du kan rusle ned kjente Oxford Street hvor du finner det meste av kjedebutikker. Husk også Victoria’s Secret like ved, perfekt for julegaveshoppingen til kvinnen i ditt liv.

Shoppe kan du også gjøre i gater som New Bond Street og Regent Street, eller du kan utforske Canary Wharf med færre turister og en vakker skyline. Vil du gjøre all shoppingen ett sted, bør du sjekke ut det store kjøpesenteret Westfield.

Finn billige flybilletter her.

For shoppingturen er et opphold på W London Leicester Square helt genialt. Hotellet ligger midt i det som kalles West End, rett ved Leicester Square (naturlig nok). Her har du kort avstand til så å si alt! Sjekk også ut dette hotellet i sentrum.

Det kan være litt dyrt med hotell i London, men fortvil ikke. Vi har funnet 10 hotellkupp i London.

Her finner du hoteller i nærheten av Oxford Street.

Les også:

Slik får du en perfekt shoppingtur til London

Juleshopping i London

9 familievennlige hotell i London