Dette er de mest populære reisemålene i sommer. Foto: iStock

Topp 10 reisemål i sommer

Har du begynt å lengte etter sommerferien, og ennå ikke bestilt? Her er reisemålene du bør vurdere i sommer.

Nordmenn flest vil bruke sommerferien til å nyte solrike dager på stranden, men også i kombinasjon med naturopplevelser, severdigheter og utflukt til små byer. Vi velger heller trygge reisemål, og de gode gamle klassikerne som er en kort flytur unna.

Selv om topplisten domineres av solsikre reisemål som tilbyr gode bademuligheter, så er det likevel storbyene som klatrer mest. Direktefly fra mange steder i Norge, kort reisevei og lave priser bidrar til denne økningen, skriver Ticket.no.

Vi har sett på noen av reisemålene og satt sammen en liste på topp 10 feriesteder for nordmenn, basert på tall fra Ticket.

1.Gran Canaria

Gran Canaria har stabilt sommervær hele året, og det er alltid like deilig å reise hit. Denne øya er den tredje største kanariøya, men i særklasse den mest populære. Her er det hvit strand, brun kropp og solfylte dager. Hvis du vil ta turen hit uken før påsken, kan du se folketog med hellige ikoner og religiøse statuer bli båret gjennom gatene på Gran Canaria.

Beste hotellet på Gran Canaria: Grand Hotel Residencia

Les også: De 10 beste hotellene på Gran Canaria

2.Bangkok

Storbyen Bangkok kan tilby alt en storby skal, men samtidig har den en helt unik asiatisk stemning. I gatene raser tuk-tukene av gårde mellom utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Enten du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver.

Beste hotell i Bangkok: Shangri-la Bangkok

Les også: En guide til vakre Thailand

3. Tenerife

Tenerife er den største og mest befolkningsrike øya av de syv Kanariøyene. Når du ikke ligger på stranden, kan du dra på nattklubb, gå på spa, besøke badelandet Siam Park, spise tapas eller utforske byen på kvelden.

Her bor du på Tenerife: Mediterranean palace

Les også: Tenerife: Reisetips og reiseguide

4.London

For oss nordmenn er London virkelig en favorittby av mange grunner. Bra shopping, kort flytur, billige flybilletter, utallige kafeer og restauranter å velge mellom. Ikke minst det kulturelle tilbudet av teatre, konserter og museer.

Lav pund og priskrig på flybilletter etter Ryanair startet å fly fra Oslo Lufthavn, gjør London enda mer populært reisemål. Du kan lese mer om det her.

Her bor du i London: The Strand Palace Hotel

5.Amsterdam

Ingen annen hovedstad i Europa har så mye sjarm.

Hovedstaden i Nederland er en by mange mener mye om, og en by du aldri glemmer hvis du har besøkt den. Byen som oppstod en gang mot slutten av 1200-tallet har vært en av verdens rikeste byer, om ikke den rikeste byen. Det er byen som har nydelige kanaler, kaffeshopper med salg av stoffer som er illegale i Norge, sykler over alt, Anne Frank-huset og et red light district som ligger midt i byen. Amsterdam har på mange måter alt det ingen andre byer har.

Beste familiehotell i Amsterdam: Inntel Hotels Amsterdam Centre

Beste hotell i Amsterdam: De L’Europe Amsterdam

6.Phuket

Øyprovinsen Phuket er ligger i det sørlige Thailand som et av Sørøstasias mest kjente turistmål på grunn av sine strender og dykkerfasiliteter.

Nord for Phuket ligger Khoa Sok National Park hvor du kan oppleve jungelen for fullt med elefanter, trehus og fine innsjø. I samme område ligger også bukten Phang Na Bay med James Bond-øya og Koh Panyee som er to av de kjente stedene i denne bukten. Den vakreste stranden derimot er Kamala Beach som er kjent for sin avslappende atmosfære, isolerte strender og grønne daler.

Beste luksushotell i Phuket: The shore at Katathani

Familiehotell i Phuket: Sunwing Resort & Spa

Romantisk hotell i Phuket: Renaiisance by Marriott

7.Manchester

England har mye mer å by på enn den hektiske motemetropolen London. Nordmenn assosierer Manchester med fotball og øl, men byen har også mye annet å være stolt av. Et yrende restaurantliv, flott arkitektur, gode shoppingmuligheter, et livlig natteliv og kulturelle opplevelser mangler det ikke på.

Her bor du i Manchester: Britannia Hotel

Sjekk også: Hotel Gotham

8.Paris

Det er få byer som er forbundet med romantikk på samme nivå som Paris. Denne byen byr på sitt sanselige som ingen andre steder, med god vin og mat langs en av byens fantastiske fortausrestauranter blomstrer romantikken mer enn noen gang før. Om du er litt mer rastløs kan man ta en kveldstur hånd i hånd med sin elskede over en av Seinens mange broer, helst den eldste av dem alle, Pont Neuf. For å toppe det hele kan dere avslutte kvelden med en deilig piknik med Eiffeltårnets velkjente kulisse blinkende i bakgrunnen.

Her bor du i Paris: Hotel Baume

Se flere hoteller i Paris her!

9.München

Den tyske storbyen kan friste med utallige severdigheter; alt fra Oktoberfesten, gamlebyen Altstadt, den Engelske hagen, kirker og slott. München kan også skryte på seg å være et viktig kultur-og kunstsenter med 42 teatre, 45 museer og to operahus. München kan besøkes året rundt, og er også perfekt for en hyggelig førjulstid. De er kjent for sine legendariske julemarkeder.

Her bor du i München: Eden Wolff

10.Alicante

Alicante er en av Spanias mest elskede turistbyer. Alle kan finne seg til rette i Alicante, enten om dere er middelaldrende par, partyløver eller barnefamilier. Strandliv, spansk mat, fartsfylte rytmer og shopping er noe av det du kan vente deg i Alicante.

Her bor du i Alicante: Hotel Sercotel Suites del Mar

Les også: Alicante: En av Spanias mest elskede turistbyer


Utstyret alle reisende bør ha:

  1. Bagasjevekt
  2. Et par kule solbriller fra Ralph Lauren
  3. Nødladeren Power Stone
  4. Nakkepute
  5. Vanntette futteraler
  6. Trillekoffert fra Paul Smith
  7. Smarte ryggsekken Lifepack
  8. En god bok til reisen: Mine brødre
  9. Kamera:Fujifilm X100T

Kilder: Ticket.no