Verdens 25 kuleste hoteller

Det er noen hoteller som rett og slett er litt kulere enn andre. Vi gir deg listen. 

1. Fletcher Hotel Amsterdam

Dette hotellet åpnet den 11.januar 2013, og er et nytt hotell med svært futuristisk preg – både på innsiden og utsiden.

Hotellets 120 rom har et virkelig særpreg med sine runde vinduer og en relativt uvanlig dusjanordning. Alle rommene er lyse og store, og de runde vinduene gir god utsikt.

Se flere bilder her  

2. Blow Up Hall 50/50, Poznan (Polen)

Hotellet kaller seg selv for et interaktivt kunstverk. Detaljene inkluderer at romnøkkelen er en iPhone (for de totalt 22 rommene) som ved bruk av lokasjonsteknologi forteller deg hvilket rom du har (hotellet har for øvrig ei heller en tradisjonell resepsjon).

Detaljer som geometriske møbler, en hotellbar virkelig utenom det vanlige og rom som er gjennomdesignet fra A til Å er noe av det du får på kunsthotellet.

Virkelig noen skritt inn i en eller annen fremtid.

Se flere bilder her

3. The Singular Patagonia, Patagonia, Chile

Luxpresso kåret dette til det beste nyåpnede designhotellet i 2012, og det er det all grunn til å skjønne bakgrunnen for. Egentlig er det et nedlagt kjølelager som ble bygget i 1915, men nå er det kanskje ett av verdens mest unike hotell.

Beskyttet av bevaringsmyndighetene i Chile, men likevel et arkitektonisk mesterverk innenfor rammene.

Med et utrolig spa, svært spennende spisemuligheter og svært mange naturopplevelser kort tid unna er dette en opplevelse garantert litt utenom det vanlige.

Se flere bilder her

4. Sheraton Huzhou Hot Springs & Resort, Huzhou, Kina

Dette hotellet kostet 1,5 milliarder dollar å lage. I Kina. Et luksushotell ulikt noe annet på hele kloden. Designet er rett og slett så spesielt at du nesten ikke kan gjøre annet enn å bli imponert.

I lobbyen er lampen laget av 20 000 swarowski-krystaller, og det er afghansk jade på gulvet.

Du trenger heller ikke å være redd for at hotellet skal være alt for slitt. Åpningen var i august 2013.

Sjekk bildene fra hotellet her. 

5. Yotel NYC

Dette hotellet er designet med basis i flyindustrien, og før du tenker at det betyr dårlig plass til beina og forferdelig mat så kan vi fortelle deg at det ble laget av YO-gründeren (YO Sushi!) etter at han ble oppgradert til første klasse på fly.

Du sjekker inn på en datamaskin, leverer kofferten til en robot (ja, seriøst) hvis du vil lagre den en stund (ved sjekk-ut eller overshopping for eksempel). Rommet på sin side er designet for å gi deg mest mulig plass med seng som kan skyves inn, stabling av kofferter i høyden og er likevel ikke små.

Dette kommer i tillegg til veldig god bar og restaurant. Hotellet har ingen roomservice, men har i stedet et minikjøkken i hver etasje. Spør du oss så er sistnevnte å foretrekke, i hvert fall på regningen. Siden du er i New York så får du så god mat 24 timer i døgnet på take-away og annet at man kan ikke si annet enn at det er moderne tenkt.

Se flere bilder her

6. Blakes, London

Dette er et av verdens mest romantiske hotell, men også kanskje et av verdens mest sexy. Luksushotellet i Kensington har en bar med den beste martinien i London, og hotellet ble omtalt slik av Gwyneth Palthrow:

It’s a super-chic design hotel, but comfortable and sexy. It is perfect for a romantic trip

Rommene har et utrolig design, loungen er vidunderlig og hele hotellet oser av mørk romantisk kjærlighet.

Her finner du hotellet

7. Hotel Americano, New York 

Travel+Leisure la dette nye hotellet i Chelsea i New York øverst på sin liste over beste nye hoteller i 2012. Hotellet ligger midt i galleridistriktet og tapasbaren på hotellet brukes ofte som mottagelse for utstillinger – eller bare for spising blant områdets besøkende eller beboende.

Hele fire barer/restauranter finnes på hotellet, fra på gatenivå til på toppen av bygningen.Strålende bespisning eller drikking.

Et veldig unikt design gjennomsyrer hotellet, og mange moderne løsninger (slik som at du kan styre en god del av rommet ditt fra din iPad).

Nevnte vi at hotellet har badekåper i denim? Eller at du nesten garantert aldri har opplevd slike løsninger som hoteller har for sine senger og bad?

Se flere bilder her

 

8. The Upper House, Hong Kong

Et moderne designluksushotell med noe av den beste utsikten et byhotell har i hele verden. Stadig vekk kåret til ett av de beste designhotellene i verden, og rangert høyest i Asia blant alle hoteller.

En hemmelig hage, en sky bar, noen helt utrolige rom (de minste er 67 kvadratmeter) som alle har utsikt.

Se flere bilder av hotellet her

9. The Soho Hotel, London

Vi har omtalt dette hotellet mange ganger, og her får du de aller beste rommene i London helt sentralt midt i byen. Det er en grunn til at det både er vanskelig å få rom her siden det som ofteste er utsolgt og at kjendisene mer enn gjerne vil ha rom her.

Hotellet har 91 suiter, rom og leiligheter og er dermed også et såkalt boutique-hotell. Alle rommene har et unikt design og hele hotellet er en virkelig opplevelse. Som koster.

Les mer om hotellet her

 10.Alila Villas Uluwatu, Bali

Skal du til Bali kan du velge mellom mange svært fine resorts, men dette er designperlen av dem. Alt her er laget for at du skal få slappet av mest mulig. Hotellet er regnet som et arkitektonisk mesterverk, og det er det vanskelig å være uenig i.

Er det en ting vi vil påpeke utover spa, restauranter, noen utrolige rom/hytter så er det bassenget, og utsikten fra det.

 Les mer om hotellet her

11. La Residence Phou Vao, Laos

Et vidunderlig hotell i den gamle kongehovedstaden i Laos; Luang Prabang. Ett hotell med en service som knapt kan oppleves andre steder og en så avslappende stemning at du kan komme til å sove veldig, veldig godt.

Er du ute etter å slappe av så bør du vurdere en tur til Laos, Luang Prabang og hotellet La Residence Phou Vao.

Se flere bilder fra hotellet her

 12. Taj Falaknuma Palace, Hyderabad (India)

Vi trenger alle et palass i ny og ne. Eller, vi kan i hvert fall drømme om det. Dette er et virkelig slott også, som ble oppusset og gjenåpnet i 2010.

Her blir du virkelig en del av historien i overdådig luksus. Man kan nesten ikke si annet enn at dette er kongelig på absolutt alle måter, fra noen rom du knapt kan tro at du bor i til spisesaler og en utsikt ut av en verden.

 Les mer om hotellet her

13. The Opposite House, Beijing

Luksus kan også komme i mindre pakker. Et designmekka med alt av luksus man kan tenke seg. Hotellet er også regnet som ett av verdens beste når det gjelder mat, men spør du oss er det designet som virkelig drar deg inn i en luksusverden.

Alt fra rom til fellesarealer er designet på en utrolig gjennomført område, og i motsetning til mange av hotellene på listen så er det ikke et av verdens dyreste hoteller heller. I forhold til andre hotell i samme by koster det litt ekstra, men sammenlignet med resten av verden så blir det rimeligere.

Sjekk hotellet nærmere her

14. Four Seasons, Chiang Mai

Dette resortet ligger midt i en risfarm med klassisk thaiarkitektur og en service slik du nesten kun får i Thailand. I tillegg skal du lete veldig lenge etter et mer luksuriøst sted for å slappe av. En helt utrolig plassering med et luksus-spa (også med barnebehandlinger!), en strålende golfbane fem minutter unna, fem luksusbutikker på hotellet, muligheten til å være med å plante ris, ta en ballongtur eller lære kickboksing(!).

Den autentiske thailandske restauranten Sala Mae Rim har like fin utsikt som maten er god, og de andre spisemulighetene er også av virkelig klasse.

Å snakke om rom på dette hotellet blir litt feil. De minste husene do bor i er på 24 kvadratmeter, mens de såkalte paviljongene er på 70 kvadratmeter. De største husene du kan leie er på 85 kvadratmeter med fire bad, utendørs basseng (102 kvadratmeter) og dusj samt et ti kvadratmeter stort boblebad.

Det er barneklubb på resortet fra 9 om morgenen til fem på ettermiddagen.

Les mer om resortet her

15. Caneel Bay Resort, Jomfruøyene

Jomfruøyene er i seg selv et meget vakkert sted å dra, men vakrere og mer avslappende enn på Caneel Bay Resort blir det neppe. Her får du ingen nett-tilgang, ikke noe business-senter og en digitalfri feriehverdag. Eller, hverdag og hverdag. Resortet ligger i Virgin Islands National Park og er omringet av 170 mål med noe av verdens vakreste natur. Med fem restauranter, muligheter for alt fra yoga til båtturer i solnedgang er dette stedet for deg som vil koble av, men samtidig være i nærheten av alt du kan ønske deg (vi snakker tross alt om en øygruppe som er en del av USA).

Se nærmere på hotellet her

16. Six Senses Lamuu, Maldivene

Ett enestående resort hvor du bokstavelig talt bor på vannet. Fullstendig luksus som de fleste bare kan drømme om, og selv om du kan være aktiv med mange sportsaktiviteter er det først og fremst en ting du kan gjøre her: Slappe fullstendig av.

Strålende spise og drikkemuligheter, et ekstremt godt spa og alt du kunne ønske deg av service og muligheter. Hvem vet, kanskje du kommer til å svømme med en delfin på morgendukkerten?

Se de utrolige bildene her

17. nHow Berlin

Dette hotellet kaller seg musikk-og livsstilshotell. Vi kaller det Tilbake til Fremtiden. Småting som en 1000 kvadratmeter stor takterasse, muligheten til å låne en Gibson-gitar eller et Casio-keyboard på rommet, 100 egne musikkstasjoner, to musikkstudioer hvis du skulle ha et ønske om å spille i en låt, virkelig fin restaurant og et hypermoderne trenings/spa-område over to etasjer er noe av det hotellet tilbyr.

Det hjelper selvfølgelig på at hotellet ligger i Berlin, en by som har flere futuristiske bygg enn mange andre hovedsteder.

Se flere bilder her

18. Ashford Castle, Cong, Irland

Å bo som en konge blir bokstavelig talt med dette hotellet. Det er et slott omgjort til et hotell, men selvfølgelig nok ikke et slik hotell du vanligvis bor på. Overdådig luksus i utrolig naturomgivelser. 83 rom finnes i mange forskjellige størrelser.

 Se bilder av luksusen her

19. Crazy Bear

Det er to hoteller med dette navnet i Storbritannia. Eller hoteller og hoteller. Dette er luksusopplevelser av en annen dimensjon.

Det er så overdådig og utenomvanlig at du nesten ikke kan tro at det er sant.

Sjekk Crazy Bear, Beaconsfield her

Sjekk Crazy Bear, Oxford her 

20. Ngorongoro Serena Safari Lodge, Tanzania

Dette hotellet minner mest om noe som naturen selv har laget. Det stemmer selvfølgelig ikke. Det som stemmer er at man har brukt vulkanstein fra vulkankrateret samt steiner fra elven for å lage det. Hotellet har blitt kåret til ett av de aller beste i verden, og hvis du er i bunnen av krateret – 600 meter ned i bakken vil du ikke se det.

Et hotell med alle fasiliteter du kunne ønske deg og en beliggenhet du bare kan drømme om. Hvis du ikke booker en reise dit.

Se flere bilder fra hotellet her

21. Madrid: Hotel Silken Puerta America

Dette designhotellet er en opplevelse i seg selv, akkurat som byen Madrid.

Baren i hotellet er nærmest legendarisk, Et inspirerende hotell hvor hver etasje har en egen look, og hvor rommene har en personlighet du knapt finner på andre hotell.

Restauranten på hotellet er en av de beste i Madrid, og baren i toppetasjen gir en virkelig god utsikt over hele Madrid.

Her finner du hotellet

22. Hotel Particulier Montmartre

Dette hotellet har ikke mer enn fem rom. Eller kanskje litt mer riktig forklart: Fem suiter. De er alle unike, med sin egen personlighet og stil, hver og en av dem designet av en avant-garde artist.

Hotellet ligger rett ved Rocher de la Sorcière, en mystisk stein i Montmartre med sin helt egen historie. Du finner også en egen limousine-service på hotellet.

Her finner du hotellet

23.Sextantio Le Grotte Della Civita, Matera, Italia

Oppussede grotter? Ja, det er egentlig den eneste beskrivelsen som er riktig. Byen er fra middelalderen bygget på stein, og hotellet er unikt med sin mulighet til å bo i grotter. Grottene er rangert som et luksushotell og har alle fasiliteter du kunne ønske deg.

Rett og slett noe som bare må oppleves.

Se de utrolige bildene her 

24. COMO Shambhala Estate,

Bali, Indonesia

Dette såkalte wellness-senteret ble kåret til det beste «destination spa» av verdens største reisemagasin, Condé Nast, i juni i 2013. Det er lett å skjønne hvorfor.

Hvis du er ute etter total avslapning bør du ikke lete veldig mye lenger. Her får du alle mulige behandlinger, naturlig og sunn mat, den beste servicen du kan tenke deg.

Som reisemagasinet skriver i sin kåring: «It’s no wonder this holistic nirvana remains the queen of Bali’s spas»

Pris per døgn: Fra 2 300 kroner (og da får du med en personlig assistent under oppholdet på kjøpet).

Se bildene her

25. 25 Hours Hotel, Wien 

Dette hotellet er tidligere studentboliger som er omgjort til et funky designhotell. Plassert midt i det kuleste området av Wien, i hvert fall for øyeblikket, med en loftsterassebar som har fått svært mye omtale.

Conde Nast Traveler hadde dette på sin hot list over beste luksushotell du hadde råd til som var nye (ja, et relativt langt kategorinavn). Det som uansett er sikkert er at hotellet er fullt av små designperler, og er ganske så unikt.

Uansett er dette hotellet en virkelig opplevelse, til en pris som ikke vil skremme noen.

Se flere bilder her