4 storbyhoteller du ikke vil gå glipp av

Gira på storbyferie, men usikker på hvilken by og ikke minst hvilket hotell du skal booke? Gründerne bak Onelovehotels har bodd på utallige hoteller verden rundt og har plukket ut de 4 aller beste storbyhotellene de har bodd på. Under forteller de deg hvorfor du bør besøke akkurat disse hotellene.

Les også: Onelovehotels og Nettavisen lanserer den første hotellnettsiden i Norge med inntekter som går til veldedige formål

SOHO HOUSE BERLIN

soho

 

Berlin er en av våre favorittbyer og vi pleier stort sett å bo på Soho House når vi er her og det er det mange grunner til. Først og fremst de fantastiske rommene i Mad Men stil, men også loungen i toppetasjen og hotellets spa med tyrkisk hammam. Når hotellet i tillegg ligger midt i Mitte og har basseng på taket så er det ikke så mye å lure på! De store rommene her er ikke billige, men vi mener definitivt at de er verdt prisen. Soho House er en medlemmsklubb og det er bare medlemmer og hotellgjester som kommer inn. Bor du på hotellet kan du ta med deg inntil to gjester.

Rommene

På Soho House i Berlin kan du velge mellom fire ulike rom og ulike leiligheter. Vi har bare bodd på rommet som heter “Large” og ser ingen grunn til å gjøre noe annet. Her får du 80kvm med fantastisk 50-talls stil, stort badekar midt i rommet, king size seng, stor rød plysj-sofa, steamdusj og vinylspiller med noen utvalgte klassikere. Det store baderommet er proppet fullt av Cowshed produkter og hvis du ønsker kommer en av husets bartendere til rommet og lager en dry martini til deg mens du ligger i badekaret. Det finnes et større rom også (130kvm) som er ganske likt av design, men det er dyrere. De mindre rommene er også fine, men vi anbefaler å legge noen ekstra kroner for det lille ekstra.

Mat og drikke

Det finnes en restaurant og en bar på Soho House og begge ligger i hotellets toppetasje. Fordi Soho House er en medlemsklubb er det alltid mye folk her som enten spiser lunsj med forretningsforbindelser eller tar en drink etter jobb. Den store baren under verdens kuleste lysekrone er det perfekte stedet for “people watching” og kvaliteten på drinkene er høy. Restauranten er forholdsvis enkel, men serverer god mat og er perfekt for en lunsj eller en enklere middag. Til frokost velger du mellom ulike typer av egg og omeletter.

Det finnes mange gode restauranter i nærheten også. Vi anbefaler Grill Royal for den perfekte biffen eller Kuchi Sushi for japansk.

Trening

Ettersom Soho House er en medlemsklubb så holder treningsrommet her usedvanlig høy kvalitet og er sannsynligvis blant de beste i Berlin. Som gjest bruker du det selvsagt gratis.
Et av høydepunktene ved å bo her er hotellets Spa avdeling. På alle Soho House hoteller finnes det et Cowshed spa og det gjør det her også. Stort utvalg av behandlinger til relativt rimelige priser. Det finnes også en badstu og ikke minst en stor hammam med tilhørende steambadstu og vanlig badstu. Her kan du ligge i timesvis på de varme steinene og det er virkelig det perfekte sted å slappe av. Det kan være lurt å booke dine spabehandlinger i forkant da stedet er veldig populært.

Er du her på våren eller sommeren kan du ha din egen lille badeferie på taket av hotellet, hvor det er et stort basseng og solstoler.

Menneskene

De ansatte på Soho House er hyggelige de, men de som gjør stedet spesielt er gjestene. Soho House er et samlingssted for den kreative bransjen i Berlin og tekstforfattere, skuespillere, pr-folk og regissører svinser rundt i syvende etasje stort sett hele tiden. Vi har alltid endt opp med noen hyggelige samtaler rundt baren når vi har vært her. Hotellet er også populært blant kjendiser som besøker byen og vi har blant annet støtt på Georg Clooney og John Goodman.

Se flere bilder av hotellet her.

 

TOWN HALL HOTEL, LONDON

town

Vi er i utgangspunktet ikke veldig begeistret for London som hotellby. Det florerer av flotte hoteller i byen, men de er ofte uforholdsmessig dyre i forhold til hva man får. Derfor ble vi veldig glade når vi fant denne perlen av et hotell på Londons østkant. Town Hall ligger i Dalston ikke langt fra de livlige bydelene Hoxton og Hackney. Som navnet tilsier er bygget en gammel Town Hall og skiller seg fra veldig mange andre hoteller i området. Her får du store, flotte rom, til en veldig god pris og usedvanlig god service. Når hotellet i tillegg huser en av Londons beste restauranter, en kul bar og et stort svømmebasseng, er det vanskelig og ikke være fornøyd.

Rommene

På Town Hall har de ulike rom og suiter, men her må man gå for hotellets “signature suites” som ikke koster mer enn 200 GBP per natt. De to beste er 101 og 103 som begge ligger i den eldste delen av bygningen. Rommene er ca 70kvm store, men ettersom det er 5 meter under taket og vinduene er 3 meter høye føles rommet enda større. Sengen ligger på en liten mezzanine midt i rommet med en nedsunket badekar rett ved siden av. Ettersom deler av bygningen er fredet er stilen en slags mix av moderne minimalistisk og tradisjonell britisk arkitektur. Signatur suites har også et lite kitchenette hvis du mot formodning skulle få lyst til å lage mat selv. Gratis wifi over hele hotellet.

Town Hall har også en helt unik suite på flere hundre kvadratmeter, men den er ikke billig. Spør resepsjonen om du får ta en titt når du er der og drøm deg bort.

Mat og drikke

Veldig bra frokost på Town Hall. Nybakt brød av ulike typer, hjemmelaget granola, ferskpresset juice, gode oster og diverse a la carte retter. Spis i den hyggelige spisesalen eller få frokosten levert på rommet. Som nevnt huser hotellet en av Londons bedre restauranter, Viajante. Stedet har Michelinstjerne og er definitivt verdt et besøk. Det kan være vanskelig å få bord så be hotellet gjøre en reservasjon når du bestiller rom. I forbindelse med restauranten ligger det også en veldig hyggelig bar som egner seg fint for en drink før man går videre ut i byen.

Det finnes også en enklere restaurant på hotellet som er åpen for lunsj og middag. I Hoxton og Hackney, like i nærheten finnes det er stort utvalg av barer, restauranter og klubber og dette er helt klart et av Londons mer spennende områder for de som er glad i å gå ut.

Trening

I kjelleren finnes det et stort svømmebasseng som er stort nok til å bruke til trening og hotellet er i ferd med å ferdigstille en sauna. Rett ved siden av ligger trimrommet som ikke er av de største, men har et godt utvalg av apparater, samt frivekter og utstyret er nytt og velfungerende. Vil du heller trimme ute ligger det flere parker i nærheten.

Se flere av våre bilder av hotellet her.

 

THE NOMAD, NYC

nomad

NYC er beryktet for å navngi selv byens minste mikro-forsteder og passende nok har dette ultra hippe hotellet som vokter området som heter North of Madison Square Park, fått navnet NoMad. Hvis den historiske Beaux Art bygningen som er rikelig dekorert i overdådig Parisisk stil minner deg om Hotel Costes i Paris, så er det ikke tilfeldig da begge hoteller har samme designer, Jacques Garcia. Men selv om utgangspunktet er europeisk har The NoMad sin egen, unike Flatiron identitet. Rommene har vintage tepper, sengegavler i lær og frittstående badekar med løveføtter og fellesområdene kan tilby et bibliotek med trepanel over to etasjer med spiraltrapp og overdådige sofaer i skinn. The NoMad er ikke bare et hotell, det er et eget privat univers som omfavner deg.

Rommene

De 168 rommene på The NoMad er innredet i en tidløs og luksuriøs, parisisk pied-á-terre stil som du ikke visste at du elsket! Lyse, åpne rom dekorert med eleganse fra en svunnen tid, kombinert med moderne fasiliteter. Her finner du doble vinduer, håndvevde Heriz tepper, skrivebord i mahogni, vakre fliser, parkett i lønnetre, Sferra sengetøy, Frette håndklær og badekåper og en eksklusiv kolleksjon med amenities fra Coté Bastide. Hvert rom har unik kunst innkjøpt fra franske antikkbutikker. Baderom har europeisk stil med ”walk in” dusj og mange rom har frittstående badekar med løveføtter hvis det frister med et bad før du gyver løs på NYC. Rommenes størrelse varierer fra Classic 31kvm til den 170 kvm store Suite Royal som har egen takterrasse med utsikt over Flatiron distriktet og Broadway. Vårt favorittrom på hotellet er The NoMad Suite som har et glamorøst, sirkelrudt soverom med panoramavinduer som rammer inn Manhattan’s skyline.

Mat og drikke

Hotellet restaurant er en stilfulle affære som strekker seg over flere rom, blant annet et glassinnrammet atrium, en mørkere plysjkledd salong, en sexy bar og en mystisk bibliotekslounge. Møbler i mørk eik og rikelig med rød fløyel gjør stemningsbilde komplett. Restauranten som stort sett er full med gjester gjennom dagen serverer smørstekte reddiker med fleur de sel, hjemmelaget tagliatelle med kongekrabbe, egg med quinoa og eple brioche. Alt fra menyen til den kulinariske mesterhjernen Daniel Humm som du kanskje husker fra restauranten Eleven Madison Park med sine tre Michelinstjerner. Hotellets berømte ”Truffle and foie gras infused chicken” er muligens verdens beste kyllingrett og må prøves når du er her. Start kvelden med en drink i mahognibaren, nyt så en lang og avslappet middag i det luftige atriumet og avslutt med en nightcap i biblioteket. Hvis du ønsker en mer intim kveld kan du spise dagens femretter på den private takterrassen med noen du er glad i. Room service er selvsagt også tilgjengelig 24/7 og det finnes en hyggelig meny med kyllingsuppe, ulike salater og sandwicher.

Service

Servicen på The NoMad er upåklagelig fra housekeeping til hotellets ledelse. Hvert medlem av temaet er genuint hyggelige og profesjonelle. Ulikt mange andre hoteller hvor målet er at du skal føle deg som en kunde, så vil du her føle deg som en gjest. Det er magi i små detaljer og det er det som gjør The NoMad spesielt. Fra brevpapiret på rommets skrivebord, til porselenet du spiser og selvsagt hvordan du blir behandlet av hotellets ansatte. Et opphold på The NoMad er en opplevelse du vil gjenoppleve mange ganger.

Severdigheter

NoMad-området er som de liker å si fortsatt under utvikling. Hva gjelder shopping så er det mest tvilsomme juvelbutikker og andre billig butikker i området, men det endrer seg sakte men sikkert. Rett ned i gaten ligger Ace Hotel som er blitt et populært hipster hang out, med et par morsomme restauranter og kanskje NYC beste kaffe på Stumptown Coffee. Times Square ligger bare noen kvartaler unna og hotellet er bare en kort taxitur fra all moroa downtown eller glamouren uptown. Rett ved siden av hotellet ligger en nydelig butikk, Maison Kitsuné, som er full av fristelser. Alt fra kule kjoler til stilige loafers, lærvesker og badeprodukter.

Flere bilder av hotellet tatt av gründerne finner du her.

 

HOTEL COSTES, PARIS

paris

Paris er berømt for sine elegant bygninger og atmosfære. Belle Epoque bygårder står tett i tett, sjarmerende hus i smale gater, velfriserte hager og intime kafeer hvor man kan slappe av og bedrive ”people watching”. Men hvis du dykker litt dypere ned i Paris sin sjel finner du en annen side av verdensmetropolen. Den er like luksuriøs og glamorøs, men også mørk, sexy og mystisk. Når du har funnet den vil du oppdage at du akkurat har gått inn dørene på Hotel Costes, en ekstravagant eiendom i 1 Arrondissement som er hyppig besøkt av velstående jet-settere, kjendiser og de som følger etter dem. Hotellet åpnet i 1991 under ledelse av designer Jacques Garcia som har tilført Hotel Costes en overdådig stil inspirert av Napoleons andre rike med interiør i mørk mahogni, dype mørke farger, sexy bakgrunnsbilder og mørk velur. Det visuelle er bare en del av historien, hotellet har også sin egen signatur duft som er så distinkt at du vil bli fristet til å kjøpe med deg noen duftlys hjem. Hotellets høydepunkt er den italiensk-inspirerte bakgården med skulpturer av romerske guder som våker over gjestene. Sitt her en varm vårkveld og nyt stedets egen lounge musikk av DJ Stephane Pompougnac, det er magisk. Uansett om du bor på hotellet eller nyter et måltid her er Hotel Costes scenen å bli sett på i Paris.

Rommene

Hotellets 82 luksuriøse rom varierer mellom 20 kvadratmeter i et mini rom med en liten dobbelseng til en klassisk suite med separat stue og soverom med king size seng. Alle rommene er romantisk og overdådig dekorert i en kontemporær utgave av fransk Belle Epoque stil. Veggene har vakre tapeter med blomster, utsmykkede gardiner, sofaer i velur og overdådige assessoarer som til sammen skaper en dramatisk dekor. Noen av rommene kan være litt små så hvis du er misfornøyd med ditt rom, ikke nøl med å be om et alternativ ettersom ingen av rommene er helt like. Hotellets beste rom finner du faktisk i første etasje med store vinduer og en søt liten balkong med utsikt over bakgården.

Mat og drikke

Jacques Garcia’s originale kreativitet er tydelig både i bakgården og i hotellets bar. Interiøret er frodig og arkitekturen er full av små kroker og avlukker som egner seg perfekt for intime samtaler. Levende lys, eget soundtrack, lokale og reisende i høye heler og elegante servitører bidrar til en dynamisk og sensuell atmosfære man ikke går lei av. Den internasjonale menyen mikser Fransk, Asiatisk og Italiensk og tilbyr delikate retter som Thai basil chicken spring rolls, spicy avocado and tuna tartare, grilled aubergine burrata, creamy prawn risotto, veal steak with chanterelle og weeping tiger beef. Maten er nydelig men rettene spiller ikke hovedrollen her, det gjør atmosfæren, nyt den. Restauranten er veldig populær så du er nødt til å bestille bord selv om du bor på hotellet. Hotellets bar er konstant busy med gjester som venter på bord eller som tar en drink før de vandrer videre inn i Paris natten.

Spa

Costes pool og spa opereres av Clarins og tilbyr et lite, intimt område med orientalsk inspirasjon. Stedets svakt belyste undergrunds-grotte som like gjerne kunne vært i et romersk palass er stedet hvor det hektiske livet i Paris blir glemt av stedets gjester. Dette er en diskret adresse for de som er ”in the know” og de flokker hit for eksklusive massasjer and andre herlige behandlinger som ” Hammam Ritual”. Ta et dypp i det kjølige bassenget eller besøk unisex steam rommet for total avslapping. Sett av litt tid for dette er et sted du ikke vil haste igjennom. Husets spa er åpent fra 07:30 til 22:00 og det finnes også et fullskala treningsrom med mulighet for personlig trener.

Severdigheter

Hotell Costed ligger i hjertet av Paris ca 45 minutters kjøretur fra Charles de Gaulle flyplassen. Plassert på nordsiden av Seinen er hotellet en del av det som heter 1 Arrondissement. Louvre museet og Tuileries hagene er i gå avstand fra hotellet og for de som elsker shopping etter luksusbrands så passer det bra at Costes ligger på Rue Saint-Honore som er et mekka for shopping gale. Et vakkert tillegg til hotellet er ”Roses Costes Dani Roses”, butikken som selger roser til alle anledninger. Costes har også sin egen linje med parfyme, stearinlys og egne originale musikkalbum som selges her.

Se flere bilder her.

Les også: Redd verden mens du sover