Ta London-ferien i Monty Pythons bakgård

Ingen gidder å gå over bekken etter vann, og da Monty Python skulle filme sine sketsjer tok de ikke taxi rundt omkring i London for å filme. De gikk rett og slett ut av BBC-bygningen rett ved Wood Lane Station i Shepard’s Bush i London.

Bygningen, som fram til 2013 var hovedkvarteret til BBC, ligger rett ved Hammersmith Park og Loftus Road Stadium (der Queens Park Rangers spiller sine hjemmekamper). Området er i dag ett av de mest spennende områdene du kan besøke i London, spesielt hvis du har vært et par ganger før i byen.

For selv om dette er området som har det største shoppingsenteret i London, Westfield shopping centre (372 butikker) så er dette også der hvor du finner flest uavhengige, små butikker og spisesteder i byen – og hvor du samtidig er i grei avstand til sentrum. For T-banestasjonen Shepard’s Bush ligger nemlig på Central Line, som både tar deg direkte fra Liverpool Street Station (om du har tatt Stansted Express) og direkte til Oxford Street (fem stasjoner til Marble Arch og Primark) om du vil gå i kø med turistene.

For den rockeinteresserte er dette området i tillegg det som ga grobunn til grupper som The Who, Sex Pistols og The Clash.

Vi gir deg en guide til en dag i Shepard’s Bush, og begynner selvfølgelig med frokost. Går du ut av Shepard’s Bush Station går du rundt 6 minutter til Zippy Diner på 49 Goldhawk Road. Her får du en frokost som fungerer.

Lukk øynene for alt rundt, og gå rett inn til gode priser og særdeles god mat.

Etter at du har inntatt frokosten kan du kaste deg over Westfield Shopping Center. Et gigantisk shopping-nirvana med haugevis av butikker, og kort oppsummert alt du kan tenke deg å finne ellers i London bare samlet ett sted (tenk deg alt fra Gucci til Disney Store). Du kan regne med å bruke noen timer der. Ergo bør du kanskje også legge lunsjen på Westfield. Som det alltid er så er det mange dårlige steder å spise på et shoppingsenter, men er du i modus for burgere kan Byron være et fint sted å hoppe innom, eventuelt det som har blitt kåret til en av de beste burgerne i London – Five Guys. Yo! Sushi er også helt fint. Kjøttelskere vil virkelig like The Meat Co. Italiens kan du spise hos Jamie Oliver (Jamie’s Italian).

Kommer du deg ut igjen fra shoppinghimmelen/helvetet så er det svært mange sjarmerende små butikker i området. Først kan du sjekke ut West 12, lillebroren til Westfield Shppping Center. Etterpå kan du juske litt og gå de noen meter bort forbi Ladbroke Grove og til Notting Hill (du jukser ikke, vi jukser når vi kaller det en del av Shepard’s Bush). Det tar deg kanskje en halv time.

Går du ikke den veien, men andre veien bør du gå opp Uxbridge Road. Masse morsomme, små butikker av veldig ymse slag til du kommer til puben vi anbefaler deg nederst her.

Blir du middagssulten er det svært mye eksotisk på veien, men liker du meksikansk er det Habanera du bør velge.

Hvis du til slutt havner på et pub i området er det mange verre steder enn Princess Victoria (som har veldig god mat)… Enda bedre er det kanskje å finne en konsert du liker på Bush Hall. Noe større konserter, og ikke like sjarmerende er Shepards Bush Empire – dog mye finere enn noen som helst hall i Norge…

Uansett om du kommer deg til Princess Victoria eller ei så kan du skrive opp navnet på den og disse to drikkestedene i tillegg til Brewdogs pub i området: The Crown & The Sceptre og koselige The Andover Arms (litt lenger unna, vel verdt det for en champagne).

Det er ikke alt for mange strålende hoteller i nærheten, men ett som har både vidunderlig plassering og fine priser til å være London er Dorsett. Ligger rett ved Westfield Shopping Center også.

Se nærmere på hotellet her