Verdens beste joggeløyper

Her kan du få en joggetur utenom det vanlige.

Glad i trening, selv når du er på ferie? Jogging er ikke bare sunt, det er også en perfekt måte å oppleve nye byer på. CNN har nylig kåret de beste joggeturene i storbyer rundt omkring i verden, og vi har blitt inspirert til å lage vår egen liste. Her er våre 10 favoritter blant verdens joggemuligheter.

New York – The High Line

178612986

Ingen over, ingen ved siden av – en joggetur her er virkelig noe for seg selv! The High Line, også kjent som High Line Park, er en 2.3-kilometer-lang linjeformet park som befinner seg langs New York Central Railroad. Parken kobler Gansevoort Street i det berømte området Meatpacking District med 34th Street.

Her finner du ditt neste New York-hotell.

Les også: 20 grunner til å dra til New York

Barcelona – Barceloneta

Running on the beach

Barcelona er en vakker by, og at strandjogging er noe helt for seg selv er det ingen tvil om. Start inne i byen, og du kan jogge flere km bortover langs Barcelonas strand Barceloneta.

I Barcelona bør du bo på flotte Hotel W som du kan se i bakgrunnen på bildet over. Midt i smørøyet, og skikkelig luksus. Sjekk også ut andre flotte Barcelonehoteller her.

Les også: 20 grunner til å dra til Barcelona

London – Thames Path

Foto: Kumar Sriskandan / Alamy

En joggetur lang Themsen er en flott måte å oppleve London på. Her kan du beundre den vakre byen, nyte naturen og se på de andre joggerne og turgåerne.

I London bør du sjekke ut Eccleston Sqaure Hotel eller The Langham

Les også: Disse to områdene er perlene i London

Shanghai – Riverside

China Shanghai Tourist Shanghai Skyline viewed over the Huangpu river from the Bund

Foto: JLImages / Alamy

Elvebredden til Xuhui-elva i Shanghai skiller seg definitvt fra de fleste joggeområdene vi er vant med her hjemme. Her har du en egen joggestripe, og kan beundre syn som luksusleiligheter og elegante Lupu Bridge.

Sjekk ut disse rålekre hotellene i Shanghai:

shanghai

JW Marriott Hotel Shanghai Tomorrow SquareThe Westin Bund Center

Her kan du sammenlikne flypriser.

Berlin – Tiergarten

tiergarten

Schloss Bellevue i Tiergarten. Foto: Ingo Jezierski/Corbis

Tiergarten, tidligere jaktområde for de kongelige, er en forfriskende grønn lunge i Berlin. Her kan du se ikoniske bygninger som Schloss Bellevue, kanslerbygningenBrandenburger Tor og det sovjetiske krigsminnesmerke.

I Berlin kan vi anbefale InterContinental Berlin eller Sofitel Berlin Kurfurstendamm.

Les også: Derfor er Berlin verdens beste storby.

Paris – Seine

seine

Foto: Misha Gordon / Alamy

En joggetur langs Seine er et must hvis du liker å jogge og er i byen. Her kan du se flere av Paris’ kjente monumenter, og elveområdet mellom Pont de Sully og Pont d’Iéna er faktisk en del av UNESCOs verdensarvliste.

To hoteller vi anbefaler for en romantisk Paristur:

Hoteller

Sofitel Paris Arc de Truomphe – Hotel Napoelon

Les også: Paris’ skjulte skatter.

Montreal – Mount Royal

mountroyal

Foto: Ian Dagnall / Alamy

Hvis du planlegger en tur til Motreal i Canada, må du også ta turen innom parken Mount Royal. Her finner du et nett av joggeløyper, med området The Golden Square Mile som det aller grønneste. Er du ekstra sprek, kan du jogge opp på fjellet hvor utsikten er spektakulær.

Sjekk ut hotellet Fairmont The Queen Elizabeth, som er verdenskjent for Yoko Ono og John Lennons sengeopphold så vel som at det var her de spilte inn sangen Give Peace a Chance.

Her finner du flere hoteller i Montreal.

New Orleans – New Orleans jogging tour

NO

Det franske kvarteret i New Orleans, under «the Rock and Roll Marathon». Foto: Ellen Isaacs / Alamy

New Orleans er en by med masse historie, som stadig dukker opp i TV-serier (sist American Horror Story og The Originals). New Orleans kan også by på organiserte joggeturer, blant annet gjennom det franske kvarteret. Du kan lese mer om joggeturene her.

To hoteller du bør sjekke ut i New Orleans:

Hoteller2

The Ritz-Carlton – The Roosevelt New Orleans

Finn flybilletter her.

Sydney – Iron Cove

iron cove

Iron Cove-broen er en del av den populære joggerunden rundt Iron Cove. Foto: Doug Byrnes/Corbis.

The Bay Run er en omlag 7 km lang løype som går rundt brededene til Iron Cove Bay. Her er det også egne sykkelfelt, så både joggere og syklister kan komme seg trygt frem. Sjekk ut dette råkule hotellet når du skal til Sydney.

Her finner du ditt neste Sydneyhotell.

Les også: 10 kule opplevelser i Australia.

København – Running Copenhagen

dk

Foto: Ben Pipe/4Corners

I Danmark er det som kjent flatt, og det gir et fantastisk utgangspunkt for løpeturer (med mindre du liker bakker bedre, da). Ta en løpetur i Amager Fælled hvis du liker friluft, fugleliv og stor plass, eller bli med på en joggetur med Running Copenhagen hvis du vil få en guidet tur mens du løper. Her kan du velge mellom turer med fokus på arkitektur, Christianiaturen, kveldsturer og mye annet. Her finner du mer info om de guidene turene.

København er en snau time fra Oslo med fly, og et perfekt reisemål hele året. Legger du julehandelen til den danske byen, du dra innom Tivoli og det store, stemningsfulle julemarkedet som tar over tivoliet fra og med den 15.november.

Sjekk ut disse flotte hotellene i nordmenns favorittby:

Køenhavn

Radisson Blu Royal HotelBella Sky