Verdens beste ferier for å slappe av

Trenger du en virkelig avkobling fra hverdagens stress, mas og tidsklemmer? Her er guiden du trenger. 

Noen ganger kan det være greit å koble av, slå av det digitale livet og la pulsen få en roligere takt. Her er vår guide til de 10 beste feriene for å slappe av.

Husk, at du kan finne billige flybilletter her.

1. Alt du kunne ønske deg,

stressfritt og solrikt:

Caneel Bay Resort, Jomfruøyene

Jomfruøyene er i seg selv et meget vakkert sted å dra, men vakrere og mer avslappende enn på Caneel Bay Resort blir det neppe. Her får du ingen nett-tilgang, ikke noe business-senter og en digitalfri feriehverdag. Eller, hverdag og hverdag. Resortet ligger i Virgin Islands National Park og er omringet av 170 mål med noe av verdens vakreste natur. Med fem restauranter, muligheter for alt fra yoga til båtturer i solnedgang er dette stedet for deg som vil koble av, men samtidig være i nærheten av alt du kan ønske deg (vi snakker tross alt om en øygruppe som er en del av USA).

Se nærmere på hotellet her

2. Ute i naturen:

Campement Yadis Ksar Ghilane, Tunisia

Denne luksus-beduinleiren i en oase i ørkenen som gir deg en helt utrolig naturopplevelse. Nærmere naturen, med all mulig luksus rundt deg, har du neppe vært.

Så veldig mange andre beduintelt med aircondition og hvor mange beduinleire som har svømmebasseng skal vi ikke si alt for mye om. Det er likevel ingen tvil omat dette virkelig vil være en stressfri ferie hvor du vil være nærmere det naturlige enn du sannsynligvis har vært, uten noe komfort-kompromiss.

Se nærmere på det her

3. Alle sanser:

Six Senses Lamuu, Maldivene

Ett enestående resort hvor du bokstavelig talt bor på vannet. Fullstendig luksus som de fleste bare kan drømme om, og selv om du kan være aktiv med mange sportsaktiviteter er det først og fremst en ting du kan gjøre her: Slappe fullstendig av.

Strålende spise og drikkemuligheter, et ekstremt godt spa og alt du kunne ønske deg av service og muligheter. Hvem vet, kanskje du kommer til å svømme med en delfin på morgendukkerten?

Se de utrolige bildene her

4.  Total avstressing:

COMO Shambhala Estate,

Bali, Indonesia

Dette såkalte wellness-senteret ble kåret til det beste «destination spa» av verdens største reisemagasin, Condé Nast, i juni i 2013. Det er lett å skjønne hvorfor.

Hvis du er ute etter total avslapning bør du ikke lete veldig mye lenger. Her får du alle mulige behandlinger, naturlig og sunn mat, den beste servicen du kan tenke deg.

Som reisemagasinet skriver i sin kåring: «It’s no wonder this holistic nirvana remains the queen of Bali’s spas»

Pris per døgn: Fra 2 300 kroner (og da får du med en personlig assistent under oppholdet på kjøpet).

Se bildene her

Søk etter billige flyturer her

5. Hyggeturen:

Mat, vin og natur i Toscana

Ta fly til Pisa-Toscana (sjekk fly her), lei en bil og ta en nydelig biltur med luksus, mat og vin i Toscana. Start med Pisa så dere får sett det skjeve tårnet (og en lunsj, samt eventuell overnatting, på Hotel Bologna), kjør så til Firenze (litt over en time med bil) og så videre til Siena (litt over en time fra Firenze) – og selvfølgelig rundt omkring i områdene i Toscana for mat, vin og hygge.

Her bør du bo:

Firenze: Firenze Number Nine

Et nydelig hus omgjort til et boutique-hotell rett ved Medici-kappellene, og noen få meter unna katedralen og Ponte Vecchio.

Hotellet i seg selv er en opplevelse uten mange like. Store rom, et stort spa, et supert spisested og bar samt en virkelig god service.

Se mer av hotellet her

Siena: Grand Hotel Continental

Et strålende luksushotell i Siena som tar deg tilbake til det 17. århundre. Gamlebyen i Siena er et UNESCO World Heritage Site, og byen er velkjent for sin strålende mat.

Hotellet ligger strålende plassert for å oppleve alt byen har å by på. Hotellet er også kjent som  Palazzo Gori Pannilini og var bryllupsgave fra Pave Alexander VII til sin niese. Som seg hør og bør har hotellet en utrolig vinkjeller og en restaurant som serverer ekte lokal mat.

Se mer av hotellet her

6. Det norske alternativet:  Hardangervidda

Norske naturopplevelser er viden kjent verden over for å gi lavere puls, så hvorfor ikke bare dra til vår egen perle?

Du bør bo her.

Søk etter tur med fly, hotell og annet under: