Verdens kuleste kino ligger i Thailand

...og midt på vannet.

 

Har du hørt om en flytende kino? Ja, det finnes faktisk. Reis til Yao Noi i Thailand og du finner verdens kuleste kino midt på det turkisgrønne vannet.

Aerial view of Archipelago Cinema Floating Cinema in Thailand

Archipelago kino er laget av resirkulerte materiell og bygd som flåte som kan slepes hvor som helst. Flåten hviler på trerammer bundet med gummistropper. Publikummet kan kose seg med filmer som blir vist på storskjerm rett over vannet med et nydelig grønt landskap som strekker seg rundt kinoen.

Kinoen har fått oppmerksomhet fra hele verden, men den er slettes ikke ny. Kinoen ble lansert allerede i 2012 i forbindelse med en filmfestival, men er satt til å bli en årlig møteplass for kunst og film. I dag omtales den fortsatt som verdens kuleste kino.

Den som har fått æren av å designe Archipelago, er tyske arkitekten, Ole Scheeren. Men selv om flåten kan slepes andre steder, kommer den alltid tilbake til Kodu-øya og til de faktiske eierene; de selve lokale på Yao Noi.

 

Les også: Derfor elsker vi Thailand

Søk etter de beste hotellene i Yao Noi her.

 

http://www.amazingplacesonearth.com/wp-content/uploads/2012/08/Archipelago_movies_Cinema_Thailand.jpg

Verdens kuleste kino ligger i idylliske omgivelser og midt på vannet i Thailand. Foto: Buro-os.com

 

Hadde du sett Haisommer midt på vannet?

En annen kul utekino midt på vannet er den i Austin, Texas. Den ble først satt opp i 2002 som del av et event og for å vise den populære 70-tallsfilmen, Jaws (Haisommer på norsk). Nå er den tatt godt imot igjen, og er satt opp for å feire 40-årsjubileet til filmen i hele sommer 2015.

 

Kinoen ble laget oppå en menneskelagd(!) innsjø på Texas Ski ranch. Det å se skrekkfilmen ble en dose morsommere for Jaws-fans!

 

Liker du å unne deg det lille ekstra på ferie, og er glad i hoteller i verdensklassen? Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige!

Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider her

 

 

 

Kilder: 9gag.com, buro-os.com, amazingplacesonearth.com