10 dager igjen til sommerens store begivenhet

Er du klar for 195 band og 8 ville dager med musikk?

Roskildefestivalen 2013 er rett rundt hjørnet. Og man merker virkelig at det er kort tid igjen til bagger er pakket fulle og festivalstemningen fyller seg opp i kroppen klar for en fantastisk uke på den største musikkfestivalen i Norden.

Fra 29. juni – 7. juli blir lille Roskilde-byen i Danmark invandert av 80.000 festglade mennesker fra hele verden. Og med årets programmet kan man vel ikke annet enn å trekke på smilebåndet:

METALLICA, VOLBEAT, SIGUR RÓS, SLIPKNOT, RIHANNA, QUEEN OF THE STONE AGE, ANIMAL COLLECTIVE, KRAFTWERK, og 187 andre små og store navn. Men billettene holder på å bli utsolgt.

Skaff deg billett her nå!

Slik så billetten ut i 1971, da Roskildefestivalen så dagens lys.

42 år med historie

Roskildefestivalen startet helt tilbake i 1971, hvor to videregående elever på 17 og 18 år tok initiativ til festivalen. De gikk sammen med en promotør om arrangementet som den gang het «Sound Festival». Den ble avholdt i slutten av juni måneden, varte 2 dager, hadde kun én scene, 32 band og ca. 10.000 tilskuere hver av dagene. Allerede året etter tok stiftelsen Roskilde Foundation over og har siden den gang drevet festivalen.

Siden har Roskilde vokst seg til å være en av Europas største festivaler. Publikumsrekorden ble satt i 1994, hvor over 90.000 mennesker var til stede på festivalen. Mange husker sikkert legenden Bob Marley opptre på Roskilde o 1978, Bono og U2 i 1982, Metallica i 1986, og tusenvis av andre store navn.

Årets festival er den 43. i rekken, men i dag består den av 1 og en kvart million kvadratmeter, 8 scener og 195 band som skal underholde tilskuere fra hele verden.

Sjekk når og hvor de 195 navnene spiller

Oppvarmingen starter allerede lørdag 29. juni, mens hoveddelen av festivalen sparkes i gang torsdag 4. juli, og varer til og med søndag 7. juli.

Hvordan tilbringe fredagskvelden på Roskilde i år? 

og

 

Og lørdagen… ser ut til å være den beste i år

På lørdag 6. juli står altså disse to store navn på scenen:

og

Vi er klare, er du? Enda ikke skaffet deg billett?

Kjøp billett til Roskilde her