World Ski Awards: Her er de norske vinnerne

Den prestisjetunge prisutdelingen World Ski Awards kårer årlig beste ski resort, beste skihotell, beste ski boutiquehotell og beste ski chalet for hver av verdens 24 beste skidestinasjoner. Lørdag kveld ble den holdt i den østerrikske byen Kitzbühel, hvor reisebyråer, gjester og folk verden rundt har stemt frem vinnerne.

Norge var selvsagt med, og her er vinnerne av de 4 forskjellige kategoriene:

 

Norges beste ski chalet: Havsdalsgrenda, Geilo

KNV_0026

Foto: Knut Vestrum

Havsdalsgrenda har vunnet pris for beste ski chalet 3 år på rad . Er du av typen som ønsker å fikse ting selv bør du vurdere Havdalsgrenda – et leilighetshotell med god kvalitet. Leilighetshotellet består av 94 eksklusive leiligheter med ski in/ski out, flotte langrennterrasser og alpin bakker. Leilighetene varierer i størrelse og har alt fra  4 til 16 senger, og hvor noen av leilighetene har egne sauna. I tillegg er det basseng, treningsrom, steambad og sauna i resepsjonsområdet.

Med i kåringen om å bli Norges beste ski chalet var Lyngen Lodge og Skjelbreid Poirée. Se nærmere på hotellet her.

Foto: Booking.com

Norges beste skiresort: Trysil

iStock_000005135203_Small

Trysil kapret førsteplassen og danket ut de andre populære skianleggene Geilo, Hafjell, Hemsedal, Hovden og Norefjell.

Trysil skisenter ligger kun 2,5 timer nordøst for Oslo, og er Norges største skianlegg. Skianlegget har 31 heiser og 71 km nedfarter som binder sammen tre sider av fjellet til et innholdsrikt og variert alpinanlegg, hvor halvparten av nedfartene er i lunt skogsterreng og halvparten på fjellet.Trysils største fallhøyde er på 685 meter, og med nedfarter og aktiviteter for alle. Barn har 3 egne barneområder med heiser, bakker og aktiviteter. I tillegg har Trysilfjellet 2 terrengparker for de som trives best med rails og hopp.

Radisson Blu Resort Trysil har tidligere vunnet pris for Norges beste skihotell og var også med i årets nominering i samme kategori. Hotellet er rett ved skibakkene på Trysil Turistsenter. Hotellet er et av Norges største resorthoteller og kan tilby blant annet 8 restauranter og barer, stort opplevelsesbad med flere bassenger, klatrevegg i glass og innendørs FlowRider, SPA og førsteklasses bowlingbaner. Du kan velge mellom flere romtyper og leiligheter. Bestill hotellet her

Norge beste skihotell: Quality Resort & Spa Norefjell

Quality Resort & Spa Norefjell har i flere år blitt kåret til Norges ledende spa-resort. Andre nominerte var Dr Holms, Fleischer’s Hotel, Park Inn Trysil Mountain resort, Raisson Blu Resort Trysil, Radisson Blu Lillehammer Hotel og Thon Hotel Skeikampen.   Dette er stedet med alt du kan drømme om. Skihotellet tilbyr aktiviteter for alle – alt fra ski, skøytebane spa-avdeling, svømmebasseng, treningsrom og en innendørs klatrevegg på 16 meter.

Spa-avdelingen har en rekke behandlinger inspirert av nordisk natur eller andre spa-elementer som eventdusjer, fotbad, forskjellige badstuer og boblebad. Du  kan også unne deg et utendørsspa med varme boblebad og flott utsikt over fjellet. Restauranten Bøeseter har spektakulær utsikt og lobbybaren er et perfekt møtested for å ta en drink eller en kopp kakao.

Quality Resort & Spa Norefjell er omringet av vakker fjellnatur ca 1,5 time fra Oslo.

Norges beste ski boutiquehotell: Skarsnuten Hotel

På kanten av en fjellhylle 1000 meter over havet, finner du Skarsnuten Hotell. Hotellet er idyllisk plassert med en spektakulær utsikt over Hemsedal og fjellene.
Med et moderne skandinavisk design, er hotellets fasader tydelig preget av naturlige materialer. Skisenteret er hotellets nærmeste nabo, som er perfekt for deg som vil ha en skiferie på samme tid.Bestill hotellet her.

Andre nominerte var Herangtunet Boutique Hotel, Juvet Landscape Hotel, Nermo Hotell og Storfjord Hotel.

 

Les også:

Fredag 27.november åpner Trysil, Hemsedal og Vemdalen

Årets beste julegave: En opplevelsesrik reise

Her kan du få en magisk julefeiring