Colmar, Frankrike. Foto: iStock

Lyst på bytur i påsken? Her unngår du masseturismen

Glem Barcelona, Roma og Venezia. Dette er byene du heller reiser til i påsken.

Er du lei masseturismen og lengter etter spennende byer som du kan utforske i fred og ro?

Det er ingen hemmelighet at turister vil aller helst unngå masseturismen. Globalisering, delingsøkonomi og sosiale medier har endret på våre reisemønstre. Konstant prisdumping og utleieplattformer som Airbnb gjør at flere har råd til å reise. Og for å ikke snakke om filmindustrien som får folk til å strømme til byer som Dubrovnik og Reykjavik. Også her til lands, frykter Naturvernforbundet masseturismen til Preikestolen etter storfilmen «Mission Impossible 6», ifølge NRK.

Finn det beste hotellet til den beste prisen her!

Overturismen er uten tvil årets buzz. Populære byer som Barcelona, Roma og Venezia drukner i turister. Disse storbyene vil vi gjerne erstatte med andre, mindre kjente byer, ifølge årets reisetrender.

Her er en liten liste på seks byer for deg som ikke orker masseturismen. God tur!


Odense, Danmark

Odense er Danmarks tredje største by og er kjent for å være H.C.Andersens fødeby. En av byens beste attraksjoner er H.C.Andersen-museet, som består av hans tidligere hjem. Du kan til og med følge den danske forfatterens fotspor gjennom byens brosteinsbelagte gater.

Dette er de 10 beste hotellene i Odense

Her kan du gå gjennom H.C.Andersens fotspor. Foto: iStock

Å smake på byens marsipan og sjokolade er bare noe du må gjøre i Odense. Ta turen innom Chokoladehuset i Nørregade, for å smake på håndlaget sjokolade. Du finner neppe lik sjokolade andre steder! Odense byr også på bra shoppingmuligheter rundt gågatene Kongensgade og Vestergade. Se til at du besøker de trange smugene og sidegatene for mange spennende kjøp. Her finner du mange fine vintagebutikker og utesteder.

Gå en tur rundt Mønstergården, som er en kulturhistorisk oase med vakre gårdsrom og interaktive museer. Om du blir sulten bør Michelin-restauranten Pasfall være ditt førstevalg. Når du først er i Odense, så er resten av øya Fyn nesten obligatorisk å oppleve. Hele øya som er kjent for sine store, helt fantastiske rapsåkre.

Ellers florerer øya av fantastiske kro, slott og restauranter. Egeskov Slott må besøkes og er et perfekt sted for hele familien. Falsled Kro er bare et lite stykke paradis for deg som vil finne roen. Fra København tar det omtrent 2 timer å kjøre med bil til Odense. Ellers kan du ta toget som tar omtrent 1 time.

Beste hotell i Odense: First Hotel Grand

https://thumbnails.expedia.com/ggvZuHJZ93MM1J7_luuL4J1FA1g=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/530000/523600/523506/523506_166_z.jpg


Maastricht, Nederland

Denne byen ligger på grensen mellom Belgia og Tyskland i den sørøstlige delen av Nederland, ca to timers kjøretur fra Amsterdam. Maastricht er delt i to av elven Maas og tilbyr mange spennende opplevelser. Bokhandelen Dominicanen er kåret til en av verdens vakreste bokhandeler, som ligger i en 700 år gammel kirke. Hovedgaten Vrijthof er kjent for sine to hovedkirker og byens største eventer arrangeres her.

Oppdag ruinene til et av Nederlands eldste slott, Lichtenberg Castle, fra det 10.århundre. I helgene kan du dra på skattejakt på loppemarkedet ved togstasjonen i helgene.

Maastricht er fordelt på åtte bydeler, hvor hver bydel har sin unike sjarm. Bydelen Wyck består av gammel og ny arkitektur. Gå over broen ved Maas for å oppdage det beste stedet for shopping og mat.

 

Beste hotell i Maastricht: Hotel Kasteel Bloemendal

https://thumbnails.expedia.com/bOZFNXrNZXtcN2-zWwGjgs9Alf4=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/2000000/1150000/1146000/1145999/e67b0209_z.jpg


Agadir, Marokko

I de siste årene har Marrakech, den røde by, seilet opp som et av de hotteste reisemålene i verden. Turister fra hele verden ankommer hit for å oppleve de berømte soukene(markedene), gullbasaren, og få en smak av hvordan det er å bo som 1001-natt på en riad. Dog kan du få det samme, bare mindre bråkete, dersom du reiser til Agadir.

Søk billige pakkereiser til Agadir hos Restplass.no!

Du får en eksotisk reise samtidig som du kan nyte sol og strandliv. Surfere har oppdaget Agadir på kartet, samt småbarnsfamilier som vil prøve noe helt annet enn Gran Canaria. Gled deg til spennende attraksjoner som Agadir Paradice Valley, utsiktspunktet Kasbah og markedsbyen Taroudant (omtrent 45 mil fra Agadir).

Agadir er også en fin yoga-destinasjon og flere hoteller tilbyr yoga på programmet. Og ja, du kan fly direkte til Agadir med Norwegian fra Oslo Lufthavn. Søk fly her!

Beste hotell i Agadir: Hyatt Place Taghazout Bay

Hyatt Place Taghazout Bay, Agadir


Pilsen, Tsjekkia

Byen Pilsen (Plzeñ) er kjent for å være pilsens fødeby, der Josef Groll fra Bayern brygget historiens første øl i 1842. Dermed fikk vi den meste kjente øltypen i verden med navnet etter byen Plzen. Dog har byen mye mer enn øl. Pilsen er også kjent for sin flotte, historiske bygninger og katedraler. Ta deg en kopp kaffe på Café Beruska, mens du ser de lokale traske sakte forbi. Dette er altså ingen hektisk by, så alt går i rolig tempo i Pilsen.

Foto: iStock

Restaurantene serverer for det meste mat fra det tsjekkiske kjøkkenet, men du får også et godt utvalg av burgersjapper, indisk og italiensk. Synagogen er verdt å få med seg, Plzen Zoo og ikke minst St.Bartholomew-katedralen. Et besøk til Brewery-museet følger naturligvis med når du er i ølbyen. Du ankommer til Pilsen fra Praha (2 timer med fly fra Oslo) med buss på ca 2 timer.

Søk fly her!

Beste hotell i Pilsen: Vienna House Easy Pilsen

Finn ditt ideelle hotell til den beste prisen hos Trivago!

https://thumbnails.expedia.com/VCEcdKBZjBUFMC95iFGH3vchtcY=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/3000000/2330000/2325000/2324996/2324996_106_z.jpg

Manchester, England

London er en flott by, men de fleste av oss er kjent med de hektiske gatene og overfylte severdighetene. Å stoppe på Oxford Street er noe av det verste du kan gjøre. Og bare det å stå i kø for å med seg London Eye eller verdenskjente Madame Tussauds-museet, tar år og dager. Om du ikke liker det så hektisk, anbefaler vi at du heller turen til Manchester, som er en roligere by med mye å tilby. Et yrende restaurantliv, fotball på Old Trafford, øl, Europas største shoppingsentre og en herlig stemning.

Du kan fly direkte til Manchester med Ryan Air. Søk fly her!

Beste hotell i Manchester: The Principal Manchester

The Principal Manchester, Manchester, Classic dobbeltrom, Gjesterom


Colmar, Alsace, Frankrike

Colmar er en liten by i den franske regionen, Alsace, som ikke blir kalt for lille Venezia uten grunn. Den lille byen med omtrent 70 000 innbyggere sjarmerer med sine fargerike hus, blomsterdekkete gater, kanaler og trange smug. Er du her utenom høysesongen i august og juletider, kan du oppleve Colmar i eget tempo. Den romantiske byen er kjent for sin kraftige hvitvin, Gewürtstraminer, samt en god del fine lokalrestauranter. Om du vil på en liten shoppingtur, er det bra med shopping i gågaten Rue des Clefs. Her finner du garantert noe unikt å ta med deg hjem.

Skal du til Colmar, kan du reise med fly til Paris først. Med bil fra Paris tar det ca. 2 timer. Ellers kan du ta tog som tar ca. 5 timer. Fra den sveitsiske byen Zurich kan du komme deg til Colmar med tog på 2 timer. Togbillett koster omtrent 300 kroner.

Beste hotell i Colmar: James Boutique Hotel

James Boutique Hôtel, Colmar, Superior-rom, Gjesterom

Se flere hoteller i Colmar sentrum hos Trivago!


Les også:

Sydentur: Derfor må du ferien i mai

Albania: Middelhavets skjulte perle


Ute etter billigst og best leiebil? Se her!