Foto: iStock

Topp 10 gutteturer

Øl, mat, fotball, fest og enda mer øl. Her er de råeste gutteturene.

En guttetur sammen med gode venner og kamerater er en avkobling som kan gi overskudd også for fysisk helse. En mann på tur med venner er oftere en glad mann enn mannen som aldri drar på tur!

Uansett grunn for guttetur gir vi deg vår topp 10 for de aller beste gutteturene for menn og gutter i alle aldre fra Norge.

amste

1. Amsterdam

Hva: Hva er det du ikke kan gjøre i Europas mest liberale by?

Hvorfor: Amsterdam er en liten lykkepakke av en by for gutteturen. For det første er det slik at flyplassen har veldig mange flyvninger, og er rask å komme til. For det andre er det en by hvor man virkelig kan å ha det bra, deilig og slappe av.

Ja, du har redlight her – men ser du bort i fra stedene hvor du kan røyke innendørs og vinduene med rødt lys finner du også noen virkelig kule puber og utesteder i denne byen.

Volkshotel, Amsterdam, Utendørsservering

Slik som Paradiso. Eller AIR på kule Volkshotel. Om du er mer av ølhundtypen som liker puber (og belgisk øl) sjekker du ut Café Belgique. Hvis drinker er tingen så oppsøker du Vesper. Uansett skal du til Brouwerij’t iJ.

Hvordan kommer du deg dit? Fly til Amsterdam går det svært mange av hver eneste dag. Søk etter flybilletter her. (Ta toget inn til byen, for øvrig – og bruk Über for å komme deg rundt).

Hvor bør du bo? Det er veldig mange valg i Amsterdam, og en del av de er … annerledes. Ett som er annerledes på en litt annerledes måte er skolehotellet The College Hotel. De fleste som jobber her utdanner seg i hotellbransjen, og mange kjendiser velger dette kule hotellet om de skal bo i byen. Et rimelig partyhotell er St.Christopher’s at The Winston. Et annet valg er The Flying Pig Downtown.

Et godt plassert valg er Hotel Sebastian’s, mens de som vil imponere på byen og skryte av flotte hotellrom, bør gå for De L’Europe.

De L'Europe Amsterdam, Amsterdam

Her finner du luksushoteller i Amsterdam


2. Liverpool og Manchester

Hva: Fest. Fotball. Og flere ting på f.

Hvorfor: Liverpool og Manchester, eller kanskje mer riktig: En av delene hvis du liker ett av fotball-lagene der. Dette er byer hvor det er upretensiøs festing hele natta. Livlige folk, masse gode puber og et uteliv som vibrerer.

I Liverpool finner du verdens nest største chinatown, og scouser er lapskaus – så vet du det. Skal du ut på byen bør du sjekke ut burgere på Almost Famous (som også finnes i Manchester) før du begynner å drikke.

Skal du drikke godt øl går du på The Grove Beer Tap & Grill. Du kan også sjekke ut Brewdog-baren (også den i Manchester). Ølhunder bør sjekke ut The Ship and Mitre. Selvfølgelig skal du på Cavern Club i Liverpool, og i gatene rundt.

Over i Manchester kommer du ikke utenom Port Street Beer House. Manchester har også sin egen gay village i Canal Street. For de som kanskje ikke er der så er det The Northern Quarter (der du altså finner Port Street også).

Hvor bør du bo? Enkelt valg i Liverpool: Indigo Liverpool City Centre. Et stilig valg er Malmaison.

I Manchester ville vi valgt Hotel Gotham, men ikke alle menn ville like de rommene – i hvert fall ikke om man deler. Ett annet fint valg er The Midland.

Hotel Indigo Liverpool City Centre, Liverpool


3. Berlin

Hva: Øl. Pølse. Og gjenta.

Hvorfor: I Berlin kan du  ta en tur utenfor komfortsonene på Barbie Deinhoff’s, drikke døgnet rundt på Bei Schlawinchen, ta på deg de mest moderne skoa du har for å drikke på CSA og – alltid – ta en stopp på Club Der Visionaere. Spis pølse på Konnopke’s, spis og fest på White Trash Fast Food, fest hodet av deg på Tresor og se på de shoppende damene på Kurfürstendamm.

På museumssiden er det selvfølgelig mye, men skal vi anbefale en ting for gutteturen så er det DDR museum. Sjekk ut mat på Florian eller Katz Orange.

Hvordan kommer du deg dit? Det er mange flyavganger direkte, og mange med en stopp. Kort flytid. Søk etter flybilletter her.

Hvor bør du bo? Det deiligste med Berlin er at hotellrommene koster svært lite i forhold til hva du får, i hvert fall om du sammenligner med andre storbyer. Her får du virkelig, virkelig mye for pengene. Velger du Hotel Amano får du en kul takterrasse, byens beste røkebar og et veldig tøft distrikt.

Litt lengre ned i gata er det Casa Camper med sin 24 timers åpne – og inkluderte – spisemulighet med drikke som trekker godt. Michelberger Hotel er kjent som stedet for den som liker en god fest, og plasseringen rett ved Berlinmuren og Merceds-Benz Arena (med mange fete konserter) er tøff.

Casa Camper Berlin, Berlin

Her finner du luksushoteller i Berlin


4. Dublin

Hva: Den gamle vikingbyen med musikk og puber

Hvorfor: Dublin er en vennlig og åpen versjon av London, i hvert fall om du spør oss (og eventuelt også The Edge og Bono). Start med puben fra Ulysses i Davy Byrnes, og så er det bare videre. Pub til pub-sko. Plukk opp en lokal ire eller et Timeout for å finne ut hva som gjelder. Noen klassikere er det, men det forandrer seg ofte. Spis på Farmer Browns.

Hvordan kommer du deg dit? Fly, fly av sted!

Hvor bør du bo? The Marker koster mest, og er best mens Generator Hostel er for flest.

The Marker Hotel, Dublin


5. Gøteborg

Hva: Slik Norge burde ha vært

Hvorfor: Strålende på alle måter fra uteliv til spisesteder, og Liseberg er også for voksne!

Hvordan kommer du deg dit? Fly eller tog, bil eller båt.

Hvor bør du bo? Stordalens hotell – Post.

Stor pool pa rooftop med fantastisk utsikt över solnedgang på Hotell Post i Göteborg

Se flere hoteller i Gøteborg her.


6. Las Vegas

Hva: Drikke. Gamble. Show. Lys. Roomservice. Bar.

Hvorfor: Las Vegas har alt en guttetur trenger. I hvert fall om gutteturens fokus er underholdning uten at man trenger å gjøre alt for mye selv. Her er alt lagt til rette for at du skal ha det best mulig, enklest mulig på morsomst måte.

Selvfølgelig nok kan du gamble og drikke, men du kan også oppleve noen av verdens råeste skytebaner (hvor du kan skyte med alt fra AK47 til Magnum), kjøre sportsbiler skikkelig fort (Ferrari eller Porsche?), hoppe fra Stratosphere eller rett og slett gifte deg Elvis-style. Las Vegas har alt.

Og, når (ja, når) du våkner opp fyllesyk og lurer på hva som skjedde i går så drar du deg til The Cosmopolitan. Der oppsøker du restauranten The Henry (du trenger ikke å legge deg først, den åpner klokka 6). Du bestiller så Signature Short Rib Benedict. Det er spareribs, posjerte egg, potet og hollandaise-saus. På siden spør du om en The Mary Pickford. Så er alt greit. Stol på oss.

Hvordan kommer du deg dit? Du kan kjøre til Las Vegas direkte fra Stockholm med Norwegian, eller ta en tur direkte fra London. Søk etter flybilletter her.

Tagline: What happens in Vegas, stays in Vegas…

Caesars Palace - Resort & Casino, Las Vegas

Om det er kjendiser du vil prøve å sjekke opp så er det Tao Beach Club på Venetian Resort Hotel. Her er det over 4 000 rom.

For den som er mer interessert i voksenunderholdning, eller vel – ja-  bikinikledde servitører ved bassenget så er det voksenbassenget Bare på The Mirage som er tingen. Bassengloungen har slagordet «Lose the tanline.» Såpass fantasi har du.

Sjekk ut luksushoteller i Las Vegas her


Nyhavn Canal in Copenhagen, Demark.

7. København

Hva: En lille, og en stor.

Hvorfor: København er den kuleste byen i Skandinavia. Det finnes sikkert svensker som mener det er Stockholm, men de trenger ikke å forlate Stureplan. Køben har alt fra kule puber til enda kulere folk. Røykepuber og gode restauranter.

Hvordan kommer du deg dit? Båt eller fly

Hvor bør du bo? Hotel SP34 eller Hotel Alexandra.

Hotel Alexandra, Copenhagen


8. Praha

Hva: Billig øl!

Hvorfor: Mat, drikke og uteliv til en veldig god pris! Og mange jenter på tur hit. Så, ja, det klarer du å tenke deg selv.

Hvordan kommer du deg dit? Ta fly, du.

Hvor bør du bo? Praha er billig på hotell, så sjekk luksushoteller først. Se bare her. 


9. Palma

Hva: Mallorcas lille perle gir deg uteliv, sol og varme damer

Hvorfor: Palma er en skjult juvel i storbylivet i Europa. Dette er så langt fra sydenlivet som du selv vil. Alt en storby har å by på finner du her.

Hvordan kommer du deg dit? Direktefly eller fly gjennom Barcelona (og dermed har du en super kombinasjon også!)

Hvor bør du bo? Puro Hotel. Verdt hver eneste krone.

Puro Hotel, Palma de Mallorca


10. New York

Lurer du på hvorfor? Sånn bortsett fra at det er en by med alt så er stikkordet ØL.

Det kan sies mye om amerikanere, men at det er vanskelig å bli kjent med det som kanskje er verdens mest utadvendte folk er i hvert fall ikke sant. På tur i New York møtte vi noen ølhunder som guidet oss til de beste stedene å drikke, og spise, for den som virkelig liker å utforske nytt øl.

Les også: Alt du trenger å vite om New York

Vi deler deres anbefalinger her. Anbefalinger skrevet ned på en serviett hentet i baren på Blind Tiger med en penn lånt fra nabobordet ved siden av, fra to amerikanske ølhunder som hadde invitert to nordmenn ned på sitt bord.

Uansett, her er New York for deg som elsker øl:

Blind Tiger

Dette ølhuset åpnet i 1995 i Greenwich Village, og har lang tradisjon for å servere nøye utvalgt øl (28 øl på fat da vi besøkte stedet, og svært mange flaskeøl) og veldig god mat. Ølhuset befinner seg ikke langt fra de fem Marc Jacobs-butikkene i området (blant annet Bookmarc – bokbutikken til Marc Jacobs). Gaten er Bleecker Street, en gate du enkelt finner fra 7th eller Avenue of the Americas. Hele området er meget hyggelig, og Blind Tiger et supert sted for deg som liker hyggelige bartendere og godt øl.

Her finner du nettsiden deres

Beer Authority

Skal du til outletet utenfor New York (Woodbury Premium Outlets) kommer du nok borti Port Authority, det er nemlig hovedbuss-stasjonen for Manhattan. Dette ølstedet er på toppen av stasjonen, og er sentralt i forhold til Times Square og Broadway. 90 øl på fat og 100 øl på flaske gjør at stedet tar igjen i mengde og beliggenhet det man kan si at stedet mangler i sjarme. Fin utsikt og god mat er det likevel.

Her finner du nettsiden

Rattle n Hum

Hvis du har hørt om den irske gruppa med Bono som sanger så klarer du kanskje å gjette at dette ølstedet har irsk tema. 40 øl på fat og over 100 på flaske. Har også en burger det går gjeteord om.

Finn New York Public Library på 5th Avenue, gå ned mot Empire State Building og ta av på west 33rd Street for å finne stedet.

Her finner du nettsiden

Ikke langt unna på West 36th Street mellom Madison Avenue og 5th Avenue finner du Ginger Man(som kaller seg Draft Tasting Room) og The Pony Bar finner du både i Hell’s Kitchen og Upper East Side.

Sjekk også ut klassikerne White Horse Tavern og McSorleys Old Ale House. Sistnevnte er visstnok den eldste i New York, og serverer bare to øl. Du finner Old Ale House på 15th East 7thStreet. Den første var stamstedet til Dylan Thomas, og et sted også folk som Bob Dylan og Jim Morrison har vanket i Greenwich Village.

Mat med godt øl

Hvis du er ute etter spisesteder som også har godt øl så er The Spotted Pig med deres utrolige burger et supert valg. Stedet tar ikke reservasjoner, men siden de har godt øl i baren så går det veldig brå å vente der (prøv deres egne bitter). Det samme ølet får du på Breslin, som er drevet av de samme folkene. Sistnevnte ligger ved Broadway og West 29th Street, mens førstnevnte er ved Hudson Street og West 11th Street. Litt lenger opp fra Blind Tiger.

Du kan, og bør, også sjekke ut Gramercy Tavern med nøye utvalgte amerikanske øl på fat.

Her bor du i New York: The James (Soho). Rett og slett et fantastisk hotell. Sjekk priser og tilgjengelighet her først. En vidunderlig takbar og veldig god service.

3681052_188_z

Les mer om hotellet her


Les også:

New York-hotellene nordmenn elsker

Berlins mest trendy bydeler