Visste du at du at du kan dra på safari i Sverige?

I Vest-Sverige kan du oppleve safarier ulikt noe annet.

Safari og Sverige er kanskje ikke de to første ordene du tenker at går sammen, men nabolandet i sør har en rekke aktiviteter å by på. Dersom du vil vite mer om hva du kan oppleve av attraksjoner i Sverige bør du gå til Swedish Moments. Der finner du en mengde artikler om opplevelser fra hele Sverige. Bli med oss til Vest-Sverige se en liten del av det «grannarna» kan gi deg og din familie av opplevelser.

Selsafari og hummersafari

Safari kan være så mangt, og i Kosterhavet Marine Nasjonalpark kan du ta med familien på noen spektakulære opplevelser. Kosterhavet Marine Nasjonalpark er Sveriges fjerde største nasjonalpark, og er faktisk et av Sveriges mest artsrike havområder. Her finnes det til og med korallrev, og dere kan dra på selsafari og hummersafari.

Hvis dere får lyst til å utforske mer av området så er det mulig å leie sykler her. Drar dere på informasjonssenteret Naturum så kan de minste komme nært på naturen i museets egne klappeakvarium.

Klikk her for mer informasjon om sel- og hummersafari


Elgsafari og beversafari

maria_emitslöf-moose-1183

Vest-Sverige er en svært kontrastfylt del av Sverige. Det tar ikke lang tid å komme seg fra Svabergene og hav-idyllen, og til skogen og Sveriges største sjø: Vänern.

Økoparken Halle-Hunneberg kan tilby nordiske safari-opplevelser med både beversafari og elgsafari. Her kommer dere nærmere innpå både elvas og skogens konge, og lærer dem bedre å kjenne.

Bli med til en annen type safari


Boras-Djurpark_6Safari i Borås Djurpark

Om det ikke er nok safari for dere å se skalldyr, seler, bever og elger, så er det Borås Djurpark dere må dra til. I Borås Djurpark finnes det mer enn 600 dyr fra mer enn 65 forskjellige arter, alt fra nordiske dyrearter til løver, neshorn og sibirske tigre.

Det som også er spesielt med dyreparken i Borås er at mange av dyrene bor sammen i samme innhegning. Når dyreparken ble startet i 1962 var dette uvanlig, men Borås Djurpark har i ettertid blitt toneangivende for en rekke dyrehager over hele verden.

Elefanter, sjiraffer, pingviner, geparder, hyener, og mye mye mer finner dere i Borås Djurpark.

Les mer om hva familien kan oppleve i Sverige


Mer enn safari i Vest-Sverige

Det er enkelt å dra på familie-ferie i Vest-Sverige, siden det er utrolig mye å finne på. Ikke bare kan dere oppleve safari – det er også en rekke andre tilbud som både du og barna setter pris på. Du kan for eksempel dra til:

Liseberg fornøyelsespark

Det er de færreste som ikke har hørt om Göteborgs tøffeste fornøyelsespark. Enten det er den minste poden eller gamlefar selv, her finner dere karuseller for alle. Et 40-talls spennende kjøreattraksjoner venter innenfor portene, og dere kan velge og vrake mellom pariserhjul, radiobiler og berg- og dalbane, karuseller og klissvåte opplevelser som Flumride – alt sammen midt i Gøteborg sentrum!

Her finner du mer info om Göteborgs tøffeste fornøyelsespark


Øyhopping for hele familien

Det er ikke langt fra Göteborg i til skjærgården. Her kan hele familien dra på øyhopping fra øy til øy, og oppleve steder som Vrångö, Donsö, Styrsö og Brännö. Tips: Lei sykler!


Skara Sommarland

Racer-162

4 millioner med vann skaper et uforglemmelig eventyr for barna i Skara Sommarland. Her er det Niagara-liknende vannfall, kunstige strender, og Europas høyeste fri-fall i vann. Og det er ikke bare vann her heller. Skara Sommarland byr på flere forskjellige områder hvor vannparken bare er en del av alt det du kan oppleve. Til sammen er det 46 ulike tørre og våte opplevelser i fornøyelsesparken.

Hvilke attraksjoner kan du lage med 4 millioner liter vann? Klikk her og finn ut