Tips til din ferie på Magaluf og Palma Nova

Du må ikke være en festløve for å dra til Magaluf.

Magaluf er en by på den spanske middelhavsøya Mallorca. Det er et populært reisemål for norske sydenturister, særlig de unge og festglade. De fleste som planlegger en tur til Magaluf gjør altså dette for å delta på de ville festene som varer døgnet rundt, men det mange ikke er klar over er at det også er en rekke ting å finne på her på dagtid. I denne eksotiske byen finner du egentlig alt du trenger for en komplett ferie.

Du kan reise direkte til Mallorca med SAS, men om det er kun pris som er viktig, så prøv vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg.

Opprinnelig så var Magaluf og Palma Nova to helt ulike reisemål, men etterhvert som årene her gått har de vokst sammen til ett. Likevel er det store ulikheter mellom de to områdene. Som vi alle vet så preges Magaluf av unge mennesker, fest og hotellkomplekser som ikke er ment for hyggelige familieferier. I Palma Nova derimot er atmosfæren mye roligere og hyggeligere.

Fantastiske strender

Strendene her er hvite, rene og delikate. Magaluf har den enorme Magalufstranden, men Palma Nova har flere mindre strender som ligger ved siden av hverandre. På disse strendene finner du mange aktiviteter som også finnes i andre feriebyer, og her snakker vi da om et stort utvalg innenfor vannsport; Vannski, bananbåt og pedalbåt for å nevne noen. Lang strandpromenaden finnes det utallige restauranter som serverer deg god mat og en kald øl i varmen.

Aktivitetene mange ikke er klar over

Siden det ofte er festglade ungdommer som reiser hit, så er det flere flotte utflukter som ikke mange vet om. For de som liker å gamble så ligger Mallorcas kasino rett utenfor Magaluf, om du ønsker å prøve lykken.

Katmandu Park er en flott opplevelsespark i Magaluf, og den skiller eg litt ut fra andre opplevelsesparker. Denne retter seg mot unge voksne, og lever virkelig opp til det. Her finner du utrolig skremmende spøkelseshus hvor du reiser gjennom er psykiatrisk sykehus, spesialeffekter får en helt annen betydning etter at du har vært her. Om du reiser med mindre barn finnes det også aktiviteter som passer bedre for de. Med en egen western by hvor du kan kle deg ut og leke med laserpistoler, øyas største minigolfbane og oppnedhuset som er stappet med kule elementer.

Rett i utkanten av Magaluf finner du vannparken Western Water Park. Dette blir garantert en suksess om du har litt energi etter late dager på stranden. Som navnet sier, så er det western tema gjennom hele parken, og badelandet har en veldig høy standard. Her finner du vannsklier for både store og små, og uansett alder får du virkelig satt modigheten på prøve.

Søk etter billige flyturer til Mallorca her

Shopping for fashionistaen

I Palma de Mallorca (ca 20 minutter fra Magaluf) finner du mange handlegater som holder høy standard. Dette er en moderne storby som bye på det meste du kan ønske deg når du egentlig er på en strandferie. Du finner et stort utvalg av kjedebutikker som du kjenner fra Norge, men mange av de inneholder plagg du aldri ville funnet i Karl Johan. I tillegg så er det mange lokale butikker som selger alt mellom himmel og jord, her kan du skaffe deg et par sko, smykker eller et fantastisk plagg ingen andre har lik.

Uteliv

Neida, vi skal ikke glemme helt av hva nordmenn forbinder denne fantastiske byen med egentlig, så vi tar med litt tips om utelivet også.

Det er ingen tvil om at det er et spennende og pulserende natteliv her, og i høysesongen er det liv hvor enn du ser når solen går ned. Det er egentlig ingen spesielle steder å anbefale, for det skjer så mye overalt i gatene om natten. Her kan du bare gå inn i mengden, så vil du ha en fin kveld uansett hvor du havner. Det finnes både lokale og skandinaviske barer, så om du blir litt ustø på engelsken utover kvelden kan du komme langt med noen norske fraser flere steder.

Her bør du bo

Om du reiser med familien er det ingen tvil om at du bør velge Palma Nova som tilholdssted. Her er det fine resorter som passer for barn, og mye roligere på kveldstid. Samtidig så ligger Magaluf like ved om dere ønsker å tilbringe dagene her. Er det vennegjengen som skal på tur derimot, så er Magaluf det perfekte stedet. Her har dere alt lett tilgjengelig, og det kommer til å bli tidenes ferie.

http://clk.tradedoubler.com/click?p=20133&a=1910542&g=16861916&url=

Hoteller Palma Nova

Ibersol Son Caliu Mar & Beach Club

Sol Cala Blanca

Hotel Seramar Comodoro Playa

Sol Katmandu Park & Resort

 

Hoteller Magaluf

Beach House

Sol Wave House Mallorca

Apartamentos Seramar Sunna Park

Delfin Playa