Vinterferie med luksusgaranti

Denne hemmelige vinterperlen bør du besøke.

Det er tusenvis av kroner å spare ved å bevege seg bort fra de kjente destinasjonene som Østerrike og Frankrike. Zakopane og Polen generelt begynner å bli et utrolig populært reisemål, og ifølge de store reiseaktørene er dette en trend som kommer til å vokse seg større det neste året.

Opplev kultur, historie og puddersnø

Zakopane tiltrekker turister fra hele verden på grunn av sine idylliske fjellområder og gode muligheter til aktiviteter som langrenn, snowboard og alpint. Det sentrumsnære hoppanlegget har arrangert mange verdenskupp som du, eller andre i familien har sett på TV-skjermen. Den eventyrlige byen i fjellene er full av historie, vakker natur og kultur som vil overbevise den største skeptikeren.

Her finner du listen over alle overnattingsstedene i Zakopane.

iStock

Slå sammen flotte skianlegg, vakker natur med utrolig gunstige priser for alt fra overnatting til mat og shopping har du den perfekte skiferien i Zakopane!

Zakopane har 7 ulike skianlegg med utallige bakker og vanskelighetsgrader.

Det er bare å ta en titt innom sosiale medier og søk på Zakopane! Det blir vanskelig å argumentere imot en tur til den eventyrlige byen.

Du må også ta en titt på vårt utvalg av hoteller lenger ned i artikkelen. Vi sier bare «Zakopane – her kommer vi».

Søk og sammenlign flybilletter her.

Ta en titt på alle hotellene i idylliske Zakopane HER.

Her er noen insidertips til hvor du bør spise og shoppe i Zakopane:

Helt fantastisk mat og en fest for både ganen og øynene!

Restaurant Zakopianska

Denne restauranten er holdt i en tradisjonell stil med en liten dash av luksus.

Goralska Traducja

Koselig, herskapelig og søtt. Her bør du unne deg en kaffe og et overdådig kakestykke!

Bakowa Zohylina

Meget populær restaurant holdt i tradusjonell Zakopane-stil der maten er som hjemmelaget og upretensiøs. Verdt et besøk for alle med en eventyrlig gane

Shopping

Det er ikke mangel på butikker, handlegater, boder og spisesteder i Zakopane.

Du finner alt fra små nisjebutikker til kjøpesentre. Vi anbefaler å ta en spasertur innom de små bodene og markeder i gatene som byr på utsøkt tradisjonell mat og drikke.

En ting du må prøve mens du er i Zakopane er den lokale osten, oscypek som gjerne grilles ute på markeder.

iStock

Oscypek, er tradisjonelt sett laget av saltet sauemelk og støpes i treformer før den deretter røkes. Dette er en himmelsk smaksopplevelse og du er nødt om å smake den unike osten når du trenger noe varmt å spise på. Du kan faktisk se hvordan osten lages hvis du oppsøker de lokale gjeterne ved Tatry-fjellene.

Er shopping din kardio kan du titte innom gaten Krupowki.

På Krupowki 29 finner du et kjøpesenter som byr på butikker som Carolina Herrera, Escada, Pepe Jeans, Napapjiri, Armani og mange flere.

Her finner du alle overnattingssteder i Zakopane.

Her bør du bo

Du vil bli overrasket over de overdådige luksushotellene du kan finne i Zakopane. Her finner både familier, single og store grupper et passende bosted uansett om du ser etter noe lite og intimt eller stort og luksuriøst.

Her er våre forslag:

Rezydencja Nosalowy Dwór

Dette prisvinnende hotellet byr på 150 rom i hyggelig luksuriøs stil kun 50 meter fra skisenteret. Nyt late dager på spa, treningsenteret, innendørsbassenget eller spis en bedre middag på hotellets restaurant om du ikke vil bevege deg til byen.

Hotellet har moderne fasiliteter som dampbadstue og tyrkisk bad. Massasjer er også tilgjengelig, og hotellet tilbyr billettservice, bagasjeoppbevaring og skibod. På stedet finner du en skiskole, og barna kan more seg i barneklubben og på lekeplassen.

Her finner du mer informasjon om hotellet.

ARIES Hotel & SPA

Dette spektakulære hotellet er en miks der avangarde møter fjellstilen. Hele hotellet er designet for å hjelpe gjestene senke skuldrene og skaper an lun atmosfære med en snev luksus.

Med slående vakker utsikt over fjellene, stilfulle rom i gjennomført «alpin» stil kan du ikke annet enn å nyte fridagene inne og ute.

Det prestisjefulle spa-anlegget på hotellet er kjent over hele Polen og tilbyr behandlinger for både kropp, ansikt og sjel.

Se alle bildene og hotellet og sjekk priser her.

Hotel Litwor

Et femstjerners-hotell midt i hjerte av Zakopane. Skianlegg, shopping og restauranter er kun et steinkast unna.

Hotellet Litwor var et av de første 5-stjerners hoteller i byen og setter tradisjoner og velvære høyt. Her finner du både et spa med basseng, jacuzzi og sanua i tillegg til treningsrom og en flott restaurant. Godt valgt for familier eller kjærestepar som vil utforske byen like mye som skianlegget.

Se flere bilder her.

Grand Hotel Stamary Wellness & Spa

Klikk her for bilder og mer informasjon.

Et perfekt valg for store grupper, familier eller par som ser etter det lille ekstra.

Dette 4stjerners- hotellet tilbyr blant annet et velutstyrt spa-anlegg med både basseng, jacuzzi, flere saunaer og treningssenter.

Restauranter byr på en god miks av matretter og lager i tillegg spesialmenyer for både barn og ulike dietter. Hotellet er like vakkert på vinteren som på sommeren med sin store terrasse og hage. Her finner du flere bilder.

Hotel Crocus

Dette moderne hotellet passer perfekt for deg som vil stå på ski, utforske Zakopane og vil unne deg et par timer på spa. Hotellet kombinerer tradisjon og luksus slik at gjestene skal få den beste opplevelsen mens de besøker Zakopane.

Klikk her for å se flere bilder av hotellet.

 

Sett Zakopane på din liste

Zakopane iStock

 

Vi tørr å påstå at Zakopane ikke vil skuffe deg om du velger å besøke den vakre vinterbyen. Likevel kan vi også minne deg på at Zakopane byr på vakker natur, flotte temperaturer og masse uteaktiviteter på sommeren også.

Når Alpene er dyre og stappfulle av turister bør du besøke Polens vakre fjellområder. Det er absolutt verdt det.

Zakopane, Tatry fjellet

Tatry fjellet, Zakopane iStock

Se alle hotellene i Zakopane her.

 

Les også:

Vår Spa- guide

De vakreste strendene i Europa