Verdens beste restaurant

Hvert eneste år kårer Restaurant Magazines verdens 50 beste restauranter. Dette er en prestisjetung kåring, og en topplassering sørger for fullbookede bord fra både inn- og utland.

Danske Noma har siden 2010 tronet høyest på denne listen, men nå er ikke Noma verdensmester lenger. I år klarte spanske El Celler de Can Roca å skyve Noma ned på en andre plass. Les mer om begrunnelsen for seieren her.

Søk etter billige flybilletter til Spania her.

Talentene bak suksessen

Bak denne katalanske restauranter står det tre stolte brødre. De åpnet i 1986, og har de siste årene pustet Noma i nakken i karingen om å være verdens beste restaurant. Logoen som representerer restauranten er en litt annerledes R, den har tre ben. Dette representerer et ben for hver av Roca-brødrene som har samlet sine ulike ferdigheter til en kjempe suksess. Dette er en katalansk familierestaurant tvers gjennom, og ennå har den klart å bli verdens beste.

Den fantastiske historien

Det er åtte år siden denne spanske favoritten kom inn på topp 50 listen over verdens beste restauranter, og er det en ting som er sikkert så er det at den har klatrer bratt oppover siden da. Roca-brødrene vokste opp gjennomsyret av morens restaurant og oppskrifter, denne lå i Girona området som er arbeidersklassens forstader i Taiala. I 1986 startet de to eldste brødrene Joan og Joseph opp El Celler de Can Roca, og i 2007 kom den yngste broren Jordi om bord.

Følg med på bloggen til restauranten for å få et innblikk i hverdagen til brødrene.

Det er Joan som er kjøkkensjef – en kokk av den absolutt høyeste orden. Han var med på å utvikle kokkekunstene på 90-tallet og er en teknisk mester. Joseph er sommelier på huset og kjører en fantastisk stil på hele restauranten. Jordi som er den yngste er konditoren på huset, og er det vi kan kalle eksperimentell. Han bryter alle regler en konditor vanligvis har, og tester hele tiden ut nye kombinasjoner. Han skaper kreasjoner som får all annen kreativitet til å virke kjedelig.

Denne familien er ubeskrivelig, og med teamet sitt skaper de uten utilbørlig skuespill. Å spise på El Celler er virkelig en opplevelse utenom det vanlige, og med varmen av familien som driver den får man er god følelse av å være der. Stå på videre Roca- brødre!

Finn flotte hoteller i Girona her.

Les vår reiseguide om Spania her.