Vær rask: Valentine’s Day – tilbud!

På tide med en romantisk weekend med din kjære? Bestill et eksklusivt hotellrom nå - og spar opptil 40 %

Mange tror at Valentines day er kun for amerikanere, men det stemmer ikke. Mange nordmenn elsker å tilbringe tid med kjæresten på denne dagen, mens andre mener at «hver dag er Valentine’s day». Greit nok, men nå kan du for en gangs skyld gjøre noe man ikke gjør hver dag: å reise bort sammen! Overrask din kjære med en weekendtur – og få minner for livet. Som det sies: «Travel is the only thing you buy that makes you richer» <3 .

Nå er du heldig – for nå kan du spare opptil 40 % på hotellrom hvis du bestiller innen 14.februar.

Her er noen tips til romantiske destinasjoner, samt hoteller som har supertilbud:

 

Nydelige Firenze

firenze

Firenze er en by som alle kunstelskere bør reise til. Her er det sjarmerende broer, koselige gallerier, og nydelig arkitektur. Firenze er regionhovedstad i Toscana, som ligger i nordlige Italia. Oppdag Michelangelos kunstverk på flere museer som Casa Buonarroti, The Accademia eller The Uffizi. Firenzes mest kjente attraksjon er katadralen Duomo – som også er en av verdens største katadraler. Ta med kjæresten til den middeladerske broa Ponte Vecchio – her finner du flere gullsmeder og butikker på broa.

Avstand: 4 t 55 min fra Oslo

Hotelltips:

1. Bernini Palace

7

2. Palazzo Magnani Feroni, All suits

8

3. Grand Hotel Villa Medici – A Sina Hotel

9

 

 

Kjærlighetens by – Paris

paris

Paris er kjent som «kjærlighetens by» – et godt valg hvis du ikke er så glad i lange flyturer og samtidig vil ha en romantisk ferie med kjæresten. Dessuten, ble  Paris kåret til en av verdens mest populære byer – og kom på 3.plass! Ta en tur til Eiffeiltårnet, eller spaser gjennom de romantiske gatene som i filmen «Midtnight in Paris». Se Mona Lisa-maleriet på Louvre-museet , eller shop til you drop på de mange eksklusive shoppingstedene. Ellers er det et must å smake på verdens beste makroner hos La Durée.

Avstand: 2 t 25 min fra Oslo

Hotelltips:

1. Best Western Paris

paris_

 2. Hilton Paris Opera

17

3. Hotel Montalembert 

19

 

 

 Vakre Budapest

budapest

Visste du at Budpest var opprinnelig to byer? Buda og Pest ble nemlig slått sammen til en by i 1873. Mange elsker Budapest på grunn av byens historiske monumenter, arkitektur, spamuligheter og de romantiske områdene. For de av dere som vil overraske kjæresten med spa-opphold, så er Budapest det perfekte stedet! Her får du eksklusive muligheter, for en brøkdel av norske priser.

Opplev en romantisk kveld på den Ungarske statsoperaen – som også er et viktig kulturminne.  Eller, ta en tur til Helteplassen som ble bygd i 1896. På denne plassen finner du minnesmerket til «Ungarns falne helter» – viktig å få med seg for de historieinteresserte.

 

Avstand: 2 t 30 min fra Oslo

Hotelltips:

1.Sofitel Budapest Chain Bridge 

1

2.Hilton Budapest

2

3.Kempinsi Hotel Corvinus Budapest

3

 

 

Kunstneriske Wien

wien

Klassisk musikk  og hestetaxi – hva er mer romantisk enn det? Wien er rik på kulturhistorie, flotte attraksjoner og god mat og drikke. Se til at du får med kjæresten til et av Østerrikes viktigste og romantiske museer: Belvedere Galleriet. Her kan du kysse foran The Kiss –  et maleri av en Østerrikes mest berømte kunstnere, Gustav Klimt (1862 -1918). Les mer om hva dere kan finne på i Wien her. 

Avstand: 2 t 40 min fra Oslo

Hotelltips: 

1. Meliá Vienna 

5

2. Hotel Bristol, A Luxury Collecton

wien

 

When in Roma

rome

 En romantisk ferie til Roma slår aldri feil.  Å besøke Colosseum er et selvfølge – her ble det jo holdt gladatiorkamper i romertiden. Roma er fylt med koselige kafeer, god mat og vin. Byen inneholder så mange severdigheter, at det er vanskelig å se alt på én helg, men du bør spasere gjennom Via Appia – kjent som veien til Roma. Disse brostenbelagte veiene ble bygd av romerne da de skulle ut på reise rundt i Europa og til Midtøsten. Det er fortsatt spor av veiene i dag – hele veien til grensen mot England(!). Ta også en tur til Castel Sant’Angelo i Roma – en av Romas eldst bevarte broer.

Avstand: Når du tar fly fra Oslo,så må du nesten mellomlande et sted – det nærmeste blir i København. Da tar det omtrent 4 timer til sammen.

Hotelltips:

 

1. Rome Cavaileri, Waldorf Astoria 

13

2. Savoy Hotel 

14

3. Hotel d’Inghilterra 

15

 

Kulturrike Palermo

palermo

Palermo ligger i provinsen Sicilia, og var en gang erobret av blant annet fønikere, arabere og spanjolere. Når du vandrer gjennom gatene vil du fort legge merke til Palermos kulturhistorie: middelalderkirker med arabiske kupler, spanske kirker og spor av normannernes skulpturer. Du føler at du er midt i Gudfaren-filmen når du trasker i gatene. Dere trenger ikke å være redd for å møte på mafiamenn i denne byen – her er det mange hyggelige italienere som ønsker dere velkommen! Les mer om Sicilia her.

Avstand: Det tar omrent 7-8 timer å fly fra Oslo til Palermo. Vær obs på at det ikke finnes direkteflyvninger – og at dere bør helst tilbringe noen dager ekstra for å få med dere det meste av denne romantiske byen.

Hotelltips:

1. Mondello Palace Hotel 

10

2. Grand Hotel Federico II

11

3. Palezzo Brunaccini 

12

 

Tips til andre romantiske destinasjoner:

Barcelona

Hotelltips:

Majestic Hotel & Spa 

Fairmont Rey Juan Carlos 

Eurostars Ramblas

København

Hotelltips:

Phoenix Copenhagen 

Radisson Blu Royal Hotel 

Marriott Copenhagen

Istanbul

Hotelltips:

Dersaadet Hotel

Eresin Crown Hotel 

Romantic Hotel Istanbul

Kilder: (Lonely Planet, Trip Advisor, Romatips.no, Reiseguiden.no)