Verdens største hotell

Verdens største hotell er Abraj-al-Bait Tower i byen Mecca i Saudi-Arabia.

Men sine 1.5 millioner kvadratmeter er dette også verdens nest største bygning, og verdens høyeste hotell med hele 601 meter og 76 etasjer. Bygningen består av flere komplekser, og det er det høyeste tårnet som er det fantastiske 5-stjerners hotellet. I komplekset finner du også et 5-etasjers kjøpesenter. Et annet tårn er for fastboende, tilsammen kan hele 100.000 mennesker bo i komplekset samtidig.

Prøv vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg.

Abraj-al-Bait-tårnene blir også kalt for Mekka Royal Hotel Clock Tower. Jobben med bygget ble startet i 2004, men det stod ikke ferdig før i 2012. Meningen var at bygget skulle være 485 meter høyt, men i juli 2010 ble det lansert at den endelige høyden ville være på hele 601 meter. Det kostet ca 1.5 millioner amerikanske dollar å bygge komplekset. Navnet på bygningen betyr «The House» på engelsk og refererer til den hellige Kaba i moskeen over gaten (som er verdens største moské, og Islams helligste sted, Masjid al-Haram), også kalt Allahs hus.

Pilgrimer som er kommet for Hajj

Hotellet

Lobbyen på hotellet

Det er klokketårnet som huser hotellet, og det har totalt et areal på hele 500.000 m2. Hotellet benytter ca 35.000 kvadratmeter av disse.

Mange ser på hotellet som et fyrtårn for pilgrimer fra verden over, siden de ofte overnatter på hotellet når de deltar i Hajj. Hotellet er lagt godt til rette for pilgrimer, og gir de tilgang til Masjid al Haram for bønner gjennom sine 94 heiser og 5 rulletrapper som enkelt fører de til moskeen. Når pilgrimene skal sjekke inn kan de også velge om de vil ha et rom med utsikt over Kaba – Allahs hus (sies å være bygget av Abraham og Ismael), Haram eller den hellige byen.  Abraj-al-Bait Tower tilbyr den beste gjestfriheten du kan få i hele Saudi-Arabia, og her kan du velge mellom ni forskjellige restauranter med eksepsjonell mat og service tilgjengelig hele døgnet.

Et helt ordinært gjesterom

Buffeten som står tilgjengelig døgnet rundt

Konferanserommet

Komplekset har også en garasje som er bygget på nesten 1000 biler, og denne ligger i tilknytning til kjøpesenteret som strekker seg over 5 etasjer.

Bestill et opphold ved siden av verdens største hotell her.

Klokketårnet

Klokketårnet

På den øverste tårnet er det plassert fire klokker som er rettet mot hver sin side av verden, nord, sør, øst og vest. Over klokkene er det skrevet «Gud er den største» på arabisk mot nord og sør, og på koreansk mot øst og vest. Hver av klokkene er faktisk synlige på hele 30 kilometer avstand, og det er rundt 2 millioner LED-lys som lyser de opp hver kveld. Under hver av klokkene er det observasjonshus hvor du kan komme med spesielle heiser. Her vil du ha en av de beste utsiktene du har opplevd noen gang.

På den ene klokken er det hvite og grønne lys. Den ringer til faste bønnetimer, fem ganger om dagen. Du kan høre ringet på hele 29km avstand.

Verdensrekorder

  • Det største hotellet i verden
  • Det høyeste klokketårnet i verden
  • Verdens største klokkeansikt
  • Bygning med verdens største gulvareal

Sjekk flere luksus hoteller i Saudi-Arabia, og verdens mest hellige by her.