Stedet som tar pusten fra deg

Besøk gamle ruiner, dra på safari og se et av verdens vakreste fossefall i Zimbabwe.

Noen steder du drar til, glemmer du aldri. Disse stedene har gjerne noe helt unikt ved seg – noe som får deg til å trekke pusten en ekstra gang og lure på om slike steder virkelig finnes. De 900 år gamle ruinene som går under navnet Great Zimbabwe er et av disse stedene.

100186781 (1)

Magiske ruiner

30 km fra byen Masvingo i Zimbabwe, finner du de storslåtte ruinene av byen som en gang hadde en befolkning på over 10.000 innbyggere. Great Zimbabwe tar deg med tilbake til en svunnen tid, og det er umulig å ikke bli imponert over arbeidet som ligger bak arkitekturen til den vakre steinbyen. Det er lett å se hvorfor Great Zimbabwe står på UNESCOs verdensarvliste

Skal du overnatte en natt eller flere i nærheten av ruinene, er dette stedet å bo. På Great Zimbabwe hotel får du virkelig følelsen av å være midt i ruinene, og du har selvsagt kort vei til alt du vil se.

12805_5_z

En tur til Masvingo og ruinbyen kan fint kombineres med en tur til den større byen Bulawayo. Det er en 4-5 timers busstur mellom Bulawayo og Masvingo, men da får du også oppleve både historiske Great Zimbabwe og landets nest største by.

Her finner du ditt hotell i Bulawayo.

yay-10029236-digital

Victoriafallene

Selv om ligger er et godt stykka unna Bulawayo og Masvingo, kan du nesten ikke dra til Zimbabwe uten å legge turen innom Victoriafallene på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Det er ikke uten grunn at det vakre fossefallet er de to landenes største turistattraksjon og blir kalt et av verdens underverker – det mektige synet tar garantert pusten fra deg. Er du ekstra modig kan du benytte sjansen til å hoppe i strikk, men du kan også nyte synet trygt plassert på bakken.

Fra Bulawayo kan du enten fly, ta buss eller tog til Victoriafallene, men vær forberedt på en relativt lang tur om du ikke velger luftveien. Både buss og tog er svært billige fremkomstmidler, og nattoget mellom de to stedene skal ifølge denne bloggen være en opplevelse i seg selv.

Rundt Victoriafallene er det mange gode  overnattingmuligheter, og for deg som vil ha skikkelig luksus anbefaler vi disse tre hotellene:

victoria falls

The Victoria Falls Hotel, Stanley and LivingstoneA’Zambezi River Lodge 

Dra på safari

187472865

Er det én ting mange forbinder med en tur til Afrika, så er det å dra på safari. Zimbabwe er et av verdens beste steder for å gjøre nettopp dette, og med et fantastisk dyreliv er det mye å se i de to store nasjonalparkene Mana Pools og Hwange. Du får forskjellige opplevelser alt etter hvilken sesong du legger reisen til – reiser du i desember til mars kommer du midt i den grønne sesongen med yrende liv og dyrefødsler, mens juni til november byr på store samlinger dyr ved vannhullene og flere synlige dyr generelt.

Safari logde

Et hotell som virkelig gir deg følelsen av å være tett på dyrelivet, er Victoria Falls Safari Lodge som ligger ved Victoria falls. Her kan du se elefanter og antiloper fra rommet ditt, og du har det perfekte utgangspunktet for en safari. Husk bare på å ta med deg passet ditt, hvis du velger å dra på safari hvor grensen til Botswana krysses.

Sjekk også ut Elephant’s Eye hotell ved Hwange nasjonalpark, hvor du er tett på fantastiske safarimuligheter.

Se flere vakre steder i vår oversikt over de 50 fineste stedene du kan ta bilder.