Tidenes mest legendariske hoteller

Rock ‘n’ roll, skandaler, galskap og kjente navn!

Noen hoteller oser av historie og vil for alltid forbindes med rocke/filmstjernenes herjinger og legendariske hendelser. Dette gjør disse hotellene til et minneverdig oppholdsted for en natt eller to. Her er noen godbiter.

Los Angeles, USA: Chateau Marmont Chateau Marmont er et av verdens mest legendariske hoteller, og har så mye historie i veggene at det knapt er til å tro. Det ligger døsig til bak noen busker på berømte Sunset Boulevard i LA, med eksklusive Beverly Hills i ryggen og West Hollywood foran seg.

Fra James Dean hoppet ut av et vindu for å rekke leseprøvene til «Rebel without a cause», til Lindsey Lohan og Heath Ledger bodde på hotellet i lengre og tåkete perioder, har Chateau Marmont vært stjernenes foretrukne sted for dekadanse og galskap. Marilyn Monroe og Elizabeth Taylor holdt hoff her, Jim Morrison hang ut av vinduet, mens Led Zeppelin i sin tid kjørte sine Harley- Davidsons i lobbyen.

Det koselige svømmebassenget er naturligvis forbeholdt gjestene, og du slipper ikke så langt inn i gangen uten å være betalende gjest. Hotellets bar, derimot, er et av LAs se-og-bli-sett steder, åpent for de fleste.

Her finner du hotellet

Paul McCartney, John Lennon og Ringo Starr fisker fra hotellrommet sitt på The Edgewater Hotel i august 1964. Det var tillatt den gangen.

Seattle, USA: The Edgewater Hotel

Noen hoteller, som The Edgewater blir favorittoppholdssteder til musikere av tilfeldige grunner. 1964 var et skjebnesvangert år for dette hotellet. Siden ingen andre hoteller i Seattle ville huse de langhårede og dermed antatte bråkmakerne i The Beatles, lot The Edgewater bandet sjekke inn.

Etter det har hotellet blitt et stamsted for andre band og musikere på vei gjennom byen, som Ray Charles, The Beach Boys og The Rolling Stones. I dag er det et eget Beatles-rom på hotellet som du kan booke deg inn på.

Sjekk hotellet her

Montreal, Canada: Fairmont the Queen Elizabeth 

Massevis av folk ønsker å leie rom nummer 1742 på dette hotellet. Lurer du hvorfor?

Rommet kalles nemlig «John Lennon og Yoko Ono Suite», etter at paret hadde en av sine legendariske bed-ins der. Dette er rommet hvor fredsbevegelsens hymne «Give Peace a Chance» ble skrevet og spilt inn.

Les mer om hotellet her

Paris, Frankrike: L’Hôtel 

Et av de mest kjente hotellene i Paris, har L’Hôtel vært et hemmelig tilfluktssted over de siste to århundrene.

«Enten den tapeten går, eller jeg!», skal Oscar Wilde angivelig ha sagt i 1899. Det som er sikkert er at Jim Morrison, Al Pacino, Lenny Kravitz, Frank Sinatra og Quentin Tarantino var alle sett her.

I dag er L’Hôtel et av de opprinnelige hip hotellene og et hjem til den anerkjente Michelin restauranten, La Restaurant.

Sjekk priser og tilgjengelighet her

Berlin, Germany: Hotel Adlon Kempinski 

Dette fem-stjerners hotellet er et av Tysklands mest kjente luksushoteller. Charlie Chaplin og Marlene Dietrich er bare to av de mange kjendisene som bodde på Hotel Adlon Kempinski. Men den eneste som lot et spedbarn dingle fra balkongen var nok Michael Jackson.

Du finner hotellet her