Verdens kuleste kino ligger i Thailand

...og midt på vannet.

Har du hørt om en flytende kino? Ja, det finnes faktisk. Reis til Yao Noi i Thailand og du finner verdens kuleste kino midt på det turkisgrønne vannet.

 

Archipelago kino er laget av resirkulerte materiell og bygd som flåte som kan slepes hvor som helst. Flåten hviler på trerammer bundet med gummistropper. Publikummet kan kose seg med filmer som blir vist på storskjerm rett over vannet med et nydelig grønt landskap som strekker seg rundt kinoen.

Kinoen har fått oppmerksomhet fra hele verden, men den er slettes ikke ny. Kinoen ble lansert allerede i 2012 i forbindelse med en filmfestival, men er satt til å bli en årlig møteplass for kunst og film. I dag omtales den fortsatt som verdens kuleste kino.

Den som har fått æren av å designe Archipelago, er tyske arkitekten, Ole Scheeren. Men selv om flåten kan slepes andre steder, kommer den alltid tilbake til Kodu-øya og til de faktiske eierene; de selve lokale på Yao Noi.

 

Les også: De 12 stedene du bør bo på i Thailand

 

http://www.amazingplacesonearth.com/wp-content/uploads/2012/08/Archipelago_movies_Cinema_Thailand.jpg

Verdens kuleste kino ligger i idylliske omgivelser og midt på vannet i Thailand. Foto: Buro-os.com

 

Søk etter de beste hotellene i Yao Noi her.

 

Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige!

 

Kilder: 9gag.com, buro-os.com, amazingplacesonearth.com