Tips til siste-minutt reiser i påsken

Vet du fortsatt ikke hva du skal gjøre i påsken? Her er noen tips!

Valutakurs og tidlig påske gjør at sol, appelsin og hyttevegg frister mange, ifølge Virke Reise Utland. Men det er ikke bare dét som frister oss nordmenn i påsken.

Hotels.com har nå påskesalg på flere hoteller.

I påsken planlegger 8 av 10 nordmenn å tilbringe ferien med familien, men påsken er også vår mest aktive ferie. 32 prosent av de som drar på ferie oppgir at de gjerne går på ski eller annen aktivitet i tidsrommet, skriver Virke Reise Utland på sine hjemmesider.

Men det er ikke bare hytte og ski som frister i påsken. Vår i Europa med fortauskafeer, sjarmerende middelhavsstrender og shopping frister også nordmenn, ifølge en ny undersøkelse.

De fleste har vel lagd planer for påsken, men sitter du hjemme og er lysten på å komme deg vekk har vi noen tips til deg.

 

Vårbyer i Europa

iStock_000085750197_Small

Roma er akkurat passe varmt i vårperioden – og ligger kun 3 timer unna med direktefly. Foto: Istock

Er du en av de som er mer lysten på en storbyferie enn påskefjellet nå i påsken? På få timer kan du raskt komme deg til fantastiske byer som Paris, Roma, London, Berlin og Lisboa.

Våren er den perfekte årstid for å besøke disse byene med behagelige temperaturer og få turister.

 

Berlin: byen for historieinteresserte

berlin

Guten Tag! Berlin er en flott by og kanskje en av verdens kuleste – pulserende og levende mht. både byutvikling og menneskeliv at det knapt finnes maken.

Å ta en selfie ved Berlinmuren er et must, og er det et område du bare må besøke, så er det museumsøya, Museumsinsel. Området har hele 7(!) museer på Spreeinsel i sentrum av byen. Blant annet finner du Pergamonmuseet, Atles Museum, Neues Museum, Atle Nationalgalerie og Bodemuseum. Faktisk er dette verdens største museumskompleks og er oppført på Unescos liste over verdens kulturarv.

Dersom du liker å gå på museum så er dette et perfekt sted, men også hvis du liker å oppleve fine områder hvor du kan ta deg en kopp kaffe i solen.

Les også: Berlins mest trendy bydeler

Her må du bo i Berlin: Das Stue

Moderne og kult hotell med muligens det tøffeste stedet å spise, i hvert fall på et hotell, i Berlin. Rommene er moderne designperler og litt av en opplevelse i seg selv. Suitene er noe helt for seg selv, så dette er et kult hotell for deg som liker å oppleve det nye og spennende.

Bestill hotellet her.

 

Paris: romantikkens hjemby

paris

Romantikkens by er så vakker at det er vanskelig å glemme førsteinntrykket. Du blir bare forelsket igjen og igjen i denne flotte byen. Hver bydel er som et land i seg selv – så kontrastfullt og spennende på hver sin måte. Her oppdager du stadig noe nytt  – uansett hvor mange ganger du har besøkt byen.

Visste du forresten at byen har mange hemmeligheter? Dersom du er lei av Eiffeltårnet og Champs Elysees så finnes det nemlig mange flotte perler du bare må oppleve neste gang du er i Paris. Nysgjerrig? Les mer om hemmelighetene til Paris her.

Her må du bo i Paris: The Peninsula Paris

Flott hotell med en god blanding av det tradisjonelle og det moderne Paris. Hotellet ligger perfekt til i nærheten av Triumfbuen, med kort gangavstand til byens mest kjente monumenter, museer og luksuriøse shoppingområder. Fantastisk utsikt over Eiffeltårnet får du også med på kjøpet.

Bestill hotellet her.

 

London: byen som har alt

london

London, London, det er nordmennenes favoritt! En av verdens mest livlige byer full av opplevelser og steder som venter på å bli oppdaget. London har alt- enten du skal på en romantisk tur, på en tur med kompisgjengen eller på en liten familieferie. Storbyen har ofte vunnet priser for å være en av verdens mest populære byer, og det er kanskje ikke tilfeldig.

Vi nordmenn vet hvorfor vi elsker London, right mate?

Les også: London-hotellet for de hippe og kule

Her må du bo i London: Baglioni Hotel London

På Baglioni Hotel får du en herlig italiensk atmosfære midt i London sentrum. Hotellet har en fortryllende utsikt over Kensington Gardens og Kensington Palace. Royal Albert Gall, kjøpesenteret Harrods og Knightsbridge ligger også i nærheten. Ryktene tilsier at det nyåpnede spaet er byens beste sted for velvære – så ta deg en tur hit!

Bestill hotellet her.

 

Roma: sjarmerende og romantisk

roma

Feriemessig er det svært mange grunner til å la veien føre til dagens Roma. En by som på spektakulært vis klarer å kombinere det klassiske med det moderne, det historiske med det nyskapende og det romantiske med det aktive. Roma er byen alle bør ha besøkt, i hvert fall minst en gang. Så mange opplevelser på en og samme tid i en og samme by.

Les også: Oppdag Romas mest kjente gate

Her må du bo i Roma: The First Luxury Art Hotel Roma

The First Luxury Art Hotel Roma ligger kun en kort gåtur unna Piazza del Popolo, Via del Corso og Spansketrappen. Med et konsept som fokuserer på kunst, kan du se over 150 kunstgjenstander fra både unge og prestisjetunge kunstere her. Hotellet byr på en herlig atmosfære som gjør at du føler deg som hjemme.

Bestill hotellet her.

 

Lisboa: nesten som San Francisco

lisboa

Lisboa er et perfekt reisemål uansett årstid, men det er noe spesielt med våren i Lisboa.  Lisboa er som San Francisco, både storslått, vakker og sjarmerende rufsete. Byen er et lappeteppe av gammelt og nytt, en by med fantastisk sjarm og historie. Med sine smale gater som slynger seg avsted, grønne parker, vakre plasser og brede bulevarder, er Lisboa kjent som en av de mest romantiske søreuropeiske storbyene.

Les også: Lisboa – et perfekt feriemål uansett årstid

Her må du bo i Lisboa: Browns Central Hotel

Dette fasjonable hotellet holder til i en vakker bygning fra 1700-tallet, midt i sentrum av Lisboa. Her bor du i glamorøse og toppmoderne omgivelser, mens du har alle de moderne fasilitetene du trenger. Beliggenheten kunne ikke ha vært bedre.

Bestill hotellet her.

 

Nordic Choice har kampanje på påskehoteller. Bestill her før det blir slutt.

Trening og spa i Norden

iStock_000066038535_Small

Har du ikke lyst til å reise med fly er det ikke noe i veien for å ta inn på et trenings- og spahotell her i Norden.

Norge er et av stedene i Europa med flest treningssentre, så det er klart hotellene da også følger opp og standarden blir god på fasiliteter som treningsstudio, svømmebasseng og spa.

Fordelene er kort reisevei som igjen gir mer tid til trening, nytelse, spa, shopping og oppdagelsesferder eller spaserturer i hverandres selskap, avhengig av om dere går for by eller fjell.

Nordic Choise Hotels har flere lekre hoteller som tilbyr alt dette, i Stockholm, Strømstad, Kragerø og på Norefjell, blant annet.

På nesten alle Scandichoteller finner man flotte treningsrom, og en del har også både spa og massasjebad. Barnevennlige er de også, med egen Jamie Oliver meny for de minste og lekerom, så vil du ta en tur til for eksempel København og besøke Tivoli eller dyreparken kan vi anbefale at du kikker innom her.

Trenger du å fornye treningsgarderoben? Her finner du Nikesko, de populære Casall tightsene, singlets i de siste fargene og alt annet du trenger til treningen.

 

Aktive ferier

iStock_000062474484_Small

Booker du tidlig kan du få et bra hotell med gode treningsfasiliteter. Offentlige svømmebasseng finner du tilgjengelig i de fleste byer om du heller foretrekker det, eller så er det alltid mulig å oppleve byen og dens parker fra joggeskoene.

Unn deg også et besøk på et spa så får du lagt inn litt egenpleie også.

I tillegg skal man ikke kimse av at man kan forbrenne mange kalorier på shopping og sightseeing, så en storbyferie er ikke noe dumt alternativ for deg som vil holde deg i form også i påskeferien.

Her finner du hotell med treningsenter i Paris
Her finner du hotell med treningssenter i Roma
Her finner du hotell med treningssenter i Barcelona
 (Litt lite utvalg, men her har du til gjengjeld en stor badestrand å leke deg på)

 

Ute etter charter? Her kan du finne restplasser!

 

Tilbud på storbyferier

Apollo har høysesong for storbyreiser og kjører nå tilbud på flere destinasjoner i april og mai! Om du ikke får reist i påsken, anbefaler vi at du heller bestiller deg en ferie i mai, som dessuten har mange fridager. Sjekk tilbudet her.

Les også: Slik får du mest ut av fridagene i mai

Skal du benytte deg av de beste fridagene i 2016, anbefaler vi at du gjør det i mai. Her får du to muligheter.

  1. Du kan få 10-dagersferie fra og med fredag 29.april og frem til søndag 8. mai. Ta ut 3 fridager (2. 3. og 4. mai) med  Kristi Himmelfartsdag den 5. mai og fridag den 6.mai.
  2. Få en langhelg fra og med fredag den 13. mai til mandag den 17.mai,  inkludert fridager den 15. 16. og 17. mai. Perfekt dersom du vil feire nasjonaldagen i et annet land, hvis ikke, så er det bare å ta langhelgen frem til 16. mai.
tilbud

 

Les også:

Billig sydentur

Her er de aller beste hotellene i Berlin

 

Kilder: Virke.no