Slik sjekker du om et hotell virkelig er bra

Det er ikke alltid like enkelt å finne ut om et hotell virkelig er bra. Leser du hotellenes offisielle hjemmesider vil du få inntrykk av at de aller fleste hotellene er supre luksushoteller som det nærmest ikke finnes sidestykke av i hotellverdenen.

Søk etter hotell blant over 290 000 hoteller her

Slik er det selvfølgelig ikke. Vi gir deg her guiden til hvordan du virkelig skal finne ut om et hotell er bra

luksus

Hva er egentlig et femstjerners hotell?

Stjerner på hotell kan være svært misvisende, og stjerneratingen er heller ikke helt lik verden over. Oppsummert kan man likevel si at de fleste kriteriene går igjen. De fleste kriteriene er objektive målekriterier. Har hotellet resepsjon, har det minibar eller roomservice – og har hotellet speil på rommet (ja, seriøst).

Søk blant 556 000 hoteller her

Vi har uansett kikket litt på de forskjellige kriteriene som brukes både her og der for å lage en liten oversikt (som du ser under).

hotell

Dette betyr stjernene til hotellene

Fem stjerner Resepsjon åpen i 24 timer hvor medarbeiderne snakker flere språk
Concierge, dørmann eller valetparkering
Stor resepsjon med servering
Minibar eller roomservice med mat 24 timer
Personlig hilsener på rom (gaver, blomster eller lignende)
Safe, rens på hotellet, nett-tilgang samt alt under
Fire stjerner Resepsjon åpen i minimum 18 timer
Lobby med sittemuligheter og servering
Frokostrom eller frokost på rom
Minibar eller roomservice med drikke 24 timer
Internett-tilgang på hotellet
Restaurant på hotellet
Sofa på rom
Flere baderomsprodukter for dusj og vask, og alt under
Tre stjerner Resepsjon åpen i 14 timer
Telefon på rommet
Mulighet for drikke på rommet
Speil og sted å sette baggasje
Internett-tilgang på hotellet
Muligheter for ekstra puter samt alt for tostjerners hotell
To stjerner Frokostmulighet
Leselys ved sengen
Baderomsprodukter
Håndklær
Tar kredittkort og alt under
En stjerne Har wc/dusj på rommet
Daglig rengjøring
Såpe
Mulighet for å få drikke på hotellet
TV på rommet

 

I praksis betyr det at både Courthouse Hotel og Hotel 41 er femstjerners hoteller i London, selv om det er en relativt stor kvalitetsforskjell på hotellene. Det er også derfor mange ikke bruker stjerneratingen på sine sider.

Du kan for eksempel se stjerneratingen på Expedia – der vises den på alle hoteller

Det er også på grunn av hvor forvirrende dette er at Choice-hotellene heller legger sin Tripadvisor-rating enn stjerner på sider. Sjekk bare her, og se om du klarer å gjette hvilket hotell de har i Oslo som har fem stjerner.

screenshot-www.tripadvisor.com 2014-12-01 15-20-17

Hvordan lese anmeldelser på Tripadvisor

Du har sikkert sett anmeldelser fra Tripadvisor, og vet at det kan være veldig mye forskjellig. Et hotell kan både få svært gode anmeldelser, og svært dårlige. Ofte med veldig store forskjeller fra en anmelder til en annen, spesielt anmeldere fra forskjellige land. Det er ingen tvil om at krav, ønsker og forventninger er forskjellige fra land til land.

180938380

Skal du bo på hotell vil du helst ha positive overraskelser. Det kan derfor være smart å lese anmeldelser og stjerner riktig.

Amerikanske anmeldere er for eksempel veldig opptatt av størrelsene på rommene, kanskje mer enn noe annet. I tillegg har amerikanske anmeldere et litt annet forhold til service enn vi har ellers i Europa. Det betyr for eksempel at mange hoteller i Frankrike får litt lavere rating på Tripadvisor siden, vel, fransk service noen ganger kan være litt for arrogant for amerikanere.

Sjekk Tripadvisor-anmeldelsene til Choice her

Det er også vel verdt å sjekke ut når på året en anmeldelse ble skrevet. Sjekk om det er samtidig som du vurderer å reise på hotellet. At et hotell i Wien ikke har aircondition er for eksempel ikke veldig viktig i desember, eller at et utendørs basseng var stengt i desember i Tromsø er heller ikke alt for relevant.

Her er de beste hotellene i 2014 i følge Tripadvisor

Les både de mest positive og negative anmeldelsene. De mest negative kan du lese om er irritert på grunn av en ting eller om det er hotellet generelt. Veldig ofte er det en ting man mener var mangelfullt som ga negativ kritikk.

Scandic-hotellene bruker også Tripadvisor som sin guide

Vær også obs på hoteller som har få anmeldelser. Det er naturlig at et nytt hotell har få anmeldelser, men at hoteller som har vært der en stund har det bør du være obs på.

Sjekk også: Hva er det beste hotellet i New York? Sjekk her

screenshot-no.hotels.com 2014-12-01 15-22-49

Anmeldelser på Hotels.com og Booking.com

De store bookingsidene har sine egne anmeldelser. Der kan du sjekke ut anmeldelsene fra de som faktisk har bestilt hoteller gjennom sidene. Slik som for Oslo Plaza her. Forskjellen fra anmeldelser på Tripadvisor er at det er folk som har bestilt gjennom sidene, og bodd der – som anmelder.

Ofte er det folk som er mest negative og mest positive som anmelder. Det betyr at du kan være relativt sikker på at hvis et hotell har fått god anmeldelse så er det bra. For oss nordmenn er det også slik at norske anmeldere kommer øverst, og det er ofte en fordel. Vi nordmenn er kanskje likere enn man aner. Sjekk også hva slags tur folk var på (2-netters familietur etc)

Sjekk her

Det samme gjelder også for booking.com, som snakker om ekte omtaler, altså omtaler som er skrevet av folk som faktisk har bodd der. De vekter også anmeldelser på land – og om folk mener de er nyttige. Her er det også slik at de mest positive og negative anmelder mest.

Sjekk her.